Jau žinoma, kiek Lietuvoje teks pakloti už naujuosius „iPhone”

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sub 2020-10-15 12:38
Apple ir toliau stumdo seną dizainą už overpriced kainą. Galvojau, kad jie praeitų metų šustriausią modelį šiais metais paruos už brangiau nei praeitasi, bet pasirodo čia korpusas 4, 4s - jei gerai matau. Tai iš vis downgrade belenkoks. Ir vis dar neatsisakė to šlykštaus "notch", kur pas ktius iš vis nelikę. Įdomu ką fanboys šnekės, kai vėl reiks po 30-50 eur/mėn. du metus mokėti, jei ne daugiau. Any @ ?
kukulis4 2020-10-15 13:31
Man asmeniskai butent toks telefono dizainas (visiskai plokscias virsus ir apacia, be jokiu uzlenktu ekrano sonu, siek tiek uzapvalinti kampai ir kuo maziau issikises kameru mechanizmas) yra best of the best. Bet tik dizainas.
conjurer 2020-10-15 13:49
Pastebėjau žmonės kritikuoja apple, kad neįdeda pakrovėjo, dėl mažesnio atliekų kiekio. Aš savo telefoną pirkau 2015 metais. Nuo to laiko buvo pagaminta daugiau išmaniųjų telefonų su pakrovėjais nei yra žmonių pasaulyje (8+ milijardo). Taigi arba aš naudoju patį seniausią telefoną pasaulyje, arba yra milijardas žmonių kurie 8 kart pakeitė telefonus per 5 metus. Bet kuriuo atveju čia nesveiki mąstai. Kitą vertus žmonės vietoje kokybiško apple pakrovėjo nusipirks kinietišką iš alibabaexpress ir jis greičiau suges, dėl žmonės to pirks antrą, trečią.. Taigi idealiom sąlygom planas geras, realiom gal net blogesnis nei pardavinėt su pakrovėjais. Po 5 metų turėsime dar 8-10 milijardų naujų telefonų išleistų. Ir viskas įskaitant šitą naują išleidimą bus totalus šlamštas, nusiųstas į afrikos savartynus, kad vietiniai juodaodžiai skaidytojai galėtų juos iki galo utilizuoti. Taigi geriau nepirkti naujo telefono iš viso, kol senas veikia. Bet koks senas kompas iš skelbimų už 100 eurų patemps "League of Legends", kas buvo pagrindinis šios kartos pliusas.
kukulis4 2020-10-15 13:58
Galima ziuret i zalia sio reikalo puse, ir galima su tavim sutikt arba ne. Bet vienintelis dalykas, kas rupi apple neidedant pakrovejo, tai sutaupytas doleris.
conjurer 2020-10-15 14:15
Tai yra pagrindžiama žalumu, ir apple only žmogus nepraleidžiantis nei vienos serijos tikrai turės pakrovėją tam. Aišku jie į tokius orientuojasi, ir net skatina šita gyvenimo būdą - pirk naują apple kas metus. Kas iš tikro nėra žalia nei per kur.
iPienius 2020-10-15 19:30
staciakampio formos daiktui dizaino sprendimu turbut yra begalybe, kad kiekvienais metais butu kazkas kitokio? man ir slykstus kai kurie dizainio elementai ir as nezadu pirkt. nematau jokios prasmes keisti telefonas kasmet, kai minimaliai kazkas pasikeicia. cia tas galioja ne tik apple, o visiems gamintojams. geriau isigilinus, tai apple savo politika nuo kitu gamintoju per daug neissiskiria. man asmeniskai visomis prasmemis geriausias iphone buvo 7, o po to ypatingai dizaino prasme ne kazka, bet ir kiti gamintojai daugiau ar maziau toki pati dizaina naudoja. o kad yra zmoniu kurie kasmet perka naujus telefonus, tai cia ne tavo ar mano reikalas, nes nei uz tavo, nei uz mano pinigus perka.
iPienius 2020-10-15 19:31
kad ir kiti gamintojai nebededa. aisku apple ta pradejo, bet kiti irgi neatsiliko.
bat0nas 2020-10-15 22:53
Kas neatsilieka??? Apple tik nuo užvakar nebededa pakrovėjų. Kiek čia spėjo nuo užvakar kiti nuo Apple nukopijuoti?
sub 2020-10-16 08:49
Tu teisus, tikrai nereikia naujausio telefono kasmet. Bet kad tai suprastum, turi subręst protiškai ir pradėt mąstyt racionaliai.
FtBall 2020-10-16 12:01
Kai man reikėjo iPhone'ą nusipirkt darbui, tai pirkausi būtent SE. Tokia telefono forma labai patogi, lengva atidaryt alaus butelius, o dar mažas tas SE yra - gali su viena ranka naudot. Man būtų idealus telefonas, jei kokio Pixel 2 vidurius sudėtų į SE korpusą.
punktyras 2020-10-16 13:20
Kokia prasmė kitiems dėti, kai visi visokiai gadžetienai naudoja USB? USB kroviklius gaminančių daug, jie pigūs. Apple nededa, tam, kad pirktų jų gaminamus Lightning kroviklius.
Šaras 2020-10-16 14:51
Pasakymas "visi ir taip turi pakrovėjus" yra apgailėtinas. Pakrovėjai tobulėja, didėja galia, atsiranda nauji protokolai. Nors applas visad su krovimo greičiu buvo subinėj, bet vistiek pasiėmę savo nokia xxxx chargerį, naują iphoną krausit ilgai ir nuobodžiai. Norint išnaudoti greito krovimo galimybes vistiek reikės pirkti naują pakrovėją su kiekvienu nauju telefonu (na gal kas antrą telefoną). Apple eilinį kartą pataupė vartotojų sąskaita, o fanboy'ai tuo džiaugiasi.
conjurer 2020-10-16 16:44
Įdomu kada tai įvyksta. Pastebėjau kad suaugę žmonės dažniau atsinaujina telefonus nei vaikai. Čia manau yra socialinės konkurencijos elementas, ko naujesnis tapšnoklis tuo geresnis tavo statusas tarp kitų kurie matuojasi telefonais. Dėl to dabar pradėjau labiau gerbti žmones kurie turi ne išmaniuosius.
Kyborg 2020-10-16 19:13
Pakrovėjus prie telefonų iki šiol deda visi, Apple pirmieji kurie nusprendė nebedėt. Apple krovikliai nėra Lightning, t.y. Apple jau seniai pardavinėja kroviklį (galvą) ir kabelį atskirai. Iki XS serijos (imtinai) jų krovikliai (galvos) buvo su USB jungtimi, nuo 11 serijos krovikliai yra su Type-C jungtimi (Type-C į pakrovėją, Lightning į telefoną). Iki iPhone 12 pristatymo Apple originalus Type-C 18W pakrovėjas kainavo 35-39 Eur, neoriginalūs su Type-C jungtimi (galvoje) panašios galios sukosi apie 20-25 Eur. Ką Apple dabar padarė, tai iškart po iPhone 12 pristatymo nukillino 18W pakrovėjus, jų tiekimas nutrauktas ir paleido naują Type-C 20W pakrovėją kurio RRP 25 Eur. T.y tiek kiek kainavo neoriginalūs pakrovėjai ir kiek kainavo Apple 5W USB pakrovėjas. Beje, yra toks dalykas kaip Apple MFI, t.y. Apple sertifikavimo programa. Jei tarkim kažkoks gamintojas nusprendžia gamint Lighting kabelius jis gali juos sertifikuot arba ne. Kas kažkiek laiko atnaujinus iPhone softą kai kurie nesertifikuoti kabeliai nebeveikia. O sertifikavus, už kiekvieno kabelio pardavimą, gamintojams Apple privalo sumokėt kelis eurus. Tad kada prie progos atkreipkit dėmesį, praktiškai pas visus LT pardavėjus Lighting kabeliai kainuoja brangiau nei Micro USB ar Type-C, nes normalesni pardavėjai renkasi tik sertifikuotus, kad vėliau nebūtų problemų ir nesulauktų masės nepatenkintų klientų.
conjurer 2020-10-17 01:53
Įdomu kaip jie tai padaro. Ar tų kabelių varža bloga, ir telefonas supanikuoja, ar yra kažkoks čipukas su kabelio id, kurį galima programiškai ignoruot. Mano didžiausia pigių kabelių baimė, pasireiškė, kai buvo išleistas usb3 standartas, ir pirmieji egzemplioriai iš kinijos buvo blogai viduje sujungti. Kabeliai turėdavo 4 laidukus, o papildomi kontaktai būdavo jungiami prie bet ko. Todėl manau sertifikavimas šioje srityje nėra blogas dalykas. Bet dabar mano galvoje sukasi krūva skirtingų gamintojų, ir daug maž žinau ką perkant kokios gamintojus žiūrėti, o kurių vengti. Net yra taip, kad perkant kažką sau, yra siauras gamintojų ratas, renkantis kažką draugui galiu pasiūlyti daugiau variantų, kurių sau niekada nepirkčiau.
moo 2020-10-17 14:19
Antraštės formuluotė kaip apie stichinę nelaimę ar naujus mokesčius įvedamus kurių neišvengsi. "Teks pakloti". Neteks, tikiuosi.
conjurer 2020-10-17 17:48
Na 8 milijardai išmaniųjų telefonų per 5 metus, iš tikro yra stichinė nelaimė, o gal ir totali katastrofa. Ypač kai pagrinde ją apple sukėlę, ir elgiasi blogiausiai iš visų. Jų telefonus sunkiausiai taisyti, dabar norint nusipirkt telefoną su pakrovėju reikės gauti daugiau kartono, ir jie turi tokius fanus, kad sena iphone karta po savaitės guli vandenynuose, ir nuodyja koralų rifus, bei tirpdo ledynus baltosioms meškoms.
moo 2020-10-17 19:03
8 parduotų ar pagamintų? Įdomu ar nėra taip kaip su automobiliais, kad ko neparduoda tai išmeta (auto atveju sustato į kapinynus), kad rinkos kainos neiškraipyti.
conjurer 2020-10-17 20:26
Suma didesnė nei 8 milijardai, gal kažkur apie 14 milijardų parduotų. 8 Milijardai grubiai nuo tada kai aš paskutinį savo telefoną pirkau. O kiek neparduotų neaišku, manau per akcijas ir visus neįdomius prastumia galų gale. Telefonus sandėliuoti pigiau nei mašinas, o ir vertę per kilogramą didesnė.
Šaras 2020-10-19 08:08
Nors pvz. qualcomm quick charge ir yra suderinamas su usb pd, bet tai nėra tas pats. Kad ne EU įstatymai apple taip ir nebūtų priėję iki type-c, bet tai dar negarantuoja, kad vėliau nesugalvos kokio "state of the art" apple protokolo, su kuriuo vėl privers naudoti tik jų įrangą.