Veryga paskelbė, kokios norėtų sekimo programėlės - padėtų atsekti koronavirusu susirgusiųjų artimus kontaktus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

arthappyuphere 2020-06-29 21:42
kaip ir panašu, kad nelabai už ją kūrėjams buvo sumokėta
sub 2020-06-30 11:09
Jeigu buvo sumokėta ir ministras dabar teigia, kad programėlė nereikalinga, gaminam kitą - tai čia toks ministro Verygos verslo planas švaistyti mokesčių mokėtojų pinigus. Jeigu nebuvo sumokėta, o tuo nelabai tikiu, nes įmonė kuri kūrė, skyrė darbo laiką ir darbo jėgą, joks UAB už dyką nedirba.
VirtualGadget 2020-06-30 12:38
Nelabai parduosi produktą jei neturi ką parodyti. Parduotuvėje jei bus užrašas dešra gi tokio užrašo nepirksit. Pati programėlės idėja persekioti gyventojus atskleidžiant tam tikrą asmeninę informaciją būtų labai blogas precedentas. Google play yra programėlių rodančių statistiką. Tai nelabai ir suprasi ko dar ministras norėtų. Ar ne parasčiau tada būtų po numerį į ausį kiekvienam įsisegti savanoriškai. Persirgai vienas numeriukas nesirgai kitas.
HardAxe 2020-06-30 15:11
gal gaima tiesiog loginti wifi signalus matomus ilgiau kaip minutę, stipresnius nei 50dB. Na kažkaip atmetus asmeninį. Jeigu gauni corona positive paviešini savo logą, visi kiti gali interpoliuotis ar tuo metu buvo prie to wifi taško ar ne. Kad kažkaip tiksliau sekti žmogaus judėjimą patalpose... Reikėtų gerai pagalvoti
immortallt 2020-06-30 15:41
O nebūtų paprasčiausia aktyvuotis pvz google trackinimo data rinkimą kiekvienam vartotojui, ir pagavus apsikrėtusįjį, tiesiog įmeti į duombazę. Parsisiunti apps'ą kuris crosscheckina tavo maršrutą ir laiką su sergančių ir parodo yra rizika ar ne. Virtualgadget, kaip tu įsivaizduoji parduodamas namas iki raktų? Pinigų nemoki, kol namas nestovi pabaigtas?
kestutisz 2020-06-30 15:52
Namas turi projektą :) O čia toks net planas šakėm ant vandens rašytas - gal iš lokacijos duomenų rinksim (tikslumas nekoks, bo čia kalba eina apie priartėjo arčiau nei pora metrų ar ne), gal iš bt signalo stiprumo. Paskelbsi tikslų veikimo planą - bet koks entuziastas per vakarą parašys, kokia iš to nauda tada :)
HardAxe 2020-06-30 18:04
permažai tikslumo su GPS. Bluetooth būtų teisingiausia, bet tada telefonų baterijos mirs. Sakykim * aš sergantis važiavau mašina paskui autobusą, ar žmonės autobuse su manim kontaktavo? * aš sergantis piko metu pavažiavau autobusu 15min. * aš sergantis vienas važiavau liftu, daug čiaudėjau, man išlipus po 5 sec į liftą sulipo minia žmonių. * aš sergantis eidamas pėščiomis prasilenkiau su minia lipančia iš troleibuso. nelabai sugalvoju patikimo būdo aptikti visus šituos atvejus, nes visų žmonių telefonuose paleidus appsą, nekalbant jau apie baterijos sąnaudas.
immortallt 2020-06-30 19:35
O namo projektą iš lentynos pasiimi? Aš namo projektą užsakinėjau, nežinau kaip kiti. Bluetooth gali naudoti realiai tik įjungti, kad sergantį identifikuoti, teoriškai, jei sergantis pasiims telefoną ir neišjungs bluetooth, bet jei nuolat rinksi duomenys - numirs telefonas. Programėlei užtektų surinkti potencialiai užsikrėtusius, kuriuos po to specialistai galėtų patikrinti nuodugniau, ar visgi turėjo kontaktą ir ar yra rizikoje.