Absoliutus pasaulio rekordas: naujoji sistema leidžia duomenis perduoti 178 terabitų per sekundę greičiu – ir geriausia, kad šią technologiją galima lengvai pritaikyti prie esamos infrastruktūros

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Staska 2020-08-24 16:54
Tai turbūt artimiausioje atetyje, tokias technologijų pasiekimais NASA visokios tik ir galėtų pasinaudoti. Namų PC SSD diskas iki kokiu 600 Mbps standartinis įrašinėjimo greitis, tie brangūs labai kiek, 1-2 Gbps gali pasiekti maaksimum dabar ? Kas ir to kad gausi 17K Gbps į savo kambarį.
HardAxe 2020-08-24 17:40
Iš didelio rašto išėjo iš krašto. Šitokia įranga niekada nebūna skirta paprastiem gyventojam, ja perduodami signalai tarp miestų, šalių ir t.t. Sakykim vilniuj yra koks 10`000 interneto naudotojų, po 1GB/s, kas yra normalus/geras/suvokiamas greitis/kiekis, tai iki kauno reikės linijos, kuri praleidžia 10TB/s. Kas irgi yra ~relaus lygio skaičiai tiekėjo lygmenyje. Niekada tiekėjo linija neateis į vieną fizinį kompiuterį ir niekas tokios linijos nenaudos vienam įrenginiui užšerti. Net jei kalbėt apie superkompiuterį, tai jis yra kompiuterių ferma, ne vienas fizinis įrenginys ir jame nėra vieno interneto lizdo naudojančio nesveikus duomenų kiekius. Kiek smulkesnis pavizdys būtų pvz 8gbps inernetas. Ar tokį išnaudotum namie? Sunkiai. O mokykloj, kai visi kompiuteriai jį dalinasi? Be problemų. Ir jį naudos tie patys lėti kompiuteriai ir moksleivių telefonai.
Shinigami 2020-08-24 20:21
Bet jau prie dabartiniu technologijų taip. Kažkada į namus atėjo 100kB/s internetas ir buvo per akis, o tarp miestu išvedžiotas 1 GB. Dabar į namus ateina 1GB/s internetas ir didžioji namų dalis jo negali išnaudoti. Nes toks didelis greitis reikalingas tik siunčiantis didelius failus, interneto naršymui išnaudoti nėra įmanoma. Dabar neįmanoma pasakyti kokios bus technologijos ateityje. Dabar visas keliasi į debesys. Gal ateityje visas kompiuteris persikels į debesis, pas vartotoja liks tik ekranas su klaviatūra, o visi skaičiavimai (tiek CPU, tiek GPU) bus atliekami debesyje. Tada vartotojui bus tik persiunčiamas vaizdo rezultatas. Gausi 4K vaizdą su 120 Hz dažniu, tada jau reiks greitesnio interneto nei 1GB/s. Bet čia tik galima ateitis. Kaip bus ateityje sužinosime kai ta ateitis ateis, kas dabar iš vis nepanaudojama, gal bus ateityje panaudojama. Kas dabar panaudojama tik didelių įmonių ateityje gali buti naudojama paprastų vartotojų. Pirma buvo diskeliai, paskui atsirado greiti HDD, dabar dar greitesni SSD. Kas gali garantuoti, kad neatsiras dar greitesni diskai?
Litraz 2020-08-25 05:59
Jo vakar atsikociojau filma is torrent per nepilna minute su 600 mbps netu, ir sakau, va kaip krutai, nors realiai paskui pagalvojau, koks man skirtumas, per 1 ar per 5 min tai butu ivyke
HardAxe 2020-08-25 09:23
Paimi klientą, kuris siunčia nuo pradžių ir gali groti nebaigęs siųsti. Tada svarbiausia, kad filmo galą atsiųstų iki baigsi žiūrėti. Nors ir 1h filmui užtrunka po minutės pradedi žiūrėti Yra šiokių tokių nematomų skirtumų. Kai viskas atskrenda per minutę, tai niekada neapkrauni savo linijos ir viskas visiem greitai vartosi. Jeigu turėtum 50mbps tau interneto kaip ir užtektų, bet vakare visi susėstų siųstis kokį filmą ir prasidėtų "piko metas". Kai tiek šeimoj "išsijunk torentus, man puslapiai neveikia", tiek rajone internetas pradeda streikuoti dėl sutankinimo koeficiento.
HardAxe 2020-08-25 13:35
šiaip gal nereikia lyginti kilobaitų eros su dabartiniais greičiais. Dabartinė era prasidėjo sakykim ties 10mb/s. Ties šituo greičiu pradėjo veikti šiuolaikinai LAN tinklai. Tada viskas patobūlėjo iki 100mb/s. Dar neseniai pigūs namų wifi routeriai turėjo tik 100mb/s portus. Po truputį ateidinėjo 1gbps brangesniuose įrenginiuose, dabar 1gbps turim praktiškai visur, po truputį ateina 2.5gbps bei 10gbps tinklo kortos. Jau šiandien brangesnės motininės turi 2.5gbps portus: greitesni routeriai ar dedikuotos LAN kortos yra seniai.
conjurer 2020-08-25 14:12
kas bus apie 80+Gbps.
HardAxe 2020-08-25 16:30
turbūt realybėj turėsim 10gbps swichą, bet dalis įrangos gyvens su 2.5 lizdais. Kaip seniau buvo mixed 10/100 tinklas. Greitu metu wifi AP jau pasieks tokią ribą, kai brangesni įrenginiai galės peržengti 1gbps ribą, dar kokie NAS`ai ir panašiai. NAS`ą ar stalinį kompą galima lengvai trunk`inkit, bet iki AP vesti du laidus nebus daug prasmės.
conjurer 2020-08-25 16:48
Dar dalis įrangos turės būti nužeminta iki 2,5/5 Gbps nes 10Gbps reikalauja Cat6 kabelių, ir jų negalima per daug sulenkti.
HardAxe 2020-08-25 17:17
mažiausias CAT5e diametras, 4cm, mažiausias CAT6 diametras, 5cm. Manau namie niekas smarkiai laidų lankstymui dėmesio nekreips, o serverinėse ir dabar laidų niekas nelaužo. O juos reikėtų išreikštinai nustatyti, ar jie pays susitaria dėl greičio? p.s. pamenu, grupiokas pasakojo kaip vedžiodavo daugiabučiuose internetą, paimdami nenaudojamas poras vietoj naujo kabelio 10/100 tinklui. Įdomu kaip reagavo valdžia, kai reikėjo pradėti tiekti greitesnį ryšį
conjurer 2020-08-25 17:46
Kaip ir patys, nebent nustatai kitaip. jei nepavyksta 1Gbps/FD, bandomas 1Gbps/HD, tada 100Mbps/FD, ir tada 100Mbps/HD. Su 10Gbps vario kabeliais neteko dar dirbti (tik optika), tai nežinau kiek ten rėžimų yra bet turbūt bandoma 10/5/2,5/1/0,1. Taip pat sujungimo metu sutikrinama ar kabelis kryžminis ar ne. Daugumoje valdomų tinklo įrenginių ir kompiuteriuose visą tai galima nustatyti pačiam. Dėl nenaudojamų porų, 100mbps tinkle buvo naudojami 4 laidukai (2 poros), ir kartais buvo naudojami daug porų turintys telefono kabeliai tam. Telefono linijai reikia 2 laidukų (1 poros). 1Gbps naudoja 8 laidukus(4 poras). Be porų kiekio didinimo, yra keliamas dažnis kad būtų įmanoma daugiau signalų perduoti, kas jau siekia limitus. Dėl to nebuvo šuolio iš 1Gbps į 10Gpbs, ir atsirado tarpiniai 2,5Gpbs ir 5Gbps standartai. Ateitis optiką, kur tas 178Tbps greitis pasiekiamas naudojant daug skirtingai poliarizuotų lazerių. Namų tinklai irgi įgaus didesnį greitį, kai atsiras įperkamesnė ir patogesnė optika.
GensUnaSumus 2020-08-25 23:11
Absoliuciai visa ifnformacija turetu buti begalinis sinusu srautas, kuris teka, tik savo prizmei Kazkoks suspaustas rysis neegzistuotu... Kaip toje info teorijoi. Kaip atrodo del ko mes atsiradom?. a) neturejom energijos?(ne) b) turejo ivykti ne bigbangas, o kazkokia isipletimo busena... c) ir d) neegzistuotu... Del ko tokios salygos? 1)? ar ivyktu sprogimas? 2) nieko...;]] kazkam naudinga butu suzinoti ir faktus...to bigbango atsiradimo, gal teigsit, jog mintis turi savo nematerialias busenas? egzistencine beribeje plotmeje?? neisivaizduojami bajeriai, o su tuo 5g nieko sudetingo...
GensUnaSumus 2020-08-25 23:32
Net ir taska galima isivaizduot. 1) jis atsirado.. 2) nebuvo nieko... juoda/balta. Kadangi atsiradimo mes nesuzinosim. Liko isspresti, kas yra amzinybe... Viskas yra irodyta, ir viiskas is visko, ir yra absolut. Tai, kaip atrodo informacija mes zinom. a Jeigu kazkam idomu, tai bandykit kvestijonuot... b) jeigu neidomu, tai neikit... Ir kokioje projekcijoje atsiradome?. Toje, kuri buvo...