Hakeriai perspėjo Lukašenką - „Priešingu atveju labai skaudės…“  (10)

Baltarusijos hakerių grupuotė „Kibernetiniai partizanai“ šeštadienio vakarą savo „Telegram“ kanale paskelbė ultimatumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jeigu 2020.09.13 sulaikys nors vieną protestuotoją, tai Baltarusija pamirš, kas yra mokesčiai – iki to momento, kol nesibaigs areštai ir kol Lukašenka nepasitrauks iš posto.

Priešingu atveju labai skaudės…

Aleksandrai Grigorjevičiau, mes kreipiamės asmeniškai į Jus:

Labai skaudės, pirmiausia kris mokesčių sistema, paskui šalyje baigsis elektra, tada išsijungs bankinė sistema? Jums to reikia?

Jūs tai rūpinatės savo aplinka… be problemų, mums pakanka jėgų ir rublį užmušti, ir blokuoti jūsų draugų sąskaitas.

 

Rugsėjo 13-oji yra paskutinioji diena, kada galite persigalvoti. Ir dar: Jūs rytoj turite asmeniškai išeiti iš Nepriklausomybės rūmų su garsiakalbiu ir atsiprašyti baltarusių tautos“.

Kaip rašoma pačios grupuotės kanale, „Kibernetiniai partizanai“ – tai hakerių ir ir IT darbuotojų susivienijimas, sukurtas nuotoliniu būdu atakuoti Baltarusijos administracinius šaltinius – interneto svetaines ir masinės informacijos priemonių paskyras socialiniuose tinkluose, „kurios kenkia visuomenei“.

Pirmosiomis rugsėjo dienomis nuo programišių buvo nukentėjusi Baltarusijos Vidaus reikalų ministerija. Nenustatyti programišiai įsilaužė į svetainę ir į viešai bei oficialiai skelbiamą paieškomų nusikaltėlių sąrašo pirmąsias vietas įtraukė Aliaksandrą Lukašenką ir Vidaus reikalų ministrą Jurijų Karajevą.

 

A.Lukašenkos „dingimo“ data buvo nurodyta rugpjūčio devintoji – diena, kai buvo paskelbti 2020 m. Baltarusijos prezidento rinkimų rezultatai, kurie, daugumos nuomone, yra suklastoti.

Po šio įsilaužimo šalies Vidaus reikalų ministerijos svetainė kelias dienas neveikė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(200)
(16)
(184)

Komentarai (10)