ES įstatymų leidėjams trūko kantrybė: pagaliau galėsime ištrinti iš anksto įdiegtas programėles

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Berserkas 2020-10-10 17:51
Malonu matyti kaip ES kovoja su interneto milžinėmis ir jog realiai kovoja už žmonių teises pasirinkti ir jų gerovę.
Paramotoras 2020-10-10 23:10
Valio. Pagaliau
Atk 2020-10-11 11:46
Jei yra root teises tai galima istrint ar atjungt bet kokia programele , net sistemine, po kurios telefonas neusikraus. Arba jei yrasyt twrp tai irgi galima istrint bet ka be root teisiu, kai bootinasi telefonas ieit i twrp bootloader... Chrome irtaip galima isjungt, google music, videos gdisk, viska galima isjungt. O samsungo programeliu samsungo telefone ne galima taippaprastai kai kuriu isjungt. Va tk paziurejau files negalima isjungt android plansete... Bet tai svarbus dalykas. Cia daugiau ne nuo google priklauso o nuo telefono gamintojo, kokias jis programas leis istrinti ar disablinti. Samsungas pavyzdiui daugeli savo programu neleidzia nei istrinti nei disablinti, pvz. Savo asistento neleidzia normaliai pilnai istrinti ardisablinti... O googlebeveik viska leidzia disablinti is savo programu ir youtube programele ir daug kitu. Ir savo chrome narsykle... Man tai nepatinka tokios pro.kurios fone veikia net kai jas uzdarai. Google programeles beveik visos tokios. Chrome tai daro, opera tai daro, uc browser tai daro, o chromium nedaro sito todel chrome gal istrinsiu artimiausiu laiku ir naudosiu chromium ar kita narsykle... Ir play store su savo google servisais veikia fone. Labai daug tokiu programeliu paraziciu yra is google ir kitu gamintoju... Bet as tas programel3s salinu, kurios veikia fone, pacios pasileidzia fone, jei jos nelabai reikalingos...
salemas5 2020-10-12 01:07
O dabar papasakok ta randominiui zmogui kuriam telas tik del skambinimo or retsykio delfi ziniu paskaitymo...
salemas5 2020-10-12 01:08
Plius rootini/jailbraikini prarandi visas garantijas... O ir uzbrikint nera taip sunku..
Atk 2020-10-12 09:31
Paziurejau savo plansetei pasirodo dar neduoda disablind google servisus, kurie nuolat fone veikia ir uzima apie 200 MB ram. Ir dar visokias google bibliotekas. Uzbrikint neimanoma telefona, visada galima atbrikint. Rootint irgi nebotina, galima tik btloaderi pakeisti, bet paskui reikia ziniu turet kaip istrinti nereikalingas programeles ir laiko. Dar kiekvienam telefonui gali buti skirtinga instrukcija ir daznai reikia isirasyt adb driverius i windows kompa ir ten dar pasikapstyt, dar specialia programa... Paprastam vartotojui, tai papildomas galvos skausmas. Dar galima be root ir nekeiciant butloaderio istrint bet kokia programele, net sistemine, bet tai reikia daryti per adb ir pasikapstyti reikes ir nebus galima jos sugrazinti. Tik resetinant visus telefono nustatymus bus galima sugrazinti istrinta programele, kas irgi nelabai gera iseitis. As pvz nenurootindamas ir nekeisdamas bootloaderio samsung a50 telefone per adb istryniau keles programeles, bet kazko nesireguliuoja ekrano spalvos telefone, ir galvoju, kad gal kazkokia ne ta programele istryniau ir noreciau sugrazinti ja, bet jau neimanoma, reikia visus nustatymus numesti, ko daryt nenoriu, nes paskui vel daug viska is naujo reikes nustatynet, is naujo rasytvisas programeles ir jas nustatinet. Seip manau huawei telefonai turetu buti geri, labiau taupus akumuliatorio atzvilgiu, nes ten nera google servisu. Dar google maps i sistema isiutas. Ten net specialus frameworkas yra ar kazkoks failas specialus maps'ui.
FtBall 2020-10-12 09:36
Šiaip tai ne, bet vargo įrodyt gali būt. Na, prarandi dalį garantijų. Jei nusirootini, ir sugenda ausinių lizdas - tai pardavėjas turės tvarkyti. Pirdžios, greičiausiai turėsi surašyt atgal viską stock, bet turi tvarkyt.
HardAxe 2020-10-12 09:44
o windowsai irgi leis EDGE ištrinti ar bent išjungti? Būtų smagu jeigu užsirautų antrą kartą ant tos pačios baudos
lizunas 2020-10-12 13:01
Atk, Tai pirk mygtukinį ir nereiks visokių bibliotekų. Juokingai skamba, kai tau google procesai trukdo. Nori jog apsai fone neveiktų - imk miui, patikėk taip išjungia, jog net per FB niekas nesusisieka su manimi.
kestutisz 2020-10-12 14:04
Visai nejuokingai. Taip, developeriam/marketologam labai svarbu kiekvienas vartotojo sujudėjimas, todėl ir prikraunama foniniu procesų, bet vartotojam to tikrai nereikia. Taip, kokiom chat aplikacijom reikia turėti kažkokį foninį procesą žinučių gavimui, bet visiem kitiem - ne. Na ir jei ten kažkas nustos veikti išmetus lyg ir nesusijusią aplikaciją - na ir dzin, ta neveikianti aplikacija paprašys sudiegti ir tiek.
qrad 2020-10-12 14:54
Apskritai galėtu padaryti, kad pirmą kartą paleidus telefoną vartotojas pats galėtu pasirinkti, kokias programas įrašyti ir kokių atsisakyti.
FtBall 2020-10-12 16:18
Chat aplikacijos naudoja Google servisus tam, kad galėtų veikti fone. Jei kiekviena Chat aplikacija pradėtų naudot savo sprendimą, tai telefonas ko gero ir 4 valandų neištemptų. Taip pat, visa tai ir yra skirta labiau vartotojams. Tik Lietuva nėra labai įdomi Google/Apple, todėl ir nežinom, ką tai siūlo. Bet keli pavyzdžiai, kurie veikia ir Lietuvoje: parodo, kur palikai mašina, parodo, kas yra parduotuvėje, parodo orų prognozes ir t.t. Aišku, galima gyvent ir be to. Galima ir be mašinų gyvent, vaikščiot pesčiomis. Bet nebe tie laikai - dabar visi nori patogumų. O telefonas tai suteikia būtent sekdamas, ką veiki.
kestutisz 2020-10-12 16:29
Idealiam pasaulyje išvis turėtų galėti pasirinkti tik bazinę OS (pvz Android One) plius jau ten nori ar nenori kažkokių gamintojo UI ar kitų priedų.
kestutisz 2020-10-12 16:37
Man patogumą suteikia parametrai (pvz gera kamera), greitas paleistos (ir tik rankom paleistos, be jokių improvizacijų) aplikacijos veikimas, o ne foninės nesąmonės todėl aš tikrai noriu turėti galimybę visa tai išjungti, be jokių ten rootinimų. Ok, fone tarkim gali suktis GSM aplikacija, na kad sulaukt skambučio, bet ir ją realiai turi būti galima išjungti (ir gal net dažniausiai išjungčiau:). Realiai nematau, kodėl telefonas turėtų būti kažkoks kitoks daiGtas nei paprastas PC'iukas (kur tiesa M$ jau nuėjo netinkama kryptimi su savo idiotiškom "telemetrijom", na bet ten viską galima pataisyti su ar tai išoperuota OS, ar tai tiesiog Linux).
FtBall 2020-10-12 16:43
Priklausai absoliučiai mažumai.
HardAxe 2020-10-13 11:44
Imi bet kurį samsung S serijos flagmaną. (s8, s10 šitą tikrai turi). Jungi maksimaų energijos taupymo režimą, ir lieka +/- tai ką tu sakai. Gal net truputį mažiau. Nori appso - išjungi energijos taupymą, pasinaudoji ir atgal.