Kaip iš tikrųjų buvo sukurti legendiniai sovietų tankai — pamirškite apie sovietinių inžinierių genialumą, tikroji istorija visai kitokia

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gastonio 2020-05-15 11:02
To meto KV-1 tankas naudojo torsioninę pakabą, ji buvo ir kai kuriuose kituose sovietiniuose tankuose, pvz., T-60. O kalbant apie Christie pakabą, ją naudojo ir brišiki tankai, pvz. Crusader, Comet. Tai čia jau nebritišikas tankas? Gal ir įdomūs kai kurie šio žmogaus straipsniai, bet kai ateina kalba apie sovietus - jam suveikia grynas šališkumas. Nu nieks nesako girti už kažką, nieks nesako, kad jie daug meluoja, kad vygdo propagandą, bet būkim tiesiog objektyvūs, kam ta propaganda vardant propagandos. Čia tas pats, kaip nesibaigiančios kalbos apie tai, jog AK yra Šmaiserio kopija. Kas dėl to nesutinkant, pažiūrėkite, pvz., Forgotten Weapons Youtube kanalą, ten kompetetingas žmogus ne vieną kartą buvo išsakęs savo nuomonę tuo klausimu. Ir čia tik vieno speco nuomonė, jų yra ir daugiau. Dėl T-34 pakabos, vos kelių sekundžių googlinim'as, visad pravartų pertikrinti informaciją, net ir tą, kurią skelbia majoras: https://www.quora.com/Was-the-suspensio ... Americans#
vidastomasevicius 2020-05-15 11:20
Rusofobija yra labai didelė problema. Jo paverčia net protingus žmones visiškais idiotais. Tai kalasklnikovo automatą sukūrė ne Kalašnikovas, nors analogo pasaulyje nėra... Jai kopijavo , tai kodėl nėra to kurį kopijavo ? Dabar vėl rusofobas, su labai stipriai išreikstu nesveikumu (švelniai tariant) bando išvartyt ,pasikliaudamas savo žinias , kad tankas ne TSRS kūrinys... Nors analogų , kaip ir Kalašnikovo automatas neturi. Čia tas pat kaip bandyt įrodyti jog mėnulis keturkampas. Pasikliaunant savo titulais ir gerai pavartant, galima kazkuriems nesveikuoliams įteigti jog mėnulis keturkampas, ir apvalių atrodo tik vizualiai.... Tačiau tuo patikės , tik idiotai , pasikliaudami irodinetojo moksliniais laipsniais.
Gastonio 2020-05-15 11:37
Nu bet tu irgi kalbi kaip rusai "nors analogo nėra pasaulyje". AK analogų ir dar kiek yra, kalba eina ne apie tai. Kodėl nebandoma objektyviai pažiūrėti. Mum galvas gali pudrinti iš abiejų pusių, tai kodėl negalima imt ir patiems pasidomėti kažkiek prieš darant kažkokias išvadas?
peeplt 2020-05-15 11:49
Aš kaip inžinierius visiškai nesutinku su straipsnio pavadinimu. Šia tema nesu domėjęsis, bet imant informaciją grynai iš straipsnio galima sakyti kad tai yra 100% rusiškas tankas. Kompepetingi žmonės sugebėjo identifikuoti problemą, iškelti tikslą ir pasiekti rezultatą. Tankas pagamintas ir sėkminga veikiantis. Taigi tai rusiškas produktas kuris sugebėjo pritraukti ir pritaikyti pažangiausias to meto technologijas. Geras inžinierius niekada nepradės nuo tuščio popieriaus lapo. Tai bus bereikalingas inžinerinių resursų švaistymas, o rezultatas abejotinas. Visada reikia vertinti tai kas yra geriausia rinkoje, ir kurti savo produktą remiantis konkurentų laimėjimais ir pralaimėjimais. Nors pats dažnai save priskirčiau rusafobams, bet šis straipsnis tikrai perspaustas.
Gastonio 2020-05-15 11:59
Aš ir pats esu inžinierius, tad irgi stengiuosi nešnekėti apie dalykus, kurių pats nesuprantu. O čia taip akivaizdu, kad ir inžinieriumi nereikia būti. Programuotojas tuos pačius kodo gabalus, funkcijas, metodus gali panaudoti ir kitose savo programose, kokia prasmė yra viską daryti nuo 0? Pagal straipsnio logiką ir Pantera yra nevisai vokiška, nes paimti sprendimai iš T-34. Bet vel gi, šarvai palenkti kampu irgi nebuvo sovietų/rusų išradimas, tiesiog jis buvo praktiškai ir masiškai pritaikytas. Tai kad gal baikim vieną kartą objektyvumą prisikirinėti prie rusofobijos ar dar ko. Ar nepopuliari nuomonė jau yra nenuomonė ir neturėtų būti skleidžiama?
vytautas50 2020-05-15 12:21
vidastomasevicius 2020-05-15 12:45
Pagal tokius kriterijus, galima apkaltint kopijavimu ką tik norim. Visi tankai turi vikšrus, šarvus, variklius ir panašias formas. Kaip ir lėktuvai, laivai, mašinos. Visos technologijos yra naudojamos visose valstybėse . Dar niekas nesukūrė aštuonkampės mašinos su šešiakampiais ratais ar lėktuvo su cilindro formos sparnais.
Stebėtojas 2020-05-15 14:06
Arunas1948 2020-05-15 17:28
Amerika nori sumenkinti rusus pasaulyje, tai matosi per visur o musiskiai uz pinigus bet ka padarys.
Hm 2020-05-15 18:36
Gerai dar, kad pasaulyje tokia Rusija palikusi, iš kurios galima ir "kuklumo" pasimokyti, ir viso kito. Vienu žodžiu "analogov net"...
Kyborg 2020-05-15 20:26
Per visur, tai per visus rusiškus kanalus tai nuolat pasakoja? Gal laikas būtų pabandyt ne vien rusų TV žiūrėt?
Arunas1948 2020-05-15 20:49
Tarkim per Lietuvos TV ka gali isgirsti, ka nori Amerika, pasiziuri ko nor Rusija, ko nori Amerika ir susidaro vaizdas kuris geresnis, Lietuvoje daugumoje praplauti smegenys, patys nesugeba protauti.
Kirtiklis 2020-05-15 21:39
Amerikiečiai net neslepia, kad prie Saturn raketų ir kosmoso programos prisidėjo Vokiečių mokslininkai po karo. Bet va, matai tūlas Kalashnikovas pats vienas kūrė ir sukurė. Bet va net jis pats vis maišėsi savo kalbose : Bet va matai vienas geriausiausių ginklų kurybos ekspertų su savo komanda atsidurė SSRS po karo, ir kažkaip tūlas Kalshnikovas padarė savo išradimą, matai kokie sutapimai. Negi tais laikais butų prispažinę kad "Fašystai" (nes rusai neskiria Fašiszmo nuo Nacionalsocializmo, lol) padėjo sukurt AK47. Taigi neliktų to mito apie legendinius SSRS mokslininkus ir išradėjus. O va tam mitui tūlas Kalashnikovas, pats tas. Tas pats su Žiguliu - licenzija ir viskas iš Italijos, bet negi pristatydami sakė kad tai Itališkas kurinys ir SSRS niekuom nesusijusi.
Kirtiklis 2020-05-15 21:46
O sveikas, vardas.pavardė. Kaip čia gaunasi, man paaiškink, kad tik yra Rusofobija. O kodėl nėra Švedofobų, Danufobų, Latviųfobų, Suomiųfobų, Norvegųfobų ir t.t Kame reikalas? Gal gali ivardinti 3 dalykus, ką gero Rusija padarė savo kaimynams, kad jie Rusija gerbtų ir mylėtų?(Baltarusija nesiskaito, nors ir ta kreivai žiūri į Rusija lol) Žinau belekaip sunki užduotis. Aš tai lengvai galių pasakyti ką blogo padarė, kaimynams, ir dar net nesiruošia sustoti ar gailėtis už praeities nuodemes.
Bruonius 2020-05-16 05:55
Bet va matai vienas geriausiausių ginklų kurybos ekspertų su savo komanda atsidurė SSRS po karo, ir kažkaip tūlas Kalshnikovas padarė savo išradimą, matai kokie sutapimai. Negi tais laikais butų prispažinę kad "Fašystai" (nes rusai neskiria Fašiszmo nuo Nacionalsocializmo, lol) padėjo sukurt AK47. Taigi neliktų to mito apie legendinius SSRS mokslininkus ir išradėjus. O va tam mitui tūlas Kalashnikovas, pats tas. Tas pats su Žiguliu - licenzija ir viskas iš Italijos, bet negi pristatydami sakė kad tai Itališkas kurinys ir SSRS niekuom nesusijusi.[/quote] Isvykdami vokieciai inzinerini geniju issiveze, o Kalasnikova paliko fotografuotis. Ta tema seniai issemta, bet aisku ne visiems.
Arunas1948 2020-05-16 08:35
Kodel visu akys nukrype i Rusija, todel kad ten zaliavu sandelys, visiem reikia, geriausias variantas kai prezidentas geria tada visi griebia vogti is Rusijos, ka gali pavogti is Lietuvos tik zmones ir pavoge milijona.
Aidas 2020-05-16 10:20
Kaip ten kas bebutu bent Sergeju Koroliova pagerbkit.
eskimukas1 2020-05-16 12:41
Palyginai Koroliovą su Kalašnikovu.. Kaip b su pirštu. Koroliovas buvo genijus, norėjo jam net nobelio premiją duot, bet Chruščiovas neleido. Be Koroliovo ir baigėsi kosmoso lenktynės. Nebūtų prie Stalino lagery buvęs, būtų dar gyvenęs.
Aidas 2020-05-16 12:47
O kur rašiau, kad lyginu, nepraustaburni?
Finalfour 2020-05-16 12:56
Buvo ir sovietu sajungoje tu geniju, ir tikru isradimu. Bet labai nysktamai mazai. Didzioji dalis - vagysciu ir nevykusiu kopiju era. Apie kalasnikova net sneketi nera ko. O va Koroliovas maloni isimtis. Taciau net jo talento neuzteko ir kosmoso lenktynes buvo vis tiek pralaimetos. Net ir genijus iki saknu supuvusioje sistemoje nieko nepadarys. Vien Komorovo gaila kaip, kuri Koroliovas pries sodindamas i Sojuz 1 apkabino ir atsiprase, kad i mirti siuncia. O dabar irgi niekas nepasikeite. Aisku, ir resursu tiek neturi, bet tas atsilikimas sviesmeciais karineje galioje ir technologijoje nuo siandienines JAV ne tik del resursu....