JAV Karinės oro pajėgos užsisakė naujos kartos naikintuvų – „Boeing“ jau gaminami „F-15EX“ užtikrins kovotojų pranašumą  (3)

„Boeing“ ką tik laimėjo JAV Karinių oro pajėgų skelbtą konkursą ir įsipareigojo už 1,2 mlrd. JAV dolerių pagaminti pirmąją naujausios kartos naikintuvų partiją. Legendinė ir aštuntajame praeito amžiaus dešimtmetyje pradėta gaminti F-15 naikintuvų serija ir vėl bus gerokai atnaujinta. „Boeing“ pirmuosius F-15EX naikintuvus jau pradėjo gaminti Sent Luiso gamykloje ir tikimasi, kad jie bus pilnai parengti jau 2021-aisiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įdomu yra tai, kad F-15EX naikintuvas yra kuriamas pagal F-15QA versiją. Pastarąją naikintuvo versiją „Boeing“ gamina Kataro oro pajėgoms.

F-15QA ir F-15EX yra naujausios kartos ir kaip dera – aprūpinti pažangiausiomis technologijomis, įskaitant modernią avionikos sistemą, atnaujintas radarų sistemas, turi naujausią programinę įrangą, naujas oras-oras tipo raketas, misijų valdymo kompiuterį, kuris apibūdinamas kaip pats pažangiausias pasaulyje.

Verta pažymėti ir tai, kad naujosios naikintuvų versijos turi išplėstas galimybes montuoti papildomą ginkluotę, įskaitant viršgarsines 7 metrų ilgio ir iki 3,2 tonos svorio raketas.

Naujutėlaitis F-15QA jau atlieka įspūdingus triukus - „Boeing“ parodė kaip naikintuvas atlieka vikingo pakilimą (Video)

„Boeing“ tvirtina, kad šis kontraktas su JAV Karinėmis oro pajėgomis apima ne tik aštuonių F-15EX naikintuvų pagaminimo išlaidas, bet ir jų aptarnavimo ir tolesnes priežiūros išlaidas.

Be to, „Boeing“ su JAV Karinėmis oro pajėgomis pajėgomis pasirašė ir dar vieną 23 mlrd. JAV dolerių sutartį, pagal kurią „Boeing“ įsipareigoja ateityje pagaminti dar 144 vienetus F-15EX naikintuvų, juos prižiūrėti ir aptarnauti.

„Boeing“ tvirtina, kad „dėka naujos skaitmeninės architektūros, dabartinių F-15 naikintuvų pilotų persiorientavimas prie F-15EX užtruks dienas, o ne metus.“

„F-15EX draugėn apjungia skaitmeninę inžineriją, misijų valdymą ir programinę įrangą, kurią bus galima nuolat atnaujinti kelis ateinančius dešimtmečius“, - tvirtina „Boeing“ viceprezidentas bei F-15 programos vadovas Pratas Kumaras ir priduria, kad „greitai galėsime išbandyti ir panaudoti naujas F-15EX galimybes, kurios karinio konflikto metu užtikrins mūsų kovotojų pranašumą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(34)
(5)
(29)

Komentarai (3)