„Apple“ pristatė naujoves: aiškėja, ką siūlo naujieji „MacBook“ be „Intel“ procesorių (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2020-11-15 16:28
Nėra bet integer performance ganėtinai geras. Bet jo reikia tikrų testų.
Benediktas 2020-11-18 08:02
Aš kaip ir tikėjausi, naujieji Apple kompai su M1 procais tapo hitu. Yra minusų, kad kai kurios programos neveikia, bet tai tik laiko klausimas, kuris metų bėgyje išsispręs. Intel su AMD, kažką turės daryti, nes dabar atsirado tas veiksnys, dėl kurio daug vartotojų pereis nuo Windows ant macOS. Kainos, greičio ir portabilumo santykis, keičiantis industriją. Net ventiliatoriais Air modeliui nereikia - ko daugelis irgi laukė - pakankamai galingo kompo be ventiliatoriaus. Tai ne žaidimų kompiuteris, naujausių žaidimų nepažaisi ir dedikuotos eGPU prijungti neina, bet vaizdo plokštė video redagavimui pakankamai gera. Temperatūros rodikliai irgi geri. Sitema naudoja tik 10W, 5V*2A - standartinio telefono pakrovėjo galingumas. Mačiau, kad ir kraut galima su paprastais telefono pakrovėjais. Dar galima paleisti iPhone ir iPad apsus. Sekančioje kartoje reikia padidinti webcam rezoliucija ir idėti daugiau USB jungčių, na ir aišku procas bus dar galingesnis. Įdomu, kokia bus reakcija iš Microsoft ir AMD/Intel mobiliuose spendimuose. Miegoti ant laurų ilgai neišeis, nes bus kaip su Nokia.
conjurer 2020-11-18 13:15
Geresnė baterija nėra veiksnys, dėl ko kažkas pereis prie kitos OS. Nori ilgos baterijos, turi tam mobą. Jei reikia tik browsint, užtenka tableto. Tabletas su fizine klaviatūra yra tas pats kaip nauji mac'ai. Darbui 8 tikri branduoliai kaip pvz (4800U) yra geriau nei 4 tikri, 4 lėti branduoliai. Ir mes kalbame apie tabletus, kurie kainuoja 1000+ pinigų, ir intel/amd laptopus kurie kainuoja pusę tiek. Tai kaip suprasti, "kainos santykis keičiantis industriją"? Ir prie ko čia portabilumas? Jis yra toks pats didelis kaip ir senesni apple laptopai. Įrenginys fainas, gal norėčiau turėt, bet nenoriu būt laikomas apple fanu, kurie kaip papūgos kartoja apple bullshit'ą. Apple fanai yra pagrindinė priežastis dėl ko nemėgstu apple.
Paprastas_zmogus 2020-11-18 15:21
Kažkaip vaikiškai skamba.
Benediktas 2020-11-18 15:24
Netikiu tavo teiginiu. Na gerai, surask konkretų laptopą už 1000$ ir patikrinsim ar jo CPU ir GPU greitesni negu MacBook Air Silicone M1. Man atrodo nėra tokio, ne be reikalo rašau, kad keičia industriją.
conjurer 2020-11-18 17:15
Benediktas 2020-11-18 17:27
Tai prieš tai sakei, kad už pusę kainos yra, o dabar matau nepavyko surasti nei už 1000. Atskirai paėmei vaizdūškę, atskirai procą ir tai jau 1100 iš lempos, konkretaus modelio vistiek nepavyko rasti... Pilnas youtubas jau ne benchmarku, o realių testų. Man antrodo esi trolis tiesiog.
Paprastas_zmogus 2020-11-18 17:36
turi vaikišką nusistatymą prieš Apple produkciją? Makes sense...
conjurer 2020-11-18 17:59
Ne prieš produkciją, o prieš marketingą. Ir ne vaikišką. Nors gal ir vaikišką, nes dar buvau nepilnametis, kai supratau kad moki daugiau gauni mažiau. Tik va vėliau pradėjau suprasti kokias manipuliacijos technikas naudoja jų marketingistai, kad visą šitą parduotų.
Paprastas_zmogus 2020-11-18 18:09
Aš jau seniai pastebėjau, kad žmonės, kurie mažai ką tesupranta apie marketingą, labai mėgsta naudoti šį žodį. "Apple yra marketingas" dažniausiai sako jie. O kai paklausi, ką tas teiginys išvis reiškia, tai ir baigiasi visa (marketingo) išmintis.
Benediktas 2020-11-18 18:16
Pas tave yra objektyvūs kažkokie vertinimo kriterijai, pagal kuriuos gali su kitu žmogumi sutarti? Skaičiai kažkokie, laikas per kuri atliekamas darbas. Juk mes apie kompus kalbam, ne apie poeziją ar meną. Ar moki atsakyti į klausimą, kurio klausiau? Klausimas buvo, surask už tokią pačią kainą konkretų laptopą bet kokios firmos, kurioje butų ir vaizdo ploštė ir CPU, kurių benchmarkai daug maž tokie būtų. Antras klausimas - išvardink galingus žaidimus, kuriuos galima žaisti kompu už pusę kainos? Kiek bus FPS? Trolis matau esi, nežinau, kodėl atsakinėju, gal dėl kitų daugiau. Moteratoriai turėtų baninti.
kukulis4 2020-11-18 18:34
Nauji macbook'ai yra tiek pat laptopai, kiek vibratorius yra b***s, o tu esi tik riboto suvokimo brandu auka. (drops the mic)
conjurer 2020-11-18 19:05
Atsakinėji, nes priklausai tam pačiam kultui kuris gins apple bet kokia kaina, pastebėjau tai ne iš vienos temos. Nepatinka ką aš sakau, paprašyk kad užbanintų.
Benediktas 2020-11-18 20:29
Tam yra moderatoriai, tiesiog jie nedirba savo darbo. Tu kalbi be argumentų, remiesi tik savo subjektyvia nuomone. Tipo iPad yra ARM procesoriai, tai jei kompe yra ARM procesorius, tai kompas automatiškai= ipad... Nesvarbu, kad galingumai skirtingi, kad yra benčmarkai ir video, kur nuimamas laikas, per kiek laiko surenderinamas video - sakai aš to net nežiūrėsiu, užmerksiu akis, nes visi benchmarkai ir visi video yra šūdas, nes per amžių amžius buvo x86 geriausia ir dar 100 metų tik x86 gali būti geriausiai, nes ARM visada bus šūdas. Sutrumpinau tavo postų esmę. Tai ar čia blaivi diskusija žmogaus, kuris supranta, kad kompiuterinė technika turi parametrus ir tik pagal tai galima spęsti šūdas architektūra ar ne? Ir nesvarbu, kaip ta architektūra vadinasi. Jei rytoj išeis architektūra (startupas) x969, kuri operacijų atliks daugiau tris kartus, nei egzistuojančios architektūros - tai akivaizdu, kad ši architektūra nugalės ilgainiui, sukurs emuliatorius, o paskui ir ant jos tiesiogiai visi kodą rašys. Ir čia Apple brendas ne prie ko. Tiesiog fizika. Nemanau, kad to nesupranti. Tiesiog tavo gal darbas trolinti šį forumą.
HardAxe 2020-11-18 21:23
o kam jis skirtas? Ar tiem kas vadovaujasi matematine logika net kepdamas kiaušinienę, ar dizaineriem kurie galvoja apie kiaušinienės spalvinę gamą ir kokiu kampu ją fotografuoti? Turbūt ne hardcore backend developeriam? Juk ne kiekvienam darbe reikia i9 procesoriaus su 64gb ramo, kad galėtų pasileisti dokerio konteinerius lokaliai. It ne kiekvienas vertina kiek greičio gali gauti už kainą. Na, tikrai ne žaidėjam. Gal ir daug žaidimų veikia apple platformoj, bet nepakankamai daug, kad rimtesni žaidėjai žiūrėtų į šitą pusę. CPU nėra visai prastas, vga nebloga. Geras įrankis visokiem grafikos dizeineriem, nuomuonės formuotojam ir t.t.? Gal ir neblogas. Tikrai tiks ausiniam jaunimui nusimesti fone instagraminantis, o tada jau ir visi su technika nedraugaujantys paaugliai norės. Kadangi aš dizainieriams nepriklausau man nuc`as su ryzen 5/7 ir bent dviem NIC`ais (už įkandamą) kainą būtų daug geresnė naujiena O mac`as tai kaip VW beetle, fiat 500 ar mini. Graži mašina, blondinė seksualiai už vairo atrodo. Bet kaina ir parametrai visai nedera, man reik passato!
Benediktas 2020-11-18 22:55
Bet čia tas atvejis, kaina ir parametrai dera Apple logotipą galima pleistru tiesiog užklijuoti. Jei aš kompui turiu 600 eurų, tai žinoma perku i3, ar i5 geriausiu atveju ar AMD Ryzen 5. Kam didelis greitis neaktualu, žinoma aš nesiūlai pirkti kompo už 1000eur. Jei tik filmams, ofisui internetui ir be žaidimų, tai galima lombarde už 200eur nusipirkti ir bus per akis. Va ir Pasatas. Bet jei turiu 1000, ir noriu greito video redagavimo, spartaus darbo su 3D grafika, ir dar norėčiau portabilumo, tai aš jau nepirkčiau x86, nebent esu Windows gameris, tada jo. Bet net ne apie tai kalba pagrindinė. Pagrindinė žinutė - kad atėjo laikas, kai ARM perspjovė x86 architektūrą laptopuose ir neužkalnų ir desktopuose. Ir tai nebūtinai bus Apple. Apple tik pirmoji parodė, kad tai galima ir rodikliai superiniai. Turėjot, pastebėti, kad šitas kompas pigesnis, nei prieš tai buvusieni Apple kompai. Dėl ko? Dėl to, kad AMD ir Intel žymiai brangesni procai. Kam mokėti brangiau? Girdejau Nvidia nusipirko ARM. Gal Nvidia pradės ir ARM technologijos procus kepti. Ar tai yra blogai? Reiskia kompus, kurių procų lygis i3 - su ARM galima už dar pigiau padaryti. Ir čia tikiuosi visos kompanijos Lenovo, HP, Asus, Acer dabar pradės pereidinėti ant ARM. Windows, kiek žinau jau sukurta ant ARM. O paskui visa žaidimų industrija tiesiog pritaikys žaimus ir visi pamirš tą x86, bus tik Wikipedijoj.
conjurer 2020-11-19 02:50
Taigi taip viskas ir įvyksta. Užsiimi gydymu jei esi moteris, esi ragana. Pasakai apple fanui ką manai esi trolis. Jūsų mąstysena eina koja kojon su religijos dogmom.
Benediktas 2020-11-19 06:03
Pritari ar nepritari, prieš faktus nepapūsi. Išmanymo nepademonstravote šioje srityje, bandėte pavartoti Arduino, ar kažko panašaus pavadinimus su ARM - tipo visų ARM toks greitis.... Aš savo žinutes pagrindžiau faktais. Jei norėsi daugiau faktų, matavimų (nors, kiek pastebėjau, nemėgstate matavimų, nes prieštarauja jūsų nuomonei) tai jų pilnas internetas. Prieš subjektyvią nuomonę faktais nepasiginčysi, vistiek jums jie neįdomūs.
elcucuy 2020-11-19 06:23
Kažkada skaičiau, jog Apple kompanijai, kuriai priklauso ARM architektūros patentas, mokėjo už galimybę naudoti šia architektūra tik pirmuose keliuose iphonuose, bet veliau buvo pereita tik ARM instrukcijų patento naudojimo galimybes. Tai reiškia kad Apples dabartinis procesorius realiai nera ARM. ARM gal buvo pirmuose iphone. Dabartinis Apples procesorius tik turi galimybe naudoti ARM instrukcijas, bet nera ARM - kažkoks kitas žvėris.
sub 2020-11-19 08:50
Nesu Apple fanatas, bet tai ką rašo conjurer nėra visiška tiesa. Su kompu už 600 eur ir su i3, galėsi tik internete panaršyt, knygą paskaityt, filmą pažiūrėt ir muzikos paklausyt. Nemanau, kad normalūs geimai veiks ir garantuoju kad batarkė ilgai nelaikys. Jei kompas reikalingas daugiau, nei panaršyt, filmus pažiūrėt, tai normalus i7 kompas turintis bent 512 ssd kainuos apie 2k, Apple asortimente jau galima rasti už tokią kainą normalių konkurentų.