To dar nebuvo: galingiausių įmonių vadovai turėjo 4 valandas aiškintis, kiek ir ko prisidirbo (Video)  ()

Liepos 29 d. keturių įmonių – „Amazon“, „Apple“, „Facebook“ ir „Google“ vadovai buvo iškviesti į JAV Kongreso organizuotą virtualią apklausą. Jiems teko atsakyti į klausimus apie galimus kompanijų susitarimus, kenkimą konkurentams ir t. t.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kodėl į šių kompanijų vadovus apskritai buvo atkreiptas dėmesys?

Jeffas Bezosas („Amazon“)

Kongreso nariams parūpo „Amazon“ nesąžiningai naudojami trečiųjų šalių pardavėjų duomenys, juos panaudojant analogiškiems produktams kurti ir parduoti „Amazon Prime“ platformoje. Iš pradžių Bezosas atmetė raginimus liudyti, tačiau sutiko po to, kai jam buvo pagrasinta teismo šaukimu.

Timas Kukas „Apple“

Jav Kongresui labiausiai užkliuvo „Apple Store“ parduotuvė. Kelia klausimų tiek nevienodi kūrėjams taikomi komisiniai mokesčiai, tiek kai kurių aplikacijų kūrėjų šalinimas iš „App Store“.

Praėjusią savaitę „Apple“ paskelbė ataskaitą, kurioje nurodoma, kad mokesčiai yra panašūs į konkurentų mokesčius.

Sundar Pichai („Google“)

„Alphabet“  generaliniam direktoriui Sundar Pichai pateikti klausimai apie „Google“ duomenų rinkimo praktiką, santykius su Kinija ir tariamą antikonservatyvų šališkumą.

Markas Zuckerbergas („Facebook“)

Dabar „Facebook“ susiduria su keliais antimonopoliniais tyrimais, tarp jų iš Federalinės prekybos komisijos, JAV teisingumo departamento, antimonopolinio komiteto. Bendrovė teigia, kad ją suskaldžius nebus lengviau spręsti uždavinius, susijusius su privatumu ir rinkimų saugumu.

Zuckerbergo tikslas per ateinantį dešimtmetį yra ne įtikti, o būti suprastam. Pasirodymas prieš Kongresą suteikia jam dar vieną galimybę apginti bendrovės veiksmus ir pareikalauti išsamesnio reguliavimo.

JAV kongreso apklausą galite pamatyti čia:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(8)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: