Nematyta galia ir pirmieji kompiuteriai pasirodys jau šį mėnesį: „Intel“ pristatė 10-os kartos „Intel Core S“ procesorių – „tai yra greičiausias žaidimų procesorius pasaulyje“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AJ 2020-05-04 17:11
AMD neseniai pereme 50% rinkos, be to intel procesoriai dabar dega, kad pasiektu 5ghz dazni, kai amd su mazesnem nano technologijom ir didesniais bronduoliu kiekiais pasieka geresnius rezultatus uz intel, o taip ir kaina mazesne... Be to zmones stovi eilese ir laukia naujo amd procesoriu, o prie Intel parduotuviu niekas nelaukia... Intel fanams tai tikrai gera naujiena, taciau entuziastams, jau intelis bankrutaves, arba bent jau trauksis is procesoriu rinkos...
conjurer 2020-05-04 18:46
WOW yra intel ir amd parduotuvės? Gal aš kaime gyvenu, nemačiau dar tokių. O rimtai kalbant, tai gali pagrįsti kažkaip savo 50% rinkos teiginį? Ar čia bendra tu firmų rinka, kurią sudaro kiti produktai, ar tik procesoriai? AMD turi pranašumą aukštos klasės procesoriuose, nes naudoja naujovę kurios intel dar nenaudoja. Bet kai pereinam į kompus kuriuos surenki ne tu, iš ten dar ilgai nedings intelis. Yra dalykų sandėliuose, juos reikia parduoti, o surinktas kompas su sandėlio atliekom yra labai perkamas, ypač su nuolaidom. "Low end" kainų skirtumai ne tokie dideli. Netgi žaidėjams kartais labiau apsimoka paimti Intelio F modelį, kuris dėl integruotos GPU nebuvimo yra pigesnis, todėl gerai įsispraudžia į tam tikrą kainų zoną. Pvz i3-9100F dar neturi konkurentų, kol neišėjo R3 3300. O intelis nesitrauks iš procesorių rinkos. AMD ilgą laiką buvo lėtesni, bet jie nesitraukė. Kodėl toks gigantas turėtų taip daryt? Ir kodėl bet kas su sveiku protu to turėtų norėt? Konkurencija tarp AMD ir intelio garantuoja kad mes gausim vis greitesnius procesorius, dingus vienai iš tų kompanijų, ta rinkta tas stagnuojančiu monopoliu. Kas iš dalies ir vyksta dabar su inteliu, ir jų sena architektūrą.
dainius.tamošaitis 2020-05-04 19:49
Zaidimuose vis dar intel yra geresni tik is kainos pusias iseina brangai.
zhaltees 2020-05-04 20:29
Conjurer, ghem, R5 1600AF?..
Nukainotas 2020-05-04 21:43
Skirtumas žaidimuose tarp Intel ir AMD toks nežymus, kad neverta apie tai net galvoti. Svarbiausia yra vaizdo plokštė, o teiginys, kad Intel geriau žaidimams yra rinkodaros triukas. Jie specialiai testuoja žemoj raiškoj su galingiausia įmanoma vaizdo plokšte, kad gautų nežymų skirtumą tarp AMD ir Intel, o tada šaukia, kad va, mūsų CPU geresnis žaidimuose. Realiai tokios sąlygos beveik nepasitaiko. Reikia pirkti AMD ir dar silpnesnį, negu planavot, o už sutaupytus pinigus paimti geresnę vaizdo plokštę, va čia žaidimuose bus apčiuopiama nauda. Jei klystu, pataisykit :)
dainius.tamošaitis 2020-05-04 22:37
daug testu youtube yra padaryta tai skirtumas tikrai ne reklaminis.
bahuriux 2020-05-04 23:14
https://www.cpubenchmark.net/market_share.html https://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html Pas mane amd cpu ryzen 5 1600 ir 2600 dviejuose vidutinio galingumo žaidimų kompuose ir aš nesigailiu ir net nenoriu atsisukti į intel pusę. Rinkdamasis cpu žiūrėjau į spartą vs energijos sąnaudas ir spartą per branduolį, tad dar *Margin for error: kad būtu Low ir kainą bei perspektyvoj pasikeisti į spartesnį jei reikės, nu net nebuvo kaip intelį įtraukti į kandidatų sąrašą. Manau labai smarkiai per spartą inteliui kirto tie hardwariniai pažeidžiamumai ištaisyti softwariškai.
conjurer 2020-05-04 23:16
Jo, tik nerandu kaip jį galėčiau nusipirkti. Iš dabar prieinamų 9100F pakolkas yra geriausias variantas, kai nori daugiau išleisti vaizdo plokštei. Nors ir Athlon 3000G nebaisiai sugadintų reikalus.
AJ 2020-05-05 22:13
Deja Intel gali tekti trauktis, net su pabrukusia uodega, nes AMD taps monopolija, kaip kad ir sakei. Konkurencija jau nelabai tarp ju beegzistuoja, nes visi perka AMD or intelio niekas nebenori. Nebent Intelis apsimes, kad jie mirsta del covido ir prasys duotaciju, kad isgyventi, taciau gali nutikti kaip su Virgin Airlines Australijoje - niekas ju negelbys. O patiem kapanotis nuostolingame sektoriuje nebeapsimokes, pereis galbut prie kitu elektronikos komponentu vietoj procesoriu gamybos. i3-9100F yra tik vienas procesorius, kai jie pralaimi kituose proseriu karuose, ypac high end procesoriuose. O parduodami rinkiniai yra ne intelio produktas, tad istikriju jie neturi itakos ju kainoms. Ten jau eina antrines imones, kur surenka pc, netgi antrines imones pradeda suprasti, kad intelius nebe labai kas ir perka, tai pereina i amd puse... Istikruju intelis privalejo pristatyti siais metais 7 nm technologijos. Ir didziausia klaida padare kai ir jie pervadino i7 i i9, i5 - i7, i3 - i5. O i3 dabar lievesnis net uz sena i3 - arba i3 tapo sudu sudas. Is low end jokio pelno negauna. Kas juoginkiausia, kad i9 bando konkuruoti su ryzen9, kai i9 istikruju i7 pasleptas. Dar ka intelis padare, kad negali overcloking ju procesoriu, nebent perki "unlocked", o tas "turbo boost" paveikia tik 1minute ir issijungia. O pas amd, gali overcloking, o "turbo boost" veikia neribota laika... Jei nauja pc ar laptopa perki, tai jau tik AMD, o jei sena "naudota" tai jo zinoma perki inteli, nes AMD procesoriai seni dar nebuvo tokie geri.... Taip intelis gigantas, taciau ir jie mirsta. O su intel tai isvis uzmigo visam laikui, apsimete, kad AMD neegzistuoja, dabar jau per velu... O dar prisimenu laikus, kai intel vos neispirko AMD akciju, kol valstybe neisikyso ir neuzdraude... O AMD intelio tikrai nepirks - pas ju ir tai visos technologijos geresnes nei Intelio ir Intelio akcijos dar gan brangios... Cia istorija apie katina kuris vos nesuvalge peles, taciau katinas nenutuoke, kad ta pele pavirs i katina. Veliau senas katinas uzmigs sau ramiai tik tam, kad kitas jaunesnis katinas ji kanabalizuotu... O, kad Lietuva kaimas, keista, kad tik dabar supratai , nors manau jau kelinta desimtmeti cia gyveni.... Nebent, manai kad Intel parduoda savo procesorius amd parduotuvej, o amd atvirksciai - intelio... Beto parduotuve gali buti ne tik fizine siais laikais, kaip, kad kaime esi priprates, taciau ir elektronine.... O galbut jie net ir susitare, kaip 2 dzentelmenai tarpusavyje, kad intelis trauksis o amd taps monopolija... Jei samokslo teorijos salininkas esi, tai manau ir patiketum , kiek zinau kaimieciai didziausi samokslo teorijos salininkai. Neisizeisk, nes nieko blogio nepasakiau, o be to jei samokslininku nebutu, tai pasaulis butu nuobodesnis... O kaimai butu tustesni...
Evil Goku 2020-05-06 00:06
Intel testai:
Pumper 2020-05-06 08:27
Už pusmečio AMD išleis Zen3 ir nebeliks jokio Intel pranašumo nei vienam teste.
Gastonio 2020-05-06 12:30
Pats visą gyvenimą naudojau tik Intel procesorius, bet kai ieškojau sąlyginai nebrangaus, bet gana pajėgaus laptopo - vienintėlis pasirinkimas buvo laptopas su Ryzen 5, kai pagal tą pačią kainą būtų tik 2 branduolių i3. Net ir integruota Vega 8 leidžia kartas nuo karto pageiminti ir nesišlykštėti, kad teko išjungti daug grafikos nustatymų. Gal kada ir desktop'ą susirinksiu naudojant šią platformą. Beje, AM4 socketas nekeičiamas jau gana seniai, tad ar vertėtų palaukti AM5? O gal kas mąstėt susirinkti kažką su LGA2011 V3 socketu? 6 branduolių 22nm Xeon procai nebrangūs, o turbo boost'as yra unlockinamas. Ar čia būtų labiau žaidimas su tokia platforma?
HardAxe 2020-05-06 14:32
ateinanti Ryzen 4000 serija dar turės AM4 lizdą. Tai kaip ir blogas laikas pirkti, bet laukti nuajo reikės dar 1.5 metų. Naujam lizde lyg bus naujos kartos PCI magistralės palaikymas, kas aktualu jei galvoji apie top level VGA kortą ateityje. Vieno lizdo naudojimas - dar vienas riebus amd pliusas. Pats turiu Ryzen 2700, turbūt ateityje pakeisiu į kažką 4000tosios kartos. Bus ilgiausiai atgyvenusi greitai veikianti platforma kokią esu turėjęs...
conjurer 2020-05-07 16:27
Mane čia jau pametei. Galvojau parodysi bent vieną parduotuvę su išskirtinai Intel ar AMD produkcija. Dabar nesuprantu ar tu pats save supranti. O bendrai paėmus dabar AMD pirmauja dėl vieno paprasto dalyko, "chipletų", arba branduolių gamyba ant skirtingų silicio gabalų. Dabar jie turi 8 branduolių chipletus. Taigi norint pagaminti 3950X tau reikia dviejų kokybiškų chipletų, bet 3900X reikalauja vieno gero, ir kito pusiau veikiančio. Tas pusiau veikiantis dėl gamybos defektų turės tik 4 veikiančius branduolius, taigi gausis sumoje 12. Intelio atveju pagaminti 12 branduolių vis dar reikia tobulo chipo, visi su defektais vis dar bus pardavinėjami kaip mažiau branduolių turintys. Taip AMD gali surinkti ir 3990 (už panašią kainą eurais). Taigi kai intelis pereis prie chipletų (spėju apie 2022, nes dar iki galo neišmelžė esamos plaftormos), jie galės bent kainom būt konkurencingi o gal net greitesni. Manau ir tau reikėtų džiaugtis inovacijom, ir jų atnešamais privalumais, vietoje stūmimo ant to kas kirto finišo liniją antras.
AJ 2020-05-08 13:42
Intel toks dalykas, kad jie jie nebegamins procesoriu, tai praktiskai jie jau nebe Intel...Gal nebankrutuos, bus gal kokia restruktirizacija ar pavadinima pasikeis, nebutinai bankrutuos, taciau jau Intel auksciausios kokybes nebegarantuos, kaip kad anksciau. Sie metai inteliui labai ziaurus, netgi sukure nauja socketa savo siu metu branduoliams, zmones yra priversti pirkti naujas motinines, kad isideti naujausius intelius. AMD tokiu problemu neturi. Dabar ryzen 3 net lenkia praeitu metu intel 5 nors branduoliu skaicius mazesnis, taciau ryzen turi daugiau threads ir naudoja nauja technologija, kuri leidzia visiem branduoliam efektyviau tarpusavyje bendrauti. Ir kas juokinga, jau galima lyginti ryzen 3 su intel 7 .Performance labai jauciasi jei renderini ka nors... O parduotuve vat tokia http://www.amd.com, jei gyveni Amerikoj tai gali is ju tiesiogiai parsisiusti procesorius ir uz tikra rinkos kaina, o ne per perekupcikus. Man keista, kad tau tai buvo neaisku... Pilna perekupcikus saitu, manau google tau siuo atveju pades O del laptopu rinkos, tai zinoma, su laptopais yra daug sunkiau. Tik siais metais AMD prades perimti laptopu rinka. Tad laptopu pasirinkimas gan skurdus. Laptopa dabar nauja nepirksciau, palaukciau 1 metus ar bent jau iki nauju metu. Ir lyginciau AMD su Intel, taciau ir biudzetas turi buti bent jau 1000 eur, nes visad isleidzia pirmiau high end, tik veliau kazkatai labiau ekonomiskesnio.... Beto tavo spejimai nepagristi, nes antrines imones sukure inteliui pcie express 4.0 supporta, taciau intelis nusprende supportingi senesne pcie express 3.0 siais metais, tad intelis savo imidza net labai susimazino... Deja jau intelis pavelavo i AMD traukini, jau keliem metam i prieki. O dabar AMD bottleneckas tapo ddr4 ramai, ir jiem jau reikia ddr5, kad pasiekti auksciausia performance, taciau ddr5 ateis 2021-2022 tiktais, tad amd procesoriau jau yra ateities procesoriai jau siandien. Tad istikruju as ne fanatas ir ne is fanatizmo rasau, man siaip patinka technologijos. Man tik pykta, kad intelis praetais ir siais metais suda male ir jokiu inovaciju per daug neprigalvojo...
immortallt 2020-05-08 13:54
Meanwhile, pas mane Intel Core i-3 2100 Velniai žino kelintos kartos ir jau turbūt artėja dešimtmetis. O žmonės dažnai keičia tik procesorius, o ne perka visą naują kompą? Omeny ar nematuojate tik pagal labai siaurą ratą žmonių elgsenos visos visuomenės?
AJ 2020-05-08 14:05
Tai zmones parduoda savo senas dalis, ir perka naujesnes, kazkiektai sutaupo. Kai nauja kompiuteri perki, tai panasiai kaip su detalem parduodi sena, ir perki nauja. Vieni tai daro kas met, kiti reciau. Lengviau detales keisti nei kompiuterius. Kodel visi biudzetininkai dievina ryzen, nes tik detale pakeicia o ne visa kompiuteri...
conjurer 2020-05-08 15:18
Na manau jie nuo antros iX kartos šūdą malė, nes kas kartą buvo ~10% pagerėjimas. Man pikčiausia kad nuo 1 iki 7 kartos branduolių kiekis nesikeitė.
HardAxe 2020-05-08 15:33
pas mane buvo Pentium 200, tada perėjau prie laptopų... Tai keisdavosi su viskuo. Dabar turiu stacionarų, turbūt pasikeisiu tik CPU ateinančios kartos, gal ramo prisidėsiu, nes bottleneck nebesijaučia šiais laikais. (32gb ram, 2 slotai dar laisvi, ryzen 7 2700). Žaidimą kartais įsijungiu, veikia, 144hz ekrano neturiu . Visam kitam užtenka ir turimo per akis.
dainius.tamošaitis 2020-05-08 22:37
savo laikiu amd puikai suzaide su consolemis tas leido nemaza pelna pasdaryti. dar ir intel reikia naujos rinkos kaip telefonu bet jai uzmigs ir cia amd insitvirtins kitais metais paleis kartu su samdung gbu telefonams.