„Google“ turės rimtą konkurentą - „Apple“ jau kuria paieškos variklį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2020-10-30 14:26
Šita perskaitęs vos nemiriau iš juoko Apple ir alternatyva viename sakinyje? Čia tikrai taip būt negali, nes Apple alternatyvų neturi, jie tik turi savo. Jei norėtu alternatyvos galėtu naudoti M$ paieškos sistemą. Sukurs savo paieškos sistema ir uždraus visas kitas paieškos sistemas savo įrenginiuose dėl "saugumo". Tad apie alternatyvas Apple produkcijos naudotojams bus galima tik pasvajoti.
Monochamus 2020-10-30 15:34
Išleis telefonus apskritai be galimybės naudotis paieškos sistema, tačiau tik už 50$ galės įsidiegti "apple search". Šį dalyką, žinoma, pristatys kaip laiką pralenkiančią inovaciją, apple fanai didžiuosis, kad turi tokius telefonus.
jilted 2020-10-30 16:21
Man atrodo jūs abudu net nelietę apple telefonų, nes kažkada galvodavau lygiai tą patį. Bet per 4 metus nuo tada, kai nusipirkau telefoną nemokėjau daugiau nei vieno papildomo cento už jokią apple paslaugą. Apple nedraudžia naudoti alternatyvų, pvz gali naudoti google maps, vietoje apple maps. Ir apple maps tikrai nieko gero, nes jie nerenka vartotojų duomenų dėl ko lyginant su google maps kokybė stipriai skiriasi. Bendrai lyginant apple ir android telefonus nėra kažkokio ryškaus funkcinio skirtumo tarp jų, abu atlieka tas pačias funkcijas, appsai irgi būna tie patys tiek apple store, tiek google play. Tik tiek, kad man asmeniškai iOS patogiau naviguoti. Pvz įsijungti chronometrą, skaičiuotuvą, paskambinti, išsiųsti žinutę. Androido ekranas užkištas nereikalinga informacija, aš pasiklystu ten ieškodamas paprastų dalykų. Jei reikia paimti ir naudotis telefonu, o po ranka turiu iphoną ir xiaomi, tai beveik niekada neimsiu androido, nes nenoriu kuistis po tą androido meniu labirintą. Aišku galima ten kažkiek patogiau susidėliot meniu, ikonėles ir panašiai pagal pageidavimus, bet aš nuo to, kaip įsidėjau kortelę į telefoną ir parsisiunčiau kelis appsus daugiau nieko nekonfigūravau. Bet kažkokio esminio skirtumo tarp telefonų nėra. Gal ten jei nori ekosistemas sujungt ir panašiai, bet mano visas prijungimas būna USB kabelis į kompą nuotraukom išsiimt, kur vėlgi apple viską padarė paprasčiau. Prijungi ir iškeli iškarto ką nori, kai androide reikia kažką nustatymuose keisti, kad windowsai rodytų failus.
jilted 2020-10-30 16:31
Nesakau, kad apple labai geri ir nesinaudoja tuo, kad jų vartotojai linkę permokėti už kažkokius 'aksesuarus'. Pvz, panaikina pakrovėjus iš pakuotės, pardavinėja kažkokius ekrano laikiklius po 1000.- USD ir panašiai. Nereikia man jų aksesuarų, man reikia , greito ir patikimo telefono be jokių papildomų mokesčių ir iphone man kol kas stipriai lenkia visus androidus šiais kriterijais. Jei turėčiau mokėti papildomą mokestį už nors vieną reikalingą appsą, arba pvz jausčiau kažkokį spaudimą pereit prie apple ekosistemos (naudot itunes, mac'ą ir panašiai), tai iškarto nustočiau naudot apple ir ieškočiau normalesnių alternatyvų.
DarkNRG 2020-10-30 20:06
Tik tikras obuoliagalvis gali pasakyt, kad jis pasiklysta Android telefono ekrane ir ten viskas yra labai komplikuota. Tuo tarpu, kai Android telefonai turi kur kas didesnes 'customisation' galimybes.