Po 15-20 metų „Mercedes-Benz“ elektromobiliai naudos organines baterijas - kas tai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-04-03 01:03
Jau įsivaizduoju organinius deimantus, o ką juk iš anglies reiškia organiniai
punktyras 2020-04-03 07:00
Organinė chemija – anglies junginių chemija, junginių, kuriose išnaudojamos unikalios anglies savybės jungtis su kitais elementais. O koks junginys yra deimantas? Ten viena anglis. Kad iš anglies reiškia organiniai, tamsta pats sugalvojote.
HardAxe 2020-04-03 09:50
Kas tai? ogi dar vienas nuostabus bateriju projektas - nepavykusiu ateities bateriju lentynoje... Bent kolkas
AAA000 2020-04-03 10:31
taigi ir variklis tada turi but varomas raumenimis ne is to galo kuria. organine "baterija" (saugykla+konvertacijos jegaine) - tai is esmes dvi reakcijos, angliavandeniliu ir riebalu oksidacija + mechanine iseiga po sunaudojimo. is esmes arba tas pats vdv variklis - kur degina tiesiogiai ir isgauna sukima, bet neefektyviai. arba turi but raumenys kazkokie - jei naudot labiau "organiskai". svaigsta cia kazka ne i tema mersai... gadinasi ivaizdi tik. jei ten bus daugiau plastiko prikista - cia nereiskia kad organika. ten tada bus kitokios neorganines chemijos - visokiu stabilizatoriu, surisikliu ir pan sudo. ir bus ilgalaike tarsa. skirsis nebent tarsos agresyvumo laipsnis. jis bus keiciamas kiekiu... tarsa pvz metalais ar ju oksidais - "neorganine tarsa" yra manau geresnis variantas - gali vel surinkt ir perdirbt. redukcija naudot ir pan. vandeniline technologija ar kitu metalu "deginimo" tikrai visu lygiu geresne.
bahuriux 2020-04-03 13:22
Grafenas, kaip ir deimantas yra neorganinė medžiaga. Grafenas negali reaguoti su jokiom medžiagom tokioj baterijoj, arba jis iškarto taps nebe grafenu, o suodžiais, arba geriausiu atveju grafitu su priemaišom, nes kitaip išardytu grafeno 2D lapo struktūrą į netvarkingą junginį. Grafenas šiuo atveju yra naudojamas, kaip elektrodas ir tuo pačiu konteineris elektrolito metalams (metalui), nes yra nano porėtas kaip kempinė su didžiausiu įmanomu paviršiaus plotu per masės vienetą. Grafeno pagrindu laboratorijose jau veikia UC (ultracap) ir hibridiniai UC ir grafenas nereaguoja tokioj baterijoj chemiškai, kaip jau rašiau. Na čia jie svaigsta, kad elektrolitas bus organinis, bet tas nieko nekeičia ir dabar niekas LiPo baterijų nevadina organinėmis, nors jų seperatorius pagamintas iš polietileno arba kitų plastikų kaip ir elektrolitas yra organinis/gelinis, ar net kietas palstikas. Tiesiog "buhalterių" marketingas, kaip pasakytu AAA000.