Naujausia įranga, unikalūs aušinimo sprendimai ir maksimalios galimybės – „XIDU“ atskleidė praktiškai visas detales apie naujausią „PhilMac“ mini kompiuterį  (3)

Praėjusią savaitę „XIDU“ paskelbė, kad greitai pasirodys naujausias kompanijos produktas – „PhilMac“ mini kompiuteris. Tąkart detalios informacijos buvo nedaug ir dabar „XIDU“ atskleidė daug įdomios informacijos apie šį žavų ir galingą mini kompiuterį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasitvirtino pirminiai teiginiai, kad „PhilMac“ bus labai kompaktiškas ir lengvas mini kompiuteris.

Jo išmatavimai yra 4,72×4,72×0,9 coliai arba 12×12×2,29 cm ir sveria vos 322 gramus. Tai – vienas kompaktiškiausių ir lengviausių mini kompiuterių pasaulyje.

Džiugina ir tai, kad „PhilMac“ jau atkeliauja su iš anksto įdiegta „Windows 10 Pro“ operacine sistema. Tad kompiuteriu galima naudotis vos tik jis bus išimtas iš pakuotės. Kaip teigia gamintojas, vos 10 sekundžių – ir „PhilMac“ pasiruošęs darbui.

Džiugi žinia ir „Linux“ mėgėjams. „PhilMac“ palaiko ir „Linux Ubuntu“ operacinę sistemą.

Pasitvirtino pirminė informacija ir dėl įdiegto pažangesnio „PhilMac“ aušinimo. „XIDU“ tvirtina, kad „galingą PhilMac širdį padeda vėsinti įdiegti nauji inžinierių techniniai sprendimai“.

Buvo kardinaliai atnaujinta įprasta mini kompiuterių aušinimo sistema ir dabar oro srautas padidėjo 1,5 karto, kas leidžia „PhilMac“ atlikti sudėtingas užduotis ir neperkaisti.

Ypatingai kompaktiškas, metalinio ir labai gražaus korpuso „PhilMac“ yra aprūpintas 9-os kartos „Intel Celeron J4115“ procesoriumi. Primename, kad šiuos procesorius „Intel“ rinkai pristatė tik šių metų pradžioje, tad čia turime pačią naujausią technologiją.

„PhilMac“ procesorius yra 4-ių branduolių bei 4-ių gijų, tad įprastas darbinis taktinis dažnis siekia 1,8 GHz, o maksimaliai gali padidėti ir iki 2,5 GHz. To visiškai užteks dirbti be jokių suvaržymų.

Puiku yra ir tai, kad „PhilMac“ palaikys įvairių konfigūracijų RAM atmintį – nuo 4 iki 8 GB. Ir greitoji DDR4 atmintinė leis lengvai susitvarkyti su didžiuliu darbo krūviu. Kaip mini kompiuteriui – daugiau nei įspūdinga.

„PhilMac“ vidinė atmintis siekia 128 GB ir per SD prievadą prie jo dar galima prijungti iki 1 TB atminties įrenginį. Tai reiškia, kad ir kiek norėsite išsaugoti informacijos, „PhilMac“ sutalpins kone viską.

Kalbant apie kitas „PhilMac“ jungtis, tai čia yra viskas, ko tik gali prireikti: net trys USB 3.0 jungtys, naujausios HDMI 2.1 ir VGA jungtys leis prijungti bet kokį ekraną.

„PhilMac“ vienu metu palaiko net du ekranus ir ypač svarbu tai, kad HDMI 2.1 leidžia atkurti 60 Hz 4K vaizdą, tad maksimali vizualinė patirtis garantuota.

Po pristatymo daugeliui buvo įdomu žinoti ar „PhilMac“ turės interneto jungtį ir atsakymas yra teigiamas. Jis turi LAN jungtį. Taip pat palaiko ir WiFi (2.4 ir 5 GHz) bei daugeliui svarbią 3,5 mm audio jungtį – reiškia galima prijungti ausines.

Yra ir dar vienas labai svarbus „PhilMac“ mini kompiuterio privalumas. Patogiai įsitaisius ir besimėgaujant mėgstamu filmu tikrai nereikės keltis ir keliauti prie kompiuterio, kad sureguliuotumėte garsą ar perjungtumėte kitą filmą.

„PhilMac“ palaiko Bluetooth 4.1 ryšį, kas reiškia, kad prie jo galima prijungti net iki 6 įvairių įrenginių: belaidę Bluetooth klaviatūrą, pelę, garsiakalbius ir kt. Tad beliks tik pasileisti mėgstama filmą ar serialą ir juos bežiūrint mėgautis užkandžiais.

Kol kas liko tik pora neatskleistų dalykų: kada „PhilMac“ mini kompiuterį bus galima įsigyti ir kiek jis kainuos.

Tikėtina, kad labai greitai bus galima įsigyti „PhilMac“ ir jis kainuos tik dalelę to, kiek kainuoja „Apple Mac Mini“ kompiuteriai. O jie kainuoja nuo 840 iki 1750 eurų, tad belieka su nekantrumu laukti kaip pigiai kainuos „XIDU PhilMac“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai (3)