Lietuvoje atidaryta dar neregėta sporto arena: pritaikyta specialiai radijo bangomis valdomų automobilių lenktynėms  ()

Kaune nuo gruodžio pradžios pradėjo veikti „RC Arena Lithuania“: pirmoji specialiai radijo bangomis valdomų automobilių lenktynėms pritaikyta erdvė. Joje porą kartų per mėnesį vyks Lietuvos radijo bangomis valdomų automobilių čempionato varžybos, savo gebėjimus ir reakciją per atstumą valdant profesionalioms lenktynėms ruošto bekelės automobilio kopiją galės išmėginti kiekvienas norintis ir net neturintis savo modelio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Petrašiūnuose, Naglio gatvės 4A pastato antrą aukštą nuo gruodžio užėmė radijo bangomis valdomiems automobiliams skirta erdvė. Ten yra lenktynių trasa, techninio aptarnavimo ir susirinkimų patalpos. Iš viso – 400 kvadratinių metrų tam, kad vis besiplečiantis radijo bangomis valdomų automobilių entuziastų ratas galėtų rengti aukščiausio rango varžybas bei iš arti supažindinti su šiuo sportu visus susidomėjusius. Nuo sausio mėnesio čia pradės veikti modeliavimo būrelis vaikams, bus galima organizuoti įvairias šventes ir renginius.

„Lietuvoje yra tikrai daug RC modelių entuziastų. Daugiau nei 60 jų aktyviai dalyvauja varžybose. Džiugu, kad pagaliau Lietuvoje atsirado vieta, kur galėsime rengti lenktynes ištisus metus, be to, nuomosime aukščiausio lygio techniką ir galėsime rengti pasivažinėjimus ir lenktynes visiems norintiems“, – sakė „RC Arena Lithuania“ atstovas Lukas.

Profesionalioms lenktynėms pritaikyti radijo bangomis valdomi modeliai niekuo nepanašūs į tuos, kuriuos tėvai per šventes kaip dovanas savo vaikams perka žaislų parduotuvėse. Arenos valdytojai aiškina, kad jie varžybose važiuoja 1:10 mastelio modeliais, kurie techniškai nedaug atsilieka nuo tikrų automobilių. Jie turi tikrus tepalinius amortizatorius, nepriklausomas pakabas, pusašius, praktiškai tokias pačias važiuokles, kokios būna sumontuotos tikruose ralio automobiliuose. Tik sumažintas.

Mašinėlės varomos elektros varikliais ir vidaus patalpų trasoje gali išvystyti didesnį nei 60 km/val. greitį. Kai kurios modifikacijos daugiau erdvės turinčiose lauko trasose gerokai viršija ir 100 km/val. greitį. Tokių modelių kainos prasideda nuo 1 000 eurų, tačiau dalyvauti varžybose neturint jokios asmeninės įrangos bus galima nuo 100 eurų.

„RC Arena Lithuania“ pritaikyta bekelės tipo lenktynėms. Erdvėje yra įrengta maždaug 150 metrų ilgio trasa padengta specialia kilimine danga, ji turi net 9 tramplynus, stačią sieną su apsisukimu ir reikalauja iš vairuotojo nemenkų įgūdžių.

„Sportiniai RC modeliai šios trasos ratą įveikia maždaug per 25 sekundes, ta vairuotojams tikrai reikia geros reakcijos. Mes teikiame sportinių modelių nuomos paslaugą, jų valdymą gali išmėginti kiekvienas, tačiau iš karto turiu pasakyti, kad norint prisipratinti prie jų greičio, reikia bent jau valandos treniruočių“, – aiškino L. Samulionis.

„RC Arena Lithuania“ rengs dviejų tipų varžybas. Įprastas sprinto, ir ištvermės. Sprinto lenktynės susideda iš trijų kvalifikacinių ir trijų finalinių važiavimų. Kiekvienas važiavimas trunka po 8-9 min. Ištvermės lenktynės susideda iš dviejų 1:20 val. ir 1:40 val. važiavimų, per kuriuos turės būti po kelis kartus keičiamos sportinių modelių baterijos, padangos, keisis vairuotojai.

Varžybas žiūrovams vietoje bus galima stebėti nemokamai, „RC Arena Lithuania“ atstovai važiavimus žada transliuoti savo feisbuko paskyroje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()