Papasakojo, kokia karine technika Rusija pirmiausia pultų Lietuvą: nurodė, kuo į tai atsakytų Lietuva (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arunas1948 2020-08-02 10:07
Antanaitis isivaizduoja kad karas turi vykti kaip antro pasaulinio karo metu, ant kiek zmones atsilike, vietoj rusu raketomis arba naikintuvais kurie Lietuva perskrenda per 10 minuciu susprogdinu visas elektros skirstymo stotis, nu dar Kauno hidroelektrine, kiltu toks chaosas kad Lenkijos siena uzsikimstu nuo patriotu, rusams tereiktu palaukti kol issibegios lietuviai ir be suvio uzeiti.
qrad 2020-08-02 17:09
Arūnai, tikriausiai okupantus pasitiktum su gėlėm? Esi apgailėtinas vatnikas, kuriam prie ruso buvo geriau, tai čia tau būtų didelė šventė.
Arunas1948 2020-08-02 21:15
Grad, man gaila kad jum nedaeina kad kariuomene neisgelbes, uzmirsot 1940 metu pamoka ir vel lipat ant to paties greblio, ginklai nuskurdina tauta, tada ji su gelem pasitinka rusus, kodel rusai negali geai gyventi turedami didziausius gamtos turtus, todel kad turi islaikyti didziule kariuomene, kodel Amerikoje neramumai, todel kad reikia islaikyti didziule kariuomene.
vanduo4 2020-08-03 04:21
- kokia būtų Rusijos puolimo taktika ir Lietuvos gynybos taktika? Kaip manai? Gal dar apie atominį ginklą prabilsi, kurio realiai niekas nenori pirmas panaudot? 5. Sakai "ginklai nuskurdina tauta"? Atkreipk dėmesį į tai kie Lietuva skiria ginkuotei? Skiria tik tiek, kiek reikia efektyviai gynybai, kai tuo tarpu Rusija skiria tiek daug nereikalingiems resursams, kad tai labiau švaistymas nei būtinybė. P.s. dar iškelk klausimą - kokia Lietuvos ir Rusijos turimo stechnikos būklė? Naujausios technikos pilnai užtektų užimti Baltijos šalis, bet po to tikriausiai nesugebėtų nieko.
Arunas1948 2020-08-03 06:06
Vaikiskas samprotavimas, as tau sakau rusu naikintuvas per 10 minuciu perskrenda Lietuva, tu net kepures nespesi uzsideti o viskas jau bus susprogdinta, su kuo kariausi, su auksiniais saukstais, uzmirsai kas sugriove SSSR, ginklu varzybos, Gruzijos kara sustabde vakarai, pareikalave is Rusijos nutraukti puolima nes rusai nespejo paskui begancius gruzinus.
HiTech 2020-08-03 10:18
Kaliningradas, vakarų naikintuvų, perskrendamas per tris minutes ir ką? Susprogdintų ten viską, ruselis nepėtų net mirktelt. Sarkazmas čia jei ką. Žodžiu jeigu tu viską matuoji naikintuvų teritorijos perskridimo laiku, tai taip - tavo matuška rasija yra galingiausia pasauly, nes didžiausia. Bet jei išjungtum sovietmečiu atsiduodantį mastymą, suprastum, kad niekas nevyksta taip, kaip tu čia naiviai įsivaizduoji. Visų pirma, užpuolimas vienos iš baltijos šalių, reiškia užpuolimą visų trijų, o su tuom jau putleriui būtų ką veikt. Apie tolimesnius vakarų valstybių veiksmus net nesiplėtosiu. Ir dar vienas dalykas- dažniausia TOKIE KAIP TU nesupranta, kad pulti gali tik su mažesne savo kariuomenės/armijos dalimi, o gintis gali visu 100%. Ir paskutinis dalykas - Rusijos armija yra bomžas, kuris gal laimėtų mūšį mūsų kieme, bet... Nutuokdamas kas po to jo laukia, nekiša čia nosies. O norėtų.
vytautas50 2020-08-03 10:27
sub 2020-08-03 10:52
Sorry, pataisysiu, nes nebe taip veikia viskas. Pamiršot, kad ęsame NATO ir ES? Taigi visų pirma užpuolimas bet kurios iš Baltijos šalių, tai reiškia NATO ir ES užpuolimą, atsako iš karto įmasi NATO, nes jie privalo ginti savo narius. Čia jums ne Gruzija ir Ukraina, kur turi tik žodinį palaikymą i JAV, nes kitų sąjungininkų nėra.
sub 2020-08-03 11:00
Visus savo pritėlius, kurie pabijojo kovoti su reketu, prilyginti visiems Lietuvos vyrams, nei protinga nei logiška. Na o kalbant apie galimą Rusijos agresiją Lietuvos atžvilgiu, jeigu būtų kas būtų, istorijos čia nepadės, nes visų pirma ęsame narėmes ES ir NATO. O šiuo atveju Rusijos pasišnekučiavimai su Vokietija nepadės, ne be tie laikai.
vytautas50 2020-08-03 11:15
Arunas1948 2020-08-03 12:10
Taigi as jums kalu i galva kad rusai nepuls nes Nato 15 kartu galingesne uz Rusija, tai ko jus cia aimanuojat rusai puls, visa esme Amerikoje gazdina Rusija, liepia ginkluotis t.y. is Amerikos pirkit ginklus, ka ir daro Lietuva, siandien skaitau Saldziuna, Bulgarija, Rumunija prigazdinta rusais perka lektuvus F15 uz milijardus euru, va ko reikia Amerikai.
HiTech 2020-08-03 12:52
Tas tai taip. Ką aš norėjau pasakyt, kad agresoriui konfliktuoti su viena iš baltijos šalių nepavyktų. Jei ir veržtūsi į vieną, kitos prisidėtų ginantis, taip kad logiškiausia turbųt būtų veržtis į visas tris, nesuteikiant progos padėt viena kitai ir tuo pačiu neleidžiant dar stipriau pasiruošt, o kiekviena valanda tokioj situacijoj yra aukso vertės. Kodėl aš taip išskiriu baltijos šalis? Nes kaip ir minėjau, ginamasi yra visu pajėgumu kiek tik įmanoma, o ir kariuomenės šių šalių yra ČIA IR DABAR. Tai, kad priklausome NATO ir ES yra super, tačiau jų pajėgų perdislokavimas vistiek užtruktų laiko, ir tie koviniai daliniai čia tą pačią akimirką, kai tik agresorius įkeltų koją, neatsirastų. Todėl turėti kuo stipresnę, geriau parengtą, profesionalią kariuomenę yra strateginis prioritetas mūsų valstybei. Čia esantys prorusiški komentatoriai gali springt kiek tik nori, tačiau faktas toks, kad esame pasiruošę tam, geriau nei kadanors prieš tai. Ir nesuprantu to begalinio jų noro įrodyt, kad rusų armija didesnė ir galingesnė už Lietuvos kariuomenę. Jums kas ten toj galvelėj įvyksta, kai tai suprantat? Orgazmas? Žinoma, jei izoliuot mus nuo visų išorinių veiksnių, tai kare Lietuva prieš Rusiją galiausiai garantuotai pralaimėtų. Galiu Lietuviškus proruskius nuliūdint, bet statistinis lietuvių karys tame kare pasirodytų daug geriau už statistinį rusų karį. Per amžius Rusija laimėdavo tik todėl, kad jai nusišikt ant savo pačių žmonių gyvybių ir siųsdavo patrankų mėsos tiek, kad priešo kulkosvaidžiai užkaisdavo ir nebeatlaikydavo. Bet čia ne esmė. Esmė, kad mes nesame izoliuoti nuo sąjungininkų, ir tai padaro agresoriaus planus neįmanomais.
vytautas50 2020-08-03 13:35
NekenciuReklamos 2020-08-03 13:57
kazkada ziurejau 1980s BBC docudrama (cia viskas ziurint is britu puses), apie tai kaip gali prasideti 3 pasaulinis karas, ten britai modeliavo situacija, kai Rusai akumuliuoja sausumos pajegas prie EU sienu, prasideda mazi izoliuoti kariniai susiremimai, kurie interpretuojami, kaip "kaktu dauzymu". O tada vienas is UK karo laivu atakuojamas Rusu/Sovietu, panaudojant atomine bomba (zinoma, laivas sunaikinamas). Idomus viso filmo aspektas, kad buvo atliekama TIKRA visuomenes apklausa, kur buvo klausiama, ar UK analogiskos situacijos atveju reiktu ysikisti y EU ir Rusijos galima All Out War konflikta ar bandyti tai isspresti diplomatiniais budais. Ir, kaip bebutu liudna, ta maza apklausa parode, kad net 80tais, britai, visgi palaike diplomatinius karo spredimo budus, netgi, kai buvo sunaikintas JU karinis laivas ir JU kariai. Tad, realiai ziurint, labai didelis sansas, kad Rusams uzpuolus Lietuva (Baltijos valstybes), praeitu, ganetinai didelis laiko tarpas, kol butu suderinti veiksmai tarp NATO valstybiu, nes vyktu referendumai, balsavimai, protestai ir palaikymai NATO bloko valstybese (nes...ale.. niekas nenori mirti)....O kur dar grynai pacios armijos mobilizacija. Zdz, po pirmuju Rusu bombu sprogimu, praeitu dienos, kol y tai atsakytu NATO. Mano galva, vienintelis budas ta laiko tarpa sumazinti yra EU armijos ykurimas. Nes dabar puikiai matome, kad uztenka vieno populisto prezidento, tokio kaip Trumpis, kad "susiktu" visus galimus diplomatinius rysius ir taip trapia vienybe tarp galingiausio NATO nario USA ir likusiuju.
Arunas1948 2020-08-03 14:38
Didziausias visu valstybiu priesas mazas gimstamumas, Rusija kasmet del gimstamumo netenka apie puses milijono gyventoju, Lietuva isvis nyksta akyse, jeigu ne atvaziuojantys rusai, ukrainieciai, baltarusiai tuoj nebutu kam dirbti, spreskit sias problemas o tuoj nebus kam kariauti.
vanduo4 2020-08-03 20:01
- Va būtent tavo vaikiškas samprotavimas. Praskristi nepastebėtam yra vienas dalykas, o numesti pakankamai daug bombų kad subombarduoti - tam reikia laiko ir daug daaaauuuug lėktuvų. Būtent tam tikslui ir buvo kuriamos cheminės bei atominės bombos kad vienu šūviu pažeisti didelį plotą. - Beje mėtant bombas būtina sumažinti greitį žmogau.
dariusss 2020-08-03 20:02
Sekant tavo mintis, tą patį galimą priskirti ir Rusijai? Rusijos regionai atsiskiria nuo rusijos, o Kaliningradas taps dar vienas Lietuvos rajonų? Visgi kaip pats sakei: "savo laiku niekas netikėjo, kad ir Romos imperija žlugs"
vanduo4 2020-08-03 20:12
1. Žmogau pats sau prieštarauji. Kur tas reketas dabar jeigu visi bijo? Va Rusijoj bijo iki šiol; 2. Neapsimoka Vokiečiams tartis - jiems ekonomika yra svarbiau. Tuo labiau laikai pasikeitė ir visa Europa sukiltų, nes žinko kad sekantis gali būti jis; 3. Europa nuo JAV jau senai nepriklauso: a) EU vykdo atskirą Irano bei Palestinos politiką; b) visai sėkmingai skiria baudas JAV kompanijoms kaip ir JAV Europos; c) ekonomika atskirta muitais; d) vis garsiau kalbama apie bendrą EU armiją; e) EU vyksta integracija tiek vidinė, tiek imigracinė. Deja JAV net su vidine nesusitvarko. Tai kas vyksta JAV, tai griūva imperija, kuri Europoje jau senai sugriuvo jeigu prisiminsim kolonializmą. Išvada: JAV jau senai nėra ateities švyturys - Kapitalizmas gamtoje grynąja forma neegzistuoja.
vanduo4 2020-08-03 20:28
Rusija puls visur kur tik pasieks ir visiškai nesvarbu kokia jėgų pusiausvyra: a) iš Gruzijos atėmė Osetiją ir Abchaziją; b) iš Ukrainos atėmė Donecką ir Luhanską; c) EU vykdo kibernetinius išpuolius prieš: antidopingo kompaniją; lėktuvo numušimo tyrimų centrus; vakcinos kūrimo tyrimo centrus; d) Pasaulyje vykdo plačią propagandos ir dezinformacijos kompaniją; e) Kišasi į valstybių rinkimus: JAV dėl Trump'o išrinkimo; bandė įvykdyti perversmą lygtais Albanijoje, kurią paskubomis priėmė į NATO; Moldovoje; Lietuvoje su Uspaskichu; Estijoje dėl tariamo rusų teisių pažeidimo; f) jau nekalbant apie diversijas, kurių kilmę sunku įrodyti. g) dabar atėjo biologinio ginklo metas - virusai vienas po kito. Čia sutapimas ar ne labai? - Kinijoje kilo kiaulių gripas, vėliau SARS paukščių gripas, arabuose, vėliau ebola Afrikoje. Nuosekliai gaunasi Kinijoje buvo išbandytas šalto klimato sąlygomis, Arabuose karšto ir sauso, Afrikoje karšto ir drėgno. Ir gavome Covid-19, kuris fiziškai turėtų neegzistuoti, deja egzistuoja ir dar kaip. Pirmi virusai buvo mirtingi todėl neplito, o šitas mažiau mirtingas, nes lėtesnis bet atsparesnis dėl lėtumo. P.s. Rusija Ebolai sukūrė vakciną per dvi savaites, kai visas likęs pasaulis per du mėnesius nieko nepadarė ir gyrėsi kokie jie greiti. Išvada: Rusija kovoja dėl išlikimo ir ji puls visais frontais kaip virusa, kur tik sutiks mažiau pasipriešinimo. Pvz.: Ukrainoje sugalvojo ginkluotę siųsti humanitarinės pagalbos sunkvežimiais ir likęs pasaulis tik gūžčiojo pečiais.
HardAxe 2020-08-03 20:43
aš būčiau labai laimingas jeigu Kaliningradą prisijungtų Lenkija. Arba Švedija. Arba Vokietija? T.y. kad išsinešdintų sovietai, bet tas procesas nesukurtų preteksto kariauti su Lietuva