Oficialiai pristatyta „MIUI 12“: štai, kaip ji pakeis jūsų turimą „Xiaomi“ telefoną (Video)  ()

„Xiaomi“ metė iššūkį iOS, stipriai patobulinę savo operacinę sistemą. „MIUI 12“ gavo daugybę įvairių ir puikiai pastebimų patobulinimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmiausiai į akis krenta „MIUI 12“ išvaizda. „Xiaomi“ buvo nuolat kritikuojama dėl senoviškų 3D dizaino elementų, todėl grafiniai elementai tapo plokštesni ir modernesni. Be to, pakeistos aplikacijų atidarymo ir uždarymo animacijos, kurios tapo greitesnės ir sklandesnės nei bet kada anksčiau. O tamsiojo režimo versija nuo šiol siūlo ekrano fono pritemdymą ir šrifto reguliavimą, dar labiau sumažinantį akių nuovargį.

Vienas įdomesnių vizualinių elementų – nauji judantys ekrano fonai, kurie, atrakinus telefoną, iš vaizdo į kosmosą virsta iš mažesnio aukščio fotografuota nuotrauka.

Dar labiau patobulinti nuolat įjungto ekrano paveikslėliai bei pridėti judinami programėlių langai. Gestų navigacija taps identiška standartiniam Android 10, palengvintas pranešimų valdymas su greito atsakymo galimybe.

„MIUI 12“ gebės aptikti suteiktus leidimus šnipinėjimui išnaudojančias aplikacijas, o naujas „Virtual ID“ saugumo protokolas neleis programėlėms pasiekti jautrios ir privačios informacijos jūsų įrenginyje.

Nauja dirbtinio intelekto skambučių funkcija galės pašnekovo balsą versti tekstu ir patarti labiausiai tinkančias pokalbio frazes, kas bus itin naudinga vartotojams su klausos negalia. „Mi Health“ aplikacija nuo šiol miego sekimui nereikalaus „Mi Band“ apyrankės ar išmanaus laikrodžio – pakaks padėti telefoną po pagalve.

„MIUI 12“ uždaras testavimas jau vykdomas, o pirmosios galutinės versijos vartotojus Kinijoje pasieks jau birželį. Deja, kol kas neužsiminta, kada naujosios „Xiaomi“ vartotojo sąsajos galime tikėtis tarptautinėje rinkoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(41)
(5)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: