Šaltas NATO požiūris verčia Rusiją Baltijos regione elgtis kitaip: „net mešką galima išdresiruoti važiuoti dviračiu“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2020-07-23 14:48
- O gal čia viskas yra paprasčiau. NATO tiesiog nurodė neaiškias ribas, kurias peržengus, NATO lėktuvams leista šauti. - Tad Rusija nenorėdama prarasti lėktuvų ar net galimai atskleisti savo lėktuvų silpnasias vietas, tiesiog nutarė mažiau provokuoti?
Arunas1948 2020-07-23 15:15
Durni tie kurie galvoja kad rusai uzpuls Nato valstybe, Nato 15 kartu galingesne uz rusus, visi ta zino ir ramiai gyvena.
SaMaras 2020-07-23 15:34
Virš neutralių vandenų NATO pajėgų numuštas rusijos lėktuvas? Juokauji? Manau rusai negalėtų atsidžiaugti tokiu įvykiu, o NATO būtų tikrai riesta tokioj situacijoj..
Hm 2020-07-23 16:34
Na nemanau, kad būtų riesta... Gal koks metų senumo įvykis, kai JAV subombardavo "Vagner" rusų spec dalinį Sirijoje. Jis aišku vadinosi "privati struktūra", bet ar gali būti Rusijoje privati ir nepavaldi karinė struktūra? O kai Turkija numušė rusų lėktuvą ar Turkijai labai buvo riesta??? Čia Rusija labai gerai įvardinta - kaip girtas kaimynas kuris kabinėjasi, tai tiek ir tos baimės, kol kas neverta teptis rankų.
Arunas1948 2020-07-23 17:20
Hm sakai Turkijai nebuvo riesta po lektuvo numusimo, rusai sustabde ekonomini bendradarbiavima, turizma ir Turkijai teko atsiprasineti, visaip laizytis prie Rusijos, toks gyvenimas.
dainius.tamošaitis 2020-07-23 17:58
cia nesenai skundesi kad zvalgybinus lektuvus rusiai grubai perima dar jau viskas gerai . Atskris kada virs baltijos juros koks zvalgybinis lektuvas vel bus straipsnu apie rusiu pilotu darbus oria.
Klaxon 2020-07-23 20:17
JAV, vienos (tiesa, didžiausios) NATO narės ginybos biudžetas 2020 yra maždaug $721,5 milijardų, Rusijos - $65 milijardai. 11:1.
SaMaras 2020-07-23 20:27
Na aišku, viskas labai priklausytų nuo daugybės aplinkybių, bet pavyzdžiai nevisai tinkami.. vagner yra vagner.. JAV irgi turi tokių "uab'ų" ir jie gauna kartais malkų.. gal ne tokiais kiekiais.. turkijos atvejis kiek arčiau tokios situacijos, bet ten buvo daugybiniai sienos pažeidimai prieš tai (nemaišyti su mūsų atveju skridimo be atsakiklių virš neutralių vandenų... Buvo daugybė diplomatinių notų ir perspėjimų ir tik tada bum O jei virš Baltijos numuštų "Už išsikalinejimus" tai jau tada rusai tiek savo liaudžiai tik tarptautinei bendruomenei galėtų trimituoti, kad NATO atėjo prie jos sienos ir agresyviais veiksmais ją terorizuoja.. o vat ji vargšė jei reikės ir ginsis.. o geriausia gynyba...
jull 2020-07-24 03:58
Mano manymu, geriausia butu, jei meska vaziuotu dviraciu, viskas liktu kaip yra dabar. Kvaila situacija eskaluot butu ir is musu puses, musu tikslas greiciau turetu but status quo islaikymas, ne matavimasis kieno ilgesnis. Tiesa, kad ir kiek neatsakingi butu rusai, nemanau , kad tokio lygio struktura kaip rusijos karines pajegos sau leidzia issidirbinet visai be reikalo, koks jis bebutu, tos provokacijos greiciausiai turejo aiskai apibrezta tiksla, kaip turi tiksla ir santykinai tvarkingas skraidymas dabar, todel reikia ir toliau labai atsakingai ir greiztai ta oro erdve kontroliuot. Zinau, kad vid nuotolio prieslektuvine nusipirkom ar ne praieitu metu pabaigoj, o oficialiai gavom visai neseniai. Idomu, skraidymo paprociai niekaip nekoreliuoja su sitais isigijimais? Jei anktesni buvo tik issidirbinejimas be noro eskaluot situacija tai sakyciau turetu, rusai niekad nebuvo ir tikriausiai nera labai tikri kas tiem "misko broliam" pasirodys per daug. Vistik pokaris padare savo, niekur kitur jiem nebuvo taip karsta kaip Lietuvoj.