Telefonų testavimo programėlė „AnTuTu“ pašalinta iš „Play Store“ parduotuvės: kas vyksta?  ()

Tikriausiai nėra nė vieno, kuris nebūtų girdėjęs apie „AnTuTu“. Tai telefono našumo testavimo įrankis. Vasarį visos „AnTuTu“ aplikacijos sulaukė atnaujinimo, bet štai dabar visiškai netikėtai dingo iš „Google Play Store“ parduotuvės. Kas gi nutiko?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„AnTuTu 3D Bench“, „AnTuTu Benchmark“ ir „AITUTU Benchmark“ (pastarasis skirtas dirbtinio intelekto efektyvumui įvertinti) iš „Google Play Store“ dingo be pėdsakų. Tikėtina, kad košė užvirė dėl pasikartojančių „Cheetah Mobile“, kuri ir valdo šias aplikacijas, taisyklių pažeidimų.

Oficialiai „Cheetah Mobile“ ryšys tarp „AnTuTu“ aplikacijų nėra patvirtintas, tačiau tai puikiai atskleidžia internetinių svetainių archyvo puslapis. Viskas labai paprasta, pasinaudojus tokiu archyvu ir skaitant privatumo politikos taisykles – atsidursite būtent „Cheetah Mobile“. Negana to, „AnTuTu“ ir „Cheetah Mobile“ įkūrėjas yra tas pats asmuo.

„Cheetah Mobile“ yra Kinijos programėlių kūrėjų įmonė. Dar praeitą mėnesį ji patraukė „Google“ dėmesį ir buvo pašalinta iš „Play Store“ dėl apgaulingos reklamos ir daugybinių privatumo taisyklių pažeidimų. Šį kartą nukentėjo ir „AnTuTu“ aplikacijos.

Tačiau pernelyg liūdėti neverta. Tiems, kurie nori patikrinti savo telefono galimybes su „AnTuTu“ programėlėmis, tereikia nukeliauti į oficialų „AnTuTu“ puslapį ir iš ten atsisiųsti reikiamą programėlę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(5)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: