Kodėl operatoriai giriasi, kad „ryšys padengia 99 proc. teritorijos“, o jūs vis patenkate į tą 1 likusį?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Dario 2020-08-03 10:40
Ai tai va kur šuo pakastas
HardAxe 2020-08-03 11:40
tai jeigu su tele2 parduotu telefonu negaliu prisijungti prie tele2 tinklo, rišys yra ar nėra?
Vi6699 2020-08-03 23:07
Ryšys yra tik jo nepagauna jūsų telefonas. Net jei apsigyvensite Titane, ar kažkur dar toliau, ryšys bus irgi. Aš pats jaučiu ryšį su kosTmosu nuolat, bet niekaip negaliu prisijungti. Kaltas esu pats: pirkau pigų telefoną ir sutarties neskaičiau.
HardAxe 2020-08-04 09:52
Čia yra išsipy#%@$. * IPx8 standarto telefonas paskęsta stiklinėj kai IPx7 turi atlaikyti panardinimą vonioj bent pusvalandį. Kaltas vartotojas? * Tiekėjo parduodami telefonai netraukia tiekėjo siųlomo ryšio. Kaltas vartotojas? Reikėtų šiek tiek prabauduoti operatorius, truputį perdaug diržus atsileido.
daynewss 2020-08-04 10:17
Teko šiemet per Tėvo dieną važiuoti iš Ignalinos traukiniu į Vilnių. Norėjau prisiminti egzotiką Važiavau su kompu, tai nusprendžiau padirbėti. Kartais prireikdavo interneto. Tai situacija tokia, kad internetas veikia Ignalinoje, Švenčionėliuose, Pabradėje ir nuo Elektro depo ar Bezdonių. Visur kitur neveikia nei Telia, nei Tele2. Įdomu būdavo, kai privažiuoji miestelio stotį, pradeda visam vagone skambėti facebook, messenger, whatsup ir t.t. Visi snukučius tik sukiša į tapšnoklius. Tik traukiny pajudėjo, visų rankos nusvyra, akys pro langą žiūri Neveikia ryšys 99% Lietuvos teritorijos, tai melas.
FtBall 2020-08-04 10:47
Vienu momentu buvo pagerėjęs ryšys. Prieš kiek daugiau nei 10 metų, duobėj, ties nusukimu link Puntuko akmens, ryšys visiems dingdavo. Paskui, kai atsirado 3G ar 4G, ryšys toje vietoje jau būdavo. Dabar telefonai su metaliniais rėmais vėl nebegaudo ryšio toje vietoje. -- Kitas pavyzdys: Neatsimenu konkretaus modelio, bet Vilniuj, Karoliniškėse, tam pačiam bute su vienu telefonu - ~150mbps buvo, su 2 metais naujesniu - ~50mbps. Problema paprasta - blogai telefonus laikom.
AAA000 2020-08-04 11:27
cia neteisingai aiskina energijos poreiki rysio uztikrinimui. jei pristatyt stociu kas 100 metru, telefonai rysio uztikrinimui ir duomenu apsikeitimui gali uzsimaitint jau is pacio rysio. is radiobangu fono. akumai cia tampa nereikalingi. bet visiems kitiems kompiuterio poreikiams tai aisku kad reikes papildomos energijos. aplamai rysio stotis ir rysio kabelyno tiesimus vystyt reikia ismetant pacius tiekejus tiesiogiai is transliavimo ir perdavimo. bokstus ir kabelius turi dalintis, o ne statinet kievienas sudatiekejas po savo. visur turi but dubliavimas. ne konkursai del dazniu, o kiekvieno daznio procentinis dalinimas tarp tiekeju. perkant srauta. iranga gali priziuret ir vienas - bet srauto dali duot kitam konkurso tvarka. kitaip sudas bus su kokybe. ta prasme jie turetu uzdirbt ne is monopoliniu salygu - kai nusiperka dazni. o is realiai patiekto srauto. jei nesugeba uztikrint pralaidumo - tiekejo dalis daznyje turi but mazinama. va tada bus tikroji konkurencija ir rysio gerejimas atpiginant. rysio tasku bokstus aplamai turetu galet statyt belenkokie individualus zemes sklypu ir kabeliu valdytojai. ir gaut savo dali uz rysio srauto palaikyma. ta prasme as siulyciau daryt toki varianta: wifi ar ten 5-6g taskus stato kas tik nori ir padaro transliavimo zonas. minimumas sakykim du bokstai bent 50m atstumu su kabeliu tarp ju ir uzmaitinimu, ir tu jau dalyvauji rysio rinkoje. mainais gauni nemokama interneta arba pinigus - jei stataisi atitinkamo galingumo iranga. o tada naudojasi visi tiekejai tavo sukurta aprepties zona. su savo procentiniais konkursiniais isnaudojimo srautais. va toki tinkla galima butu daryt. negyvenamas teritorijas galetu padenginet valstybe, statydama valstybinius-viesuosius retransliatorius uzkampiuose. is sakykim kokio procentinio VAIP mokescio rysiams. va ir viskas. butu normalus 100% padengiamumas. reguliavimas turi but skirstyme ir taisykliu laikymosi uztikrinime. o ne kazkokie dazniu aukcionai. dazniu susidubliavima turetu sprest technologines gamybos etape - kai kuria naujioviska iranga. tada globaliai standartizuot. ir naudoja jau kas tik nori. "rysio tiekeju" tampama tik jei turi pakankama aprepti. o ne kai nusiperkama kazkoki dazni.
HardAxe 2020-08-04 11:40
tai jau tikrai. Bevielis krovimas veikia max 1cm atstumu šiai dienai...
AAA000 2020-08-04 11:49
tu nesigaudai energetiniam poreikyje. straipsny aiskina, kad "mazina". is tikro poreikis mazeja nes technologijos tobuleja. bevielis krovimas - ten visai kita funkcija. kai reikia persiust DIDELI energijos kieki oru. kad kokia nors lempute galetum tulike pasisviest, kai siki TIK rysiui tiek energijos nereikia. jei bus pritankinta stociu daugiau kaip kas 100 metru - uztenka tik pacias transliavimo stotis uzmaitint. visi mobilus aparatai ju zonoje rysi gali gaut faktiskai uzmaitinti tik is radiobangu fono. aplamai nori net pacius telefonus paverst is esmes nesiojamais rysio retransliatoriais. sakykim jei i kruva susirenka daug zmoniu su tokio tipo mobilkom - toje zonoje automatiskai atsiranda rysys. nu kaip rysio debesis ir kuo daugiau sueina - tuo rysys pralaidesnis. aisku daug funkciju neveiktu - tipo internetas ir pan. bet susiskambint su visais ar renginio info gaut "debesyje" galetum labai nesunkiai. joks rysio teikejas aplamai nebutinas.