Tik sulaukęs grasinančių SMS žinučių vyras suprato, į kokią aferą „papuolė“: nukentėti galėjo tūkstančiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

procc 2020-09-11 10:21
Tai čia operatorius kaltas, kad sukčiai sugebėjo apeiti jo sistemas ir siųsti sms per svetimus numerius?
Myslius 2020-09-11 11:35
Seniai aisku kad operatoriu tinklo saugumas toks pats kaip SMTP, paremtas saziningumo principu.
shiqunas 2020-09-11 12:04
Man Vites profai patinka, nieko neriša, o tokie jau profai... A0skritai visas tinklas kažkoks nustekentas, labas absurdas didžiausias, paslaugos tai veikia tai ne, ateini į saliona tai žodžiu kaip kokiam daržely, tik kokiom bobutem apšvietima ir garsa nustato...
sub 2020-09-11 12:36
Policijos reakcija nustebino, kad nieko nedarė iš vis. O yra leituvoj kokai Cyber policija?
HardAxe 2020-09-11 12:53
Šiaip operatoriai dėję gana skersą ant saugumo. Kad ir ta istorija su kiaurais routeriais. Toliau ko jūs tikitės iš konsultantų? Turbūt turi kiekviena institucija po rimtesnį saugumo departamentą, kažkur centrinėj būstinėj (tiek operatorius, tiek policija). Bet jūs ten iš gatvės neužeisit, o užėjus į vietinį skyrių ten dirba tokie pat žmonės kaip jūsų mama ir sesė. Ką ją pamokino, tą ir daro (kaip pardavinėti, pakišti sutartį ir įsiūlyti papildomą produktą). Argi konsultantai yra praėję bent basic lygio 4 valandų saugumo mokymus? Kaltas lyg ir operatorius, bet kuris? Jeigu tu turi bitės abonimentą, o sms išsiustas iš omnitelio tinklo į tele2 telefoną. Kuris operatorius kaltas? O jeigu nigerijos, britų ar kroatijos operatorius turi skylių, tai dabar jį išbaninti ir nevykdyti riomingo/skambučių/sms su ta šalim? Ar rizikuoti? Nėra taip paprasta.
VirtualGadget 2020-09-11 21:34
Gali pasižvalgyti svetainėje https://www.esaugumas.lt ten dešinėj pusėj turėtum rasti nuorodą į kibernetinio saugumo centrą. Nenulaužiamų programų kaip ir spynų nėra. Kas dieną yra aptinkama daugybė naujų saugumo spragų. Galiausiai prireikia kažkiek laiko tas spragas sutvarkyti. Taigi tom spragom piktavaliai naudojasi visame pasaulyje. Lietuva ar jos operatoriai nėra išimtis.