KTU mokslininkas apie 5G: pamirškite sąmokslo teorijas – laukia fantastiška ateitis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-05-04 12:02
Aš ne prieš naujoves bet už, tik jūs nelabai suvokiat 5G ribotumo, apart duomenų greičio ir tariamai mažesnio *ping'o, visa kitą turi tiek daug apribojimų, kad praktiškai panaudoti ir išnaudoti 5G galima tik nuo gyventojų tankio dūstančiame mieste (nes finansiškai kitaip neapsimoka, kas padengs telekomunikacijų firmoms tokias milžiniškas išlaidas), tik lauke (nes nei per sienas nei per stiklą 5G neprasiskverbia) ir tik mažiau nei šimtą metrų nuo antenos (jei norim viso 5G greičio). Bet blogiausia tai kad antenos turi stoveti tankiu tinklu. *Tas mažesnis ping tai kiek, jei wifi naujų standartų pingas yra mažiau nei 1ms. Kad ir koks mažas bus ping skaitmeninį signalą vėlina visokie koduojantys dekoduojantys vaizdą ir garsą ar kitus duomenis procesai, tą žinau nes naudoju analoginį signalą perduoti vaizdui iš RC modelių, nes skaitmeninis tiesiog "užipingines". 5G arba panaši technologija ateis anksčiau ar vėliau, bet dabartinis 5G turi daug techninių ir politinių trūkumų.
NekenciuReklamos 2020-05-04 12:54
stai kodel tokios issivysciusios salys kaip UK ir USA svarste Huawei kaip 5G pagrindiny rangova atlikti tinklo atnaujinimus ir prieziura. 5G/6G antenos yra pagal know how technologijas ir ju pagrindinis tikslas ta rysy palaikyti stabilu. Kaip minejau, galvokit is verslo puses, niekas nesinaudos paslauga kuri "nutruksta" kai pradeda lyti ar snigti, sitos technines problemos yra issprendziamos, ir bus pritaikytos realiom salygom. Kitas aspektas, yvertinimui, kiek zinau LA miestui reiktu 10 000 nauju antenu kad jy padengti veikianciu tinklu, tai yra didziulis kiekis, lyginant su senesnes kartos antenomis. 5G nera technologija tik siai dienai, tai yra technologija reikalinga ateiciai, kur gyvybiskai svarbu praktiskai neegzistuojantis pingas ir didziuliai duomenu perdavimo greiciai, kaip pvz, pabandykit dabar pasiekti 2-3Gb/s greity naudojant nuotoliny buda, t.y. nenaudojant "kabeliu".
NekenciuReklamos 2020-05-04 13:29
be to visai nenustebciau jeigu telekomunikaciju bendroves po to nuomos savo 5G tinklus savivaldybems, kurios naudosis autonominemis transporto priemonemis: https://www.machinedesign.com/mechanica ... technology o cia, vel didziule pelno graza, kai kalba pasisuka apie mokesciu moketuju pinigus. Is kitos puses, mes, kaip vartotojai irgi turesime neabejotinos naudos, mazesnius transporto kamscius, svaresny ora ir tikriausiai ramesnius nervus, nes uz mus vairuos kompiuteriai.
Niemand 2020-05-04 13:59
Vienas protingas dėdė iš telekomunikacininkų man taip paaiškino: 5G turi apie 1GHz dedikuotų būtent jam dažnių juostą, o 4G - tik 0,1 GHz. Atitinkamai 5G bokštas gali vienu metu perduoti 10x daugiau duomenų. Ir daugiau bokštų nepagelbės, nes dažnių juosta tik viena. Dėl to miestuose didėjant mobilaus ineto naudojimui telekomunikacininkai po kurio laiko nebegalės užtikrinti pakankamo bendro duomenų pralaidumo ir atitinkamai bus priversti pereiti prie 5G. P.S. 5G yra open source technologija, kiniečiai čia esminio pranašumo neturi.
poi 2020-05-04 16:11
Arunas1948 - kaip ir ankščiau sakiau, ŠALTINIS, o ne propagandos skiedalus pasakok, tie patys mokslininkai iki šiolei negali pasakyti priežasties nuo ko susergama, bet bent jau dalis sako kad nuo greito maisto, bet teigti kad nuo 5G, čia tas pats kaip 5G koroną pasėjo.
Arunas1948 2020-05-04 17:36
Kaip tau mokslininkai pasakys nuo ko autizmas kai nezino kas yra smegenys, galim spelioti kad smegenys savotiskas kompiuteris ir dar zmogui esant isciose besiformuojant smegenims 3G, 4G o dabar 5G perkoduos zmogaus smegenis, istrindamas tarkim kalbos programa arba gebejima bendrauti su zmonemis ir zmogus pasmerktas visam gyvenimui.
Kirtiklis 2020-05-04 18:36
O juodojoje Afrikos dalyje nėra jokio autizmo, nes jie tiek neįšgyvena kad surastum ir niekas nedaro tyrimų, be nėra prasmės. Ar afrikoje yra 5g? Ne, nėra. Ar bus, ne, jiems ir su 4g nekažką. Išvada, varykit į Afrika, ir isispręs visos bėdos.
qrad 2020-05-04 18:40
Ką čia išvardinai, tai problemos kils tik su aukšto dažnio 5g. Egzistuos trijų tipų 5g su skirtingais diapazonais: low, mid ir high. Kiekvienas diapazonas atliks savo paskirtį. Todėl neturėtu kilti problemų su pralaidumu ar nuotoliu. Lietuvoje tikriausiai pagrinde montuos žemo ir vidutinio dažnio 5g ryšio antenas. O aukšto dažnio montuos kokiuose prekybcentriuose ir tankiai apgyvendintose vietose. Teoriškai žemiausio dažnio 5g turėtu geriau veikti, nei 4g. Ir kaip minėjo kolega ankstesniame komentare, bus didesnis dažnių spektras, kuris suteiks didesnį pralaidumą vartotojams. Nes su dabartiniu 4g visi vartotojai yra pririšti prie vieno dažnio, dėl ko tankiai apgyvendintose teritorijose krenta labai pralaidumas. Pasiskaitymui straipsnis: https://venturebeat.com/2019/12/10/the- ... nd-speeds/
DarkNRG 2020-05-04 23:22
Arunas, tu gal pats autistas? 5G tik nesenai pradetas naudot toj pacioj P Korejoj. Tai ka ten vaikai buvo normalus ir staigiai patapo autistais? Ar autismas nistatinejamas puses metu vaikams?
who 2020-05-05 22:49
Kiek supratau, 5G didžiausias privalumas mega miestams, dėl signalo išskaidymo dideliam įrenginių skaičiui. Mūsų kraštui kaip ir nėra poreikio, nebent užsidėti pliusą, kad tinklas suderinamas su naujo standarto įrenginiais. Dėl radijo bangų, sovietmečiu signalai buvo daug stipresni, tik dažnis buvo žemesnis, bet spinduliuodavo šimtus kilovatų į orą. Arba gyvenimas šalia aukštos įtampos tinklų, kas ir dabar kai kuriuose rajonuose sutinkama, net miestuose prie daugiabučių. Bandžiau surasti laboratorinių tyrimų su gyvūnais, prieinama išvados kad radijo bangos sukelia tam tikrus organizmo pokyčius, bet jie nėra tokie drastiški, kad būtų svarstoma atsisakyti technologinio progreso. Be abejonės, kuo arčiau gamtos, tuo sveikiau, bet masės vis tiek rinksis vartojimo visuomenės privalumus.
Niemand 2020-05-05 23:36
Tai kad nelabai, ta vartotojiška dalis statistiškai gyvena trigubai ilgiau nei akmens amžiaus piliečiai, kur su gamta apsikabinę gyveno
who 2020-05-06 07:40
Mob. telefono galia (kuo toliau gsm bokštas tuo didesnės reikia galios) jau gali sušildyti audinius, todėl rekomenduojama laisvų rankų įranga. Lab. tyrimai su gyvūnais parodė, kad paveiktos radijo bangomis pelės prasčiau atliko orientacinius testus, šiek tiek keitėsi kraujo/hormonų sudėtis. Taip pat įrodyta įtaka imunitetui, bet reikia didesnės galios (4 W/kg). Atskiras įrenginys tiek galios netransliuoja, bet sudėjus kelis įrenginius ir susumavus aplinkinę "eterio" taršą, šioks toks poveikis yra. Lyginant miesto ir kaimo žmones, paradoksas, sveikiau gyvena miestiečiai. Bet į tyrimą įskaičiuota kaimo žmonių prastenis gydymo paslaugų prieinamumas ir daugiau žalingų įpročių rūkymas/alkoholio vartojimas.
Arunas1948 2020-05-06 09:02
Eina kalba apie autizma o ne apie gyvenimo buda, kalbam kad Pietu Korejoje kur daugiausia pasaulyje naudoja 3G 4G 5G daugiausia autizmo jie irgi gyven ilgai, Lietuvoje irgi daugeja autizmo nors ilgeja gyvenimas.,
who 2020-05-06 09:26
Autizmo kreivė pradėjo kilti aukštyn anksčiau nei 3G buvo išrastas ir čia veiksnių ko gero yra daug daugiau. Ne paskutinėje vietoje ir pagreitėjęs gyvenimo tempas ir sumažėję soc. įgūdžiai šeimose.
HardAxe 2020-05-06 10:36
Spinduoliuotei reikia energijos, bei spinduliuotė mažėja tolstant nuo antenos. Taigi galima ramiai gyventi su visais įrenginiais, kurie veikia nuo baterijų arba kurių antenos yra toli (bokštai).
who 2020-05-06 11:24
O kas jei ant stogo mobiliojo ryšio bokštelis, o žmonės gyvena paskutiniame aukšte ar šalia? Mačiau ne vieną tokį daugiabutį, kaip spėju žmonių niekas neatsiklausė, ar geriausiu atveju buvo nuspręsta daugumos buto gyventojų balsavimu.
Niemand 2020-05-06 11:50
Nei tas, nei kitas, o galia, tobiš įtampos ir srovės sandauga, kurios vertę riboja šaltinio galia. Gali nesunkiai pasiaukštinti įtampą iš elementarios batareikos iki šimtų tūkstančių voltų, bet ji nieko blogo nepadarys, nes dėl labai ribotos batareikos galios didėjant įtampai srovė krenta.
Niemand 2020-05-06 11:59
Nieko. Maksimali bokštelio galia 50W. Darant prielaidą, kad antena ne kryptinė, butui apačioje tenka max 20 sferos laipsnių, t.y. apytiksliai 3 proc. galios, t.y. max 1,5W. Šita galia pasiskirsto visam buto plotui ir dar krenta proporcingai atstumo kvadratui, t.y. už 2 m. 4 kartus. Tavo mobilusis sukuria panašų foną. Neatsiklausus ant daugiabučio jokių kontrukcijų statyti negalima, bet daugiabutyje sprendimus priima dauguma gyventojų, o ne kiekvienas atskirai. Priešingu atveju dėl vieno pridurko iš vis nebūtų galima iš vietos pajudėti.
Niemand 2020-05-06 12:07
Žinoma gali. Palyginimui mikrobangė defrost režimu duoda apie 40w/kg (viduje). Taigi net visą gyvenimą praleidus beveik mikrobanginėje organizmo pokyčiai mažai išsiskiria iš statistinio triukšmo.
Arunas1948 2020-05-06 12:09
Isvada paprasta, gamtinis spinduliavimo poveikis zmogui nekenkia, dirbtinis kuris daug didesnis kenkia tik irodyti neimanoma todel niekas nekreipia demesio, zmones jau iprato mirti nuo vezio.