Pasaulio turtingieji nuo koronaviruso slepiasi milijonus kainuojančiose slėptuvėse: Rusijoje pastatė 400 kvadratinių metrų ploto bunkerį, vertą 2 milijonų JAV dolerių (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2020-06-11 14:24
kvaila nuo koronos slėptis bunkeryje. Privati sala - daug maloniau ir lygiai tiek pat patikima.
Almiasas 2020-06-11 22:06
Na ką gi - peržiūrėjau video su tikrai prabangiai įrengtais bunkeriais, pilnais visokių atsargų ir tikrai brangiai kainuojančius. Ir man kilo klausimas - ar kartais juose nėra kokio nors konstrukcinio trūkumo? Ir galbūt radau - atkreipiau dėmesį į viršuje esančius ventiliacijos kaminus. Tai vat, pasiimi kelis eurus kainuojantį purkštuvą su vandeniu ir keletą taipogi palyginti nebrangių balionėlių su poliuretano sandarinimo putomis (Makroflex, Penosil ar kitokių prekinių ženklų, nors tai visiškai nesvarbu). Prieini prie orą įsiurbiančio kamino, ir papurški iš purkštuvo vandens (jis reikalingas, nes sandarinimo putos kietėja nuo ore esančios drėgmės - tada putų kietėjimo procesas prasidės ir įvyks greičiau). Po to jau purški sandarinimo putas. Ir jeigu bunkeryje nėra kitokios oro regeneravimo sistemos, išskyrus filtravimą ir vėdinimą, tai visos linksmybės labai greitai bus baigtos, ir teks išlysti laukan. Neveltui dar mokykloje rašė: be maisto žmogus gali išgyventi apie mėnesį, be vandens - iki kelių dienų, o be oro - tik kelias minutes.
HardAxe 2020-06-12 00:20
Kazkokia rezervine ventiliacija jie turbut turi, bet klausimas ar tu iki to bunkerio davaziuosi... Turbut nera siaip namas sarvuotom durim, teritorija irgi kazkiek apsaugota.