Geras pavyzdys, kaip sunku bus išeiti iš pandemijos režimo - į Italiją skridęs lėktuvas turėjo apsisukti ir grįžti  ()

Nors daugelis oro linijų bendrovių nekantrauja vėl skraidinti savo keleivius, panašu, kad Vokietijos oro linijos „Eurowings“ – pačios nekantriausios, rašo CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pigių skrydžių bendrovė šeštadienį atnaujino skrydžius iš Diuseldorfo, Vokietijos į Italijos salą Sardiniją, tačiau galiausiai lėktuvas turėjo apsisukti ir grįžti atgal į Vokietiją, kadangi Sardinijos Olbijos oro uostas – vis dar uždarytas.

1,170 kilometrų skrydis EW9844 į Sardinijos Olbijos oro uostą prasidėjo gegužės 23-iosios rytą, tačiau Sardinijos oro erdvėje orlaivio įgula buvo informuota, jog oro uostas dar nėra atidarytas komerciniams skrydžiams.

Orlaivis „Airbus A320“ dar kurį laiką laikėsi oro erdvėje, tikėdamasis leidimo nusileisti, tačiau jo nesulaukė. Vietoj to jam buvo pasiūlyta nusileisti į 193 kilometrais nuo Olbijos oro uosto nutolusį Kaljarį, tačiau skrydžio įgula nutarė nebedidinti savo nuostolių ir grįžti į Diuseldorfą.

Ši kelionė dviems lėktuvo keleiviams, Sardinijos gyventojams, truko 4 valandas ir 10 minučių.

Kaip šis nesusikalbėjimas įvyko?

„Nepaisant koronaviruso krizės, situacija daugelyje Europos oro uostų yra labai dinamiška.

Informacijos apie oro uostų darbo laiką bei atidarymus ir labai daug, be to, ji pakeičiama per labai trumpą laikotarpį. Daugybėje valstybių nutarimai dėl lėktuvų atvykimo yra keičiami kasdien“, – situaciją portalui CNN paaiškino „Eurowings“ atstovai.

Šis nesusipratimas susijęs su Italijos Infrastruktūros ir Transporto ministerijos nutarimu – ministerija oro uostą atidarė gegužės 17 dieną, tačiau tą pačią dieną sprendimas buvo panaikintas regioniniu lygiu.

Olbijos Smaragdo kranto oro uostas kol kas uždarytas iki birželio 2 dienos.

Abiems skrydžio keleiviams bus leista skrydžio bilietais pasinaudoti kitu laiku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()