Kodėl vieni „Galaxy S20“ išmanieji kaista ir prastai veikia, o kai kurie - tiesiog puikiai? Štai ką reikia žinoti perkant šį flagmaną (Video)  ()

„Samsung“ jau keletą metų Pietų Korėjos rinkai, kaip ir visai Europai, tiekė „Galaxy S“ ir „Galaxy Note“ flagmanus su savos gamybos „Exynos“ procesoriais. Tačiau šiemet pristatyta „Galaxy S20“ tapo netikėta išimtimi – Pietų Korėjos rinkai teko amerikiečių „Snapdragon 865“, o ne „Exynos 990“ lustą turinčios versijos. Kodėl buvo priimtas toks kontraversiškas sprendimas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, „Samsung“ buvo priversta žengti tokį žingsnį, nes „Galaxy S20“ išmanieji su „Exynos 990“ neatitiko veikimo kokybės lūkesčių. „Snapdragon 865“ variantas pasižymi kur kas mažesnėmis energijos sąnaudomis, kas itin aktualu naudojant šalyje gerai išvystytą 5G infrastruktūrą, todėl kompanija nusprendė šįkart korėjiečiams nesiūlyti „Exynos“ versijos.

Toks sprendimas smarkiai nustebino Pietų Korėjos ir JAV „Samsung“ padalininius, kadangi pastaroji rinka buvo viena iš nedaugelio, kuriai buvo skirti bendrovės flagmanų „Snapdragon“ variantai.

„Samsung“ procesorių kūrimo padalinys jautėsi „pažemintas“ ir netgi bandė įtikinti įmonės mobiliųjų įrenginių padalinį dar kartą apsvarstyti sprendimą. Deja, tai neįvyko.

Netikėtą sprendimą pakomentavo „Samsung“

Vis dėlto ilgai laukti „Samsung“ komentarų nereikėjo. Bendrovė susisiekė su „Sammobile“ žurnalistais, tvirtindama, kad „Samsung Galaxy S20“ serijos išmanieji veikia vienodai sparčiai tiek su „Exynos 990“, tiek su „Snapdragon 865“ mikroschemomis:

„Galaxy S20“ išmanieji telefonai yra skirti pakeisti tai, kaip patiriate pasaulį. Priklausomai nuo regiono, „Galaxy S20“ vartotojus pasieks su „Exynos 990“ arba „Snapdragon 865“ procesoriais. Tiek „Exynos“, tiek „Snapdragon“ lustai privalo atlaikyti tuos pačius realaus gyvenimos scenarijų testus tam, kad būtų užtikrintas pastovus ir optimalus veikimas per visą išmaniojo telefono naudojimo laiką.“

Kitaip tariant, „Samsung“ savo komentare tvirtai tikina, jog „Snapdragon 865“ ir „Exynos 990“ užtikrina vienodą veikimo kokybę, tačiau nemini akivaizdaus fakto – abi mikroschemos yra labai skirtingos.

Įvairūs testai rodo, jog „Samsung Galaxy S20“ su „Snapdragon 865“ lenkia „Exynos 990“ modelį ištverme ir pajėgumu pastebimai dideliu skirtumu. „Exynos 990“ turinčių „S20“ savininkai taip pat skundėsi įrenginio kaitimo problemomis, prastu veikimu žaidžiant žaidimus ilgesnį laiką.

Tai pastebime žemiau pridėtame vaizdo įraše, kuriame intensyvioje žaidimų sesijoje lyginami praėjusių metų „Samsung Galaxy S10+“ su „Snapdragon 855“ lustu ir naujausias „Samsung Galaxy S20+“ su „Exynos 990“, kuris taip pat parduodamas ir Lietuvoje. Šokiruoja tai, jog metų senumo „Qualcomm“ lustas naujausios kartos „Exynos“ procesorių padėjo į pavėsį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(42)
(2)
(40)

Komentarai ()