Turbūt pigiausias elektromobilis pasaulyje: vos 4000$ kainuojantis „General Motors“ automobilis muša pardavimų rekordus (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2020-08-25 20:27
nesuprantu. kodel visada butina daryt kazkoki kasika? paimtu normalu kebula - senai isdirbta kokia nors populiaria platforma nupirktu ar pan. biski dar islengvintu ir supaprastintu. ir sudetu ta iki mini mazgu nugaidinta elektrine komplektacija. stumdytu uz "iki 10k€" ir vargo nematytu. pralenktu ir ww, ir toyota, ir bmw ir ka tik nori. butu koncernas nr1 pasauly. teslos isvis uzsilenktu su savo ufonautizmais. pirkeju potencialas apie 2-3 milijardai...
immortallt 2020-08-26 14:28
Toks tokį sutiko Viso pasaulyje automobilių (ir sunkiųjų) per metus pagaminama iki 90 mln. vienetų. Jis kalba apie 2-3 milijardus... Nu totalus nesigaudymas. Kitas dalykas, pigių elektromobilių pilna Azija, tik saugumo reikalavimų vakarų pasaulyje nepasiekia. Įprastų formų? Už įprastas formas neišsimokės, kad tilpti į tokią sumą.
Dario 2020-08-26 22:13
Nesipykit! Faktas kad tokios baleikos bus populiarios, pažiūrėkit kiek pasaulyje super didmiesčių su siaurim gatvelėmis, be vietos parkuoti, čia tokia mašina skurdžiai šeimai ar studentui tikras isigelbejimas. Nuvaziuokit i kokią pietų Ispaniją, kokie ten senamiesčiai, iš namų iki darbo, pro auklę, į parde ir į namus atgal su tokia masinke pasaka, ko daugiau reikia, plius čia kaip antras auto juk irgi gali būti
AAA000 2020-08-26 23:03
pasauli apvercia tokie kaip fordas. o ne kaip muskas poveikis pasauliui ir buna, kai technologija tampa pasiekiama daugumai. o ne kazkokioms uzdaroms nisinems visuomenems, sedinciosioms kazkokiuose ufonautiskuose "saugumo reikalavimu" burbuluose. paziurek kad ir pvz i paspirtuku buma. jis REALIAI apverte pasauli, o tu net nepastebejai. net bobutes jais pasivazineja. vis dar kliedi kituose komentaruose apie musko elektromobilizmus ir genialumus nors jam aiskiai nepavyko. as dar manau vw bandymas turetu but neblogas - bet irgi gali baigtis nesekme.
sub 2020-08-27 09:32
Kokioms nišinėms ble nišinėms visuomenėms. Lietuvoje važinėja Teslos, jei tu neįperki, tai nereiškia kad kiti neįperka.
AAA000 2020-08-27 11:32
apie ka tu cia zmogau? tipo jei susirinks kazkokie revoliuciniai debilai, paklykaus ir pametys molotovo kokteiliu - kita diena visuotinis elektromobilizmas ir pigiu elektromobiliu atsiras?
HardAxe 2020-08-27 14:44
O aš jį paimčiau tokį, koks jis yra. Jei tik draudimas nekainuotų daug, manau nekainuotų. Pasimalti po miestą trumpais atstumais man užtektų tokio kibiro, Atspirktų turbūt per metus ar du dėl pigios eksplotacijos.
AAA000 2020-08-27 16:20
va apie tai ir kalba. kad mes patys nenorim to elektromobilizmo - nes ant tiek nudurnejom kaip dresiruotu bezdzioniu visuomene, kad mum svarbiau kazkokios antrines garantijos ar jau priprastos vartojimo metodikos. pas kiniecius grynesnis kapitalizmas - del to ir kuria ivairiau - nes visa vartotoju poreikio gama apima. o pas mus apribojimai - ir dauguma ju realiai pasene ir atsilike. sita prasme ir tos teslos aiskiai technologiskai atsilikusios - nes jie ne elektromobilizma skatina - o bando susikurs sau saugia pajamu nisa. prisidengdami elektromobilizmo pletra. kai reali elektromobilizmo pletra vyksta maziau apribotose rinkose - kaip kinieciu ir panasios trecio pasaulio salys... sakykim imkim motorizuotus paspirtukus - jie tiesiog per mazi daiktai - kad uzmest visuotine valdzios kontrole. ir jie masiskai isplito ir pakeite labai daug stereotipu o su elektromobilizmu tas aiskiai nevyksta - nors technologija puiki ir pazangi. net tokie kaip vw pradejo kist pinigu i elektromobilizma, kai kazkokias psiaudo baudas per brangu pasidare moket... tiesiog vos ne per prievarta eina is saugios nisos... pagal mane aiskiai per daug jau kontroles visose transporto sektoriu rusyse - cia yra pagrindinis stabdis. tikrai ne technologijoje.
HardAxe 2020-08-27 16:41
greitis/problemos mažos, o ne paspirtukai. Nėra reguliavimo, ir visvien neužsimuša turbūt nei vienas per metus. Kolkas. Autotransporte reguliavimas didelis, visvien užsimuša po žmogų per savaitę. Dabar yra tarpinė sritis - visokie enduro chuliganai. Lyg ir blogiečiai, bet žmonių nenužudo, tai niekas labai smarkiai nesivargina jų gainiot. Reikės sureguliuoti - sureguliuos. Čia ne kontrabanda, kur sukasi labai dideli pinigai ir finansuoja kliūtis. tiesiog nėra postūmio. Tesla atsilikus? Jie gal ir nėra automobilių lydeliai, bet technologijos pas juos - lenkiančios laiką. Manau nebėra prasmės toliau skaityti tavo komentarų, dedu tave į priešų sąrašą, kad nebematyčiau triedalų
immortallt 2020-08-28 00:08
AAA turbūt prieš 20 metų aiškino, kad kompiuteriai yra nišinis dalykas, ir jie niekada nepaplis, nes va net Lietuvoje, kompiuterį turėjo tik 1% gyventojų, Vokietijoje gal net 5%.
AAA000 2020-08-28 23:03
as personalini kompa jau pries 30 metu turejau. 286. jei ka ir jau domejausi kaip susiveikt 386. kai tuo metu univeruose rimtu veideliu deste visokius pradmenis, kaip projektuot skaiciavimo masinas nesiekiancias jau gaminamu kompu lygio... ir man net tada juoka kele tokie kaip tu, kur po personalinio kompo atsiradimo vis dar svaigo desimtmecius apie lempiniu kompu ir perfokorti ekonomines naudas - nors net nebuvo ju nei mate nei zino kaip jie veikia... tu esmes nesupranti - kad pasikeite ne tik technologija, bet ir aplinka jos egzistencijai persiformavo. zinot kazkokius lempinius statistinius procentelius neuztenka - nes cia antraeile informacija. net prie ruso jau buvo personaliniai kompai - pvz tokie nesiojami programuojami kalkuliatoriai - elektonika MK 60 ir panasus. ant ju net primityvious zaidimus galejai zaist. ir juos turejo tikrai daug zmoniu. TIESIOG NETUREJO ZINIU KAIP NAUDOTIS. nes esi is tu zmoniu tipo, kur buhalterinio mastymo siaurakakciai. pastoviai tai demonstruoji. ir tavo ziniai - sitai nebeistaisoma - jei tau virs 20-25 metu 5% vokieciai pries 20 metu turejo nu ir loxiskas pareiskimas...
Arunas1948 2020-08-28 23:06
Gincijates bet vistiek nesuprantat kaip tas kompiuteris veikia.
AAA000 2020-08-28 23:16
nespresk pagal save.
immortallt 2020-08-28 23:35
Skaitau ir žvengiu balsu, vadini mane buhalteriu, o pats skiedi apie tai, kaip nešiojamus kompiuterius daug kas sovietų sąjungoje turėjo. Tau gal jau demensija prasidėjo? O šiaip tokių, wanna be tipo inžinierių, kurie dedasi labai protingi, bet per gyvenimą taip nieko ir nepasiekia, tik kažkokią neva mistinę technologiją sukūrę, kurią nuo visų slepia, tai jau ne vieną per šiuos metus sutikau, gal net pasitaikei tarp jų. Tad lįsk į savo urvą, jei sugebi tik ad hominem naudoti, o skaičių nesuprasdamas, kitus užsipuldinėji. O jei jau sukonkretinti skaičius, o ne šiaip palubinskius mėtyti, tai 1995 metais pasaulyje buvo viso 16 mln. interneto vartotojų, kas yra 0,4% pasaulio populiacijos. Nemanau, kad net su savo demensija išdrįsi sakyti, kad Vokietijoje jie visi ir buvo. Taip kad su savo palubinskio 5% būsiu dar pervertinęs. Ir gal nepradedame felikso analogus skaičiuoti, kaip kompiuteris, a?