Programuotojų svajonė - kaip įsidarbinti „FAANG“ įmonėse? Savo patirtį pasakoja į „Amazon“ kelią prasiskynęs lietuvis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2020-08-25 12:22
Nemanau kad Amazon ar Netflix turi būti lyginamos su kitom. Amazon realiai yra didelis sandėlys, o netflix irgi nieko rimto iš softo pusės neturi. Vat google yra programuotojo svajonė. Kompanijos facebook ir apple gal ne tiek daug turi kodo, bet vis tiek daugiau nei tas sandėlys. Todėl aš siūlau jas išmesti. Programuotojai turėtų svajoti įsidarbinti FAG įmonėse.
Ar_as? 2020-08-25 12:47
1. Apie Amazon imperiją nieko nesupranti. 2. Netfilx - vienas didžiausių streaming veikėjų pasaulyje "nieko rimto iš softo pusės neturi". Rimtai?
mxstrong 2020-08-25 13:22
Manau visos FAANG kompanijos vertos savo prestižo vien dėl to kokiu mastu jos operuoja. Man tik kliūva, kad neįtraukiama tarp jų Microsoft, turi Azure, kuris konkuruoja su Amazon, vysto OS kaip ir Google, bei Apple, šiaip turi daug produktų skirtingų ir sudėtingų, bei vysto vienus geriausių įrankių programuotojams, bei sukūrė kelias mainstream programavimo kalbas (C#, TypeScript), bei daug kito gėrio programuotojams.
conjurer 2020-08-25 13:39
Gal amazon turi savo hostingą, ir eshopą, bet daug kas tai turi. Netflix yra praktiškai dash.js, ir CDN. Be to tai jau nusenę kompanijos. Pvz nusenęs Oracle vis dar turi daugiau produktų, tiek mokamų tiek open source. Naujokas Twitch yra visi neblogas startupas, kur daug kas mieliau eis nei į amazon (už tą patį atlyginimą). Be to nepamirškim tokių tylių milžinų kaip Gartner, Inc, tyliai dirbančių su pasaulio finansais. Taigi mano manymu gėriau už FAANG ir FAG yra Facebook, Apple, Google, Gartner, Oracle ir Twicth kombinacija - FAGGOT.
Ar_as? 2020-08-25 13:54
Amazon Echo, Fire įrenginiai, kindle serija, pristatymo sistemos, amazon prime, audible, naujausių pristatymo priemonių vystymas, įskaitant AI, bene didžiausio pasaulyje e-shop'o palaikymas, viena didžiausių kapitalizacijų pasaulyje, dar krūvos visko ko nepaminėjau ir nežinom... tikrai, sandėlis su eshopu.
conjurer 2020-08-25 14:16
Gerai, įkalbėjai. Amazon gražinu į sąrašą. Bet tada pagalvojau, viskas ką tu išvardinai, tai yra daugiau nei apple turi. Taigi keičiu sąrašą į tokį: Facebook, Amazon, Google, Gartner, Oracle ir Twicth.
kukulis4 2020-08-25 21:01
Problema su sitom didziosiom kompanijom yra ta, kad ten surenkami talentingiausi ir gabiausi zmones, taciau tai ka jie dirba, yra way under to, ka jie sugeba. Dazna tai labai nervina, ir anksciau ar veliau privercia ieskotis kazko, kur gali save realizuoti, net ir uz mazesne kaina. Ne is oro kalbu - esu interviewines turbut arti simto tokiu kur savo cv turi ar google, ar apple ar kazka panasaus kalibro.
FtBall 2020-08-25 21:24
kukulis4 2020-08-25 22:45
Principe, vertina ivairiai. Teigiamai, del to, kad google, facebook ar amazon, ar kitas panasus irasas CV praktiskai garantuoja, kad bet kurioje kitoje kompanijoje tavo cv bus kruvos virsuje. Neigiamai, pagrinde del to, kad, kaip jau ir minejau, zmones dazniausiai yra labai stipriai overqualified darbui, kuri gauna. Kompanijos tai daro samoningai, nes protingas zmogus dirbdamas jam nesudetinga darba, padaro daug ir padaro kokybiskai. Dar skundziasi del praktiskai visur diegiamos kulturos, kad daugmaz tavo darbas yra tavo darbas, tavo namai, zmona ir ir seima. Esu girdejes daug tokiu istoriju, kad to, nors ir nesudetingo darbo, gauni tiek, kiek fiziskai pavezi, tai apie darba nuo 8niu iki 5kiu galima pamirst. Priedo, reikia turet omeny, kad tipinis amerikietis i darba ir atgal commutina bent po valanda. Ko dazniausiai tokie zmones iesko - visu pirma ju kvalifikacija attinkancio darbo ir kompanijos, kuri gerbia zmogaus teise i poilsi. Kiek laiko dirba - sunku pasakyt. Visu pirma nera lengva juos pasisamdyt (reikia turet omeny kad ciakalbam apie zmones, kurie renkasi kompanijas is silicon valley). Is to vos ne simto, su kuriais kalbejau, sau prisikalbinau du. Dar keletas, kuriuos interviewinau, dirba, arba dirbo kituose team'uose. Vienas is maniskiu pries tai dirbo Oracle, ir pas mane isbuvo 4 metus. Kitas - google. Dirba jau 5 metus, ir panasu, kad dar pabus.
kukulis4 2020-08-25 22:57
Prisiminiau dar viena toki niuansa, kuri daznai tenka girdet. Procesai. Sitos kompanijos turi LABAI gerai sutvarkytus procesus, kurie apibrezia praktiskai viska kas galetu nutikti. Tai yra tam tikra darbuotojo spaudimo forma, ir tuo paciu priezastis, del ko, tampa imanoma diegti ta kone nepertraukiamo darbo kultura. Atsiradus priezasciai, yra labai lengva zmogu pakeisti kitu. Nes i jo vieta ateina lygiai taip pat overqualified zmogus ir praktiskai iskarto gali demonstruoti toki pati efektyvuma. Realiai niekada nezinai kada bus tavo paskutine diena toje kompanijoje.
FtBall 2020-08-26 00:28
Įdomiai. Pagal ką sprendi, kad overqualified? Labai konkreti situacija - kai kalbėjau su Revolut, paklausiau kodėl nesvarsto Kotlin Multiplatform. Atsakymas labai nustebino - sako, tai mums nereikia, nes mes tiesiog pasisamdysim daugiau žmonių. Konkrečiai iš šito pavyzdžio atrodo, kad jiems kaip tik reikia didelės masės žmonių, kurie sau po biški krapštys kažką, kol sukrapštys. Nors ir daugmaž Experimental technologija, bet jie paminėjo būtent tai, kad jie tiesiog pasisamdys daugiau žmonių. Dar minėjo kiek pas juos tuo metu dirbo programuotojų - mažiausiai 5 kartus daugiau nei tikėjausi. Darosi vaizdas priešingas - nereikia jiems highly qualified darbuotojų - vietoj 10 striprių, turės 100 vidutinių*. -- Dėl paprastų, kasdienių užduočių skyrimo stipriems programuotojams - žinau ne vieną, kuris darbą pakeitė dėl per lengvų užduočių. Aš pats irgi pakeičiau darbą vien dėl to, kad senas neįdomus ir neperspektyvus, nors ir sumažėjo atlyginimas trečdaliu. *
kukulis4 2020-08-26 07:19
Yra daug dalyku, pagal ka galima spresti. Pagal issilavinima - dauguma baige prestizinius universitetus. Daug kas turi netgi daktaro laipsnius. Pagal tai, ka dirbo kitose kompanijose, ir kur dirbo. Pagal kaip vyksta pokalbis - as saves nelaikau durnu zmogum, bet daznai buna taip, kad pokalbio eigoje suvoki, kad zmogus, kuri tu kalbini, yra tiesiog on another level. Galiausiai tie kuriuos pasamdem - nu, negali sakyt, kad kazkokios kitos rusies zmones. Bet jie issiskiria savo gabumais. Kas del 10x programerio, nelygu kaip paziuresi - gal vienas tiesiog gerai ir greitai raso koda, kitas - zino tavo full stack'a, trecias ant virsaus dar ir ne intravertas, tai gali sest prie stalo su klientais ir kalbetis ir tt. Yra daug budu, kaip gali but 10x programeris.
HardAxe 2020-08-26 09:48
Kukulio aprašytos įmonės toli ieškot nereikia, tas pats barclay buvo labai ant bangos savo metu. Aš tikria pažįstu programuotojų, kurie mažo teamo mėnesio darbą gali padaryti per dvi savaites. Vien todėl, kad labai gerai mąsto, mato big picture, moka labai struktūriškai ir be klaidų dirbti. Ir jam nereikia su niekuo diskutuoti, sutaupo laiko meetams.
conjurer 2020-08-26 11:43
Na tai ką siūliai yra tiesiog vienas iš krūvos projektų padedančių mažiau dirbti. Bet tai nereiškia kad dėl jo turėsi geresnė programą. Dažniau atvirkščiai, tokie projektai prigrūdą nereikalingų resursų. Asmenišikai mažiau pasitikėčiau įmone, kuri prisipirko krūvą soft, kad jiems patiem reikėtų kuo mažiau rašyti. Jų kodas remsis į daugiau bibliotekų, kurias visas reikia kažkam prižiūrėti. Manau revoluto požiūris geras. Nebėgti su kiekviena nauja programavimo banga, ir išdirbti esamas technologijas. Yra dar viena priežastis dėl ko bankai turi daugiau programuotojų - peer review. Esant dideliai komandai kodas būna gerai ištikrintas.
kukulis4 2020-08-26 12:16
Taip. Tokie zmones labai vertingi. Man aplamai patinka, kai zmogus sugeba dirbti neturedamas aiskiai iskelto galutinio tikslo. Nes daznai buna, o dirbant R&D ypac daznai, kad tu realiai nezinai koks rezultatas tave tenkina iki tol, kol ji pamatai.
conjurer 2020-08-26 13:12
Taip galima apibūdinti ir žmones dirbančius prie konvejerio.
HardAxe 2020-08-26 13:53
prie konvejerio visada žinai, koks gaminys gausis. IT labai dažnai 100% žinojimas ko reikia dar nepradėjus projekto yra beveik garantuotas katastrofos požymis, būdingas valstybiniams projektams. Realybėje IT sistema ir kliento poreikiai yra gyvas, besivystantis organizmas. Paprastą statinį, tarkim namą gali štampuoti patal tą patį projektą, tame viskas ok. Ir vistiek interjieras skirsis, o tik pabaigus vidaus apdailą klientas galvos "kitą kartą daryčiau kitaip".
FtBall 2020-08-26 14:19
Taip sutinku. Bet man ne tai užkliuvo. Jei būtų pasakę - experimental, maintenance papildomas, ar dar kokios nors kitokios rizikos - okay, that's fine. Bet jie pasakė - mes tiesiog dar papildomą batch'ą no-name developer'ių paimsim (aišku, hiperbolizuoju).
kukulis4 2020-08-26 14:27
Bet cia viskas ok. Standartine praktika. Net terminas yra tokiems developeriams, 'code monkey' vadinasi. Principe jeigu turi uzduoti, kuria sugebi labai tiksliai aprasyti, ir tiesiog reikia n developeriu, kad parasytu koda, tai outsorce'ini tokius darbus kur i Indija, ar Kinija ir viskas. Ar tai pigiau, negu kazkoks multiplatform solution'as as nezinau, bet turiu itarima, kad tokios kompanijos, pries priimdamos sprendima, sita isivertina.
kukulis4 2020-08-26 14:29
Sito as nesupratau.