Donaldas Trumpas: „TikTok“ Jungtinėse Valstijose bus uždrausta. Kuo JAV prezidentui užkliuvo viena populiariausių programėlių pasaulyje?  ()

Donaldas Trumpas penktadienį pareiškė, kad Jungtinėse Amerikos Valstijose trumpų vaizdo įrašų programėlės „TikTok“ veikla bus uždrausta, rašo CNN. Taip prezidentas atmetė galimą „Microsoft“ susitarimą nusipirkti programą iš Kinijai priklausančios patronuojančios įmonės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-08-02 Donaldas Trumpas: „TikTok“ Jungtinėse Valstijose bus uždrausta. Kuo JAV prezidentui užkliuvo viena populiariausių programėlių pasaulyje?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kalbant apie „TikTok“, mes uždraudžiame šios programėlės veiklą JAV“, – žurnalistams sakė D.Trumpas.

D.Trumpas pareiškė, kad gali naudoti nepaprastąsias ekonomines galias arba vykdomąjį raštą, kad ši programėlė Valstijose būtų uždrausta. Tačiau kol kas nėra aišku, kaip atrodytų tokia tvarka.

„Na, aš turiu tokią valdžią“, – pridūrė prezidentas.

Penktadienį pasirodė pranešimų, kuriuose teigta, kad D.Trumpas pareikalaus, jog programėlę valdanti Kinijos bendrovė „ByteDance“ atsisakytų veiklos JAV, tačiau prezidentas galiausiai pranešė, kad programėlė išvis bus draudžiama.

Pastarąsias savaites politikai ir ekspertai reiškė susirūpinimą, kad su Kinija siejama „TikTok“ gali kelti nacionalinio saugumo riziką.

JAV vyriausybė šiuo metu vykdo „TikTok“ nacionalinio saugumo apžvalgą ir rengiasi pateikti D.Trumpui rekomendacijas, šią savaitę Baltuosiuose rūmuose žurnalistams sakė iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas.

„ByteDance“ svarstė savo įmonės struktūros pakeitimus ir, kaip pranešama, jau svarstė galimybę parduoti daugumą „TikTok“ akcijų.

„Microsoft“ derėjosi įsigyti „TikTok“, „New York Times“, citavo asmenį, žinantį apie diskusijas, bet pati „Microsoft“ atsisakė komentuoti CNN savo verslo sandorius.

Tačiau savo sprendimu D.Trumpas griežtai atmetė galimo susitarimo, patenkinančio nacionalinio saugumo problemas, idėją.

„TikTok“ kritikai nerimauja, kad duomenys, kuriuos programėlė renka apie savo JAV vartotojus, gali patekti į Kinijos vyriausybės rankas, nors pati „TikTok“ teigė, kad savo duomenis saugo ne Kinijoje ir kad ji priešinsis bet kokiems Pekino bandymams pasisavinti informaciją.

Kibernetinio saugumo ekspertai teigė, kad „TikTok“ potenciali rizika nacionaliniam saugumui iš esmės yra teorinė ir kad nėra duomenų, leidžiančių teigti, jog Kinijos žvalgyba pakenkė „TikTok“ vartotojų duomenims.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(3)
(9)

Komentarai ()