Negailestinga statistika: kurios vaizdo plokštės genda dažniau – NVIDIA ar AMD?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2020-08-07 13:27
Visų pirma tai ne gedimų statistika, o gražinimų statistika. Dokumente yra minima: Taigi tai nėra būtinai gedimai. 2080 Ti atveju tai turbūt daugiau gražinimai. Nemažai žmonių nusiperka brangčia GPU, pažaidžia, ir gražina. Pvz lietuvoje dažnai produktą galima gražinti per 2 savaites nuo nusipirkimo. Gali pasiimti 2 privalomas savaites atostogų, pasiimti 2080Ti, pereiti kelis žaidimus ultra grafika, ir gražinti po 13 dienų. Nesakau kad taip yra 100%, ir kad 2080 Ti negenda, tiesiog sakau kad reikia dar turėti RMA priežastis.
HardAxe 2020-08-07 13:55
lietuvoj kompiuterinė technika negražinama, ar kažkas pasikeitė?
bahuriux 2020-08-07 14:10
Mano asmeninė statistika visai kitokia, palei perkaitusių ir sudegusių plokščių skaičių. Š... nr1 AMD mobilūs GPU sudegė visi iki vieno po 3-5 metų naudojimo, nei viena neišgyveno kiek aš turėjau ir kiek draugai, viso apie 8+ GPU. Š... nr2 AMD desktop GPU išgyvene yra tik porą biudžetinių negeiminių plokščių. Š... nr3 MSI gamintojas ne tik vaizdo plokštės kepa tiek AMD tiek Nvidia, bet apskritai visi jų produktai prastos kokybės ir prastesnių parametrų lyginant su konkurentaius. Man iškepė beveik viskas (išskyrus wifi >pci) ant ko buvo parašyta MSI tik laiko klausimas. Tai MSI aš apienu dideliu lanku aplink kokia bebūtu produkcija Palit su Nvidia manes nepavedė, bet morališkai paseno. AMD CPU man dar neteko sutikti sugedusio, tai užskaitau kaip kokybiškus. Per daug metų kompų naudojimo nusistovėjo pas mane tokie patikimi brandai. Plokštės visos motininės, vaizdo ir tt. tik Gigabyte. HDD - SSD samsung, toshiba. RAM nesvarbu jie negenda beveik. CPU nesvarbu visi patikimi, bet paskutiniu metu AMD diktuoja madas CPU rinkoje. GPU tik Nvidia ir pageidautina Gigabyte gamybos vaizdo plokštėj. PSU beveik nesvarbu tik reikia atsižvelgti į parametrus, apsimoka nepermokėti nes patikimumas jų visų vidutiniškas. Netgi pastebėjau tendenciją, kad kuo madingesnis/brangesnis brandas tuo daugiau genda. Kol tokią patirtį įgijau esu išleides krūva pinigų. Tikiuosi pravers tiems keliem čia esantiems geekams kurie patys susirenka PC iš atskirų komponnetų.
conjurer 2020-08-07 14:11
Daug maž visi turi kažką tokio, pagal ką įmanoma prekę gražinti per 14 dienų. Asmeniškai to neskatinu, ir manau kad čia apgailėtinas elgesys (kai priimi sprendimą turi susitaikyti su pasekmėmis), bet yra žmonių kurie taip daro. Išimtiniais atvejais tai padeda. Kartą pažystamas pirko RAM plošktelę, kuri tik po 4-6 valandų pradėdavo daryti klaidas, ir būdavo BSOD (Kita identiška plokštelė veikė gerai). Nunešus į garantinį jie to neaptiko, nes pirmas 4 valandas problema nepasireikšdavo. Taigi kokybiškos prekės gražinimas per 14 dienų buvo gerai išeitis.
conjurer 2020-08-07 14:53
Su mandrais brandais tik vienas corsair buvo sugedęs. Pirmą kart pajungus išvirė vienas iš didelių kondikų, buvo pilna patalpa baltų garų. Gal buvo pažeistas gabenant. Iš pigių gamintojų, keli integruoti 300-400 W yra sugedę, bet taip kad pradeda nepakankamai srovės duoti. Bet turbūt gedimų nemačiau per paskutinius 10 metų, nes retai susiduriu su pigiais PSU.
Atk 2020-08-07 19:32
as visus psu, kurie sugedo pataisiau, gal tik vieno nepataisiau, kai gavo kilovoltus nuo mano eksperimentu... o taip man greiciau ir lengviau pataisyt psu nei vezt i garantini ir laukt 2-5 men. paskui vaziuot atsiimt.. dazniaisiai dega sudvejinti diodai 12 v 5 v ar 3 voltu linijose. vienam buvo 5 voltu, kuris visada veikia sudeges tranzistorius. dar viename vienas is bipoliariniu tranzistoriu pusi iame tilte sudege.
vanduo4 2020-08-07 21:11
Aš asmeniškai susidūriau su ASUS pravalu: 1. ASUS RTX 2080 - net trys GPU buvo su defektais arba nustojo veikti - artefaktai; - tad : a) ar gali būti, kad blogas maitinimo blokas galis sugadinti monitorių? b) kokius įreginius galima jungti į monitoriaus USB? Aš buvau pajungęs spalvotą girliandą - nejaugi jos mirksėjimas gali sukelti kokius įtampos šuolius, kurie sugadintų monitorių? O gal čia tiesiog sutapimas? c) kas esat elektrikai - kaip patikrinti koks prietaisas elektros tinkle sukelia įtampos šuolius ar šiaip kokias anomalijas? Dėkoju. Žodžiu ASUS man kainavo daug nervų, jaučiu jog ateityje daugiau nepirksiu, nors daug kas sako jog ASUS yra kokybės ženklas.
Talkatif 2020-08-07 21:44
Patikrinti paprastai - išjungi viską, jungi po vieną ir stebi.
vanduo4 2020-08-08 05:11
Stebi ką ir kaip?
IceBullet 2020-08-08 09:53
Gygabyte r290 sugedo 2 is triju ventiliatoriu. Su vienu veikianciu pratempiau dar pora metu. Dabar MSI 2070 Super kol kas sukasi super. Amd procas + nvidia gpu siuo metu geriausias variantas.
Atk 2020-08-08 18:43
"a) ar gali būti, kad blogas maitinimo blokas galis sugadinti monitorių?" gali bet greiciau, kad pats blokas suges. man taip ir buvo, sugedo mat blokas, pakeiciau ji ir monitorius toliau veike. is pradziu bloka taisiau kelis kartus, bet reikejo is karto keisti, nes ten kazkas nudegradavo ir jis kartais nepaduodavo maitinimo. b. labai maza tikimybe, kad nuo girliandos sugedo monitorius. ten turbut led girlianda ir ji mazai energijos vartoja. gal 1 vata. ten ir monitoriuje ir girliandoje turi buti kondensatoriai, kurie sulygins itampos suolius. itampos suolius dazniausiai sukelia daug energijos vartojantys prietaisai ir tie kurie turi induktyvumo riciu, tai jie gali kilovoltinius pikus, impulsus kurti. tai galbut daugiau visokie varikliai arba jei koks zmogus padare rozetei trumpa jungima.. taip visi prietaisai turi tureti filtrus, kurie sumazina ir is rozetes einanti aukstadazni triuksma ir i rozete. todel nuo kazkokiu suoliu labai mazai tiketina, kad gali sugesti. buvo pas mus tik po zaibo. arba jei rozetej somineja stipriai ytampa nuo apkrovos, tai 150 voltu, tai 270 voltu, cia galbut ir gali koks maitinimo blokas neatlaikyt. bet kur as gyvenu taip itampa nesokineja, kiek girdejau, rusijoj pas kai ka sokineja... gal kaimuose daugiau. dazniausiai dega jegos tranzistoriai ir vaizdo plokstese ir daug kur kituose prietaisuose. nuo perkaitimo, kada gamintojas kazko neapskaiciavo arba nuo kazkokiu impulsu, staigiu apkrovu ar parazitiniu impulsu nuo savo veiklos, kuriu galbut gamintojai neapskaiciavo. bet per mano gyvenima nei viena vaizdo plokste ir nei viena mot plokste nesudege ir nei vienas monitorius pirktad parduotuveje. tik pas broli sudege pagrindine komp. plokste, kai jis turbino procesoriu ir kele itampa procesoriaus, overclocino procesoriu. as atvirksciai mazinau itampa procesoriaus, kad maziau kaistu ir tyliau veiktu. dar del girliandos, jei ten stovi girliandoje dc-dc keitiklis, kuris is 5 voltu daro kokius20-200 voltu, tada galejo del nekokybiskos girliandos kazkokie aukstos itampos impulsai atsirasti ir sugadinti mikroschemas monitoriaus.
Pumper 2020-08-08 20:26
Čia ne gedimų statistika, o į parduotuvę grąžintų GPU skaičius.
vanduo4 2020-08-08 20:30
Net įdomu pasidarė. Kaip galima gražinti dėvėtą produktą jeigu jis veikiantis? Ką ir pinigus gražina?
iPienius 2020-08-08 22:55
teko kelis kartus su grazinimais susidurt neveikiancio daikto, tai jei galetu tai ant triju raidziu siustu, jei tik pabandai kazka uzsimint, kad grazintu pinigus ar pakeistu i kita
bahuriux 2020-08-09 10:05
Pagal Lietuvos ir turbūt ES įstatymus laisvai gali gražinti visas prekes jei tik perki internetu.
eXpo 2020-08-09 12:58
Pradirbau servise 7 metus, nepamenu nei vieno atvejo kad grazintu veikiancia plokste (kaip cia komentaruos kalba - palosia ir atiduoda atgal). O ir del sugedusiu/garantiniu - visada tiekejas pakeicia i nauja, jokiu nuostoliu pardavejams tai nesukelia, kaip ir blogu emociju jeigu kaskas atnesa sugedusi/garantini komponenta .
HardAxe 2020-08-09 13:20
Na aš visada renkuosi gražinti ir atgauti pinigus, nebent buvo pirkta su kažkokia išskirtine nuolaida: * nereik laukti neprotingo laiko tarpo, kol servisas patikrins ar tikrai sugedęs daiktas ir atsiųs naują; * garantija pradeda skaičiuotis iš naujo.
Pumper 2020-08-09 15:27
Gedimas nėra būtinas, užtenka, kad vartotojas nepatenkintas produktu, pvz. daug 5700XT buvo grąžinta dėl prastos draiverių kokybės iškart po išleidimo (kas nėra GPU gedimas), o nvidia dažna grąžinimo priežastis būna "coil whine", kas taip pat realiai ne gedimas, nes visiškai neįtakoja GPU veikimo (tuo labiau, kad kai kurie ASUS vaizduškių modeliai praktiškai visi su didesniu ar mažesniu coil whine būna).
Atk 2020-08-09 22:06
Ankciau atrodo buvo galima grazinti jei 14 d nepraejo nuo pirk. o dabar lyg el. prekes grazint negalima.
conjurer 2020-08-10 15:23
Toks jausmas kad niekas neskaito komentarų, tiesiog rašo savo.