„Samsung“ ruošia neįtikėtiną 150 MP raiškos kameros sensorių  ()

Visiems gerai žinoma, kad „Samsung“ gamina ne tik išmaniuosius telefonus ar kitus išmaniuosius įrenginius, bet ir kuria įvairių produktų komponentus. Be ekranų ir lustų, „Samsung“ taip pat yra labai populiarus kamerų jutiklių rinkoje. Praėjusių metų pabaigoje gamintojas pristatė 108 MP sensorių „ISOCELL Bright HMX“, tačiau panašu, kad tai dar ne pabaiga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

108 MP sensorius pirmiausiai buvo panaudotas „Xiaomi Mi Note 10“ telefone, o šių metų pradžioje pasirodė ir „Galaxy S20 Ultra“ flagmane. Tačiau Pietų Korėjos milžinė ties čia nesustoja. Neseniai pasklido žinia, kad „Samsung“ jau ruošia trečios kartos milijardo taškų kamerų sensorių. Pranešama, kad naujasis jutiklis bus 150 MP raiškos, o paties sensoriaus dydis sieks vos 2,54 cm.

Sensorius turėtų būti aprūpintas „Samsung Nonacell“ technologija, kuri turėtų jungti ne keturis taškus į vieną, o net devynis, kas leistų išgauti 16 MP raiškos nuotraukas. Nors skamba neįtikėtinai, 150 MP sensorius dar nėra taip įspūdinga, palyginus su tuo, ką žada „Qualcomm“. Praėjusių metų pabaigoje „Qualcomm“ pranešė, kad „Snapdragon 865“ lustas palaiko 200 MP kameros jutiklius, tik ar tokių sulauksime artimiausiu metu, kol kas lieka neaišku.

Naująjį „Samsung“ 150 MP raiškos sensorių 2021 metų pradžioje turėtų panaudoti ne tik „Xiaomi“, bet ir dar dvi Kinijos kompanijos – „Oppo“ ir „Vivo“.

Tačiau nereikėtų užmiršti puikiomis kamerų savybėmis pasižyminčių „Huawei“ išmaniųjų telefonų. Visai neseniai „Huawei P“ ir „Mate“ serijos išmanieji buvo „DXoMark“ reitingo viršūnėje, tad tikėtina, kad Kinijos milžinė sieks susigrąžinti geriausias telefonų kameras turinčio gamintojo titulą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: