Vienas senas televizorius sujaukė viso kaimo internetą - kaip tai įmanoma?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2020-10-05 14:29
Na pataisykit jei klystu, bet iš to, ką perskaičiau, spėju, kad čia kalba turėtų eiti ne apie šiaip kineskopinį televizorių bet apie lempinį.. (angliškai ten terminai elektroninei lempai ir kineskopiniam monitoriui lyg ir vienodi, nes principas veikimo tas pats) Tai dar pamenu pas senelius po teliku būdavo ten tokios baltos dėžės, kurios kišdavosi į tinklą ir tik į jas kišdavosi tv maitinimas.. tik vat nepamenu, kam ten buvo skirta, ar kad telikas triuksmo neleistų į tinklą ar kad telikas geriau veiktų senuose nepatikimuose tinkluose..
Siguas 2020-10-05 14:50
Tos baltos dėžės kiek pamenu buvo įtampos stabilizatoriai. Tais laikais įtampa būdavo labai nestabili ir dėl tos priežasties gesdavo televizoriai. Tais laikais spalvotas televizorius kainuodavo apie 700 rublių ( buvo labai didelis deficitas, mažai kas juos turėjo ), o nespalvotas kažkur 300-400 rublių. Labai geras atlyginimas skaitėsi 200 rublių. Dauguma uždirbdavo 120-180 rublių į mėnesį. Gesdavo tie televizoriai labai dažnai, todėl ir ieškodavo žmonės visokių į tampos stabilizatorių kurie irgi buvo deficitas.
lizunas 2020-10-07 10:48
O man močiutė pasakojo, jog 100 rublių buvo geras atlyginimas. Įdomiai, kad tv kaina prilygsta tai, kuri kainuodavo pasisiūti rudeninį/žieminį paltą. Tai man atrodo tv brangiau kainavo