„Huawei“ turi problemų: ką tik išleistos „Mate 40“ serijos beveik neįmanoma įsigyti  ()

Neseniai „Huawei“ pristatė „Mate 40“ serijos išmaniuosius telefonus. Itin didelio susidomėjimo sulaukusi serija dabar susiduria su tiekimo problemomis. Jų įsigyti beveik neįmanoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mate 40 Pro“ modelio paklausa yra gana didelė ir gamintojas gali nesusidoroti su išaugusiu poreikiu. Didžiausia problema kyla dėl telefone montuojamo „HiSilicon Kirin 9000“ procesoriaus.

Dėl JAV taikomų sankcijų „Huawei“ negali pagaminti naujų „Kirin 9000“ lustų rinkinių. Tai reiškia, kad bendrovė turi ribotus lustų rinkinių vienetus ir, kai „Huawei“ jie pasibaigs, kompanija negalės pagaminti ar įsigyti daugiau lustų rinkinių, dėl to teks sustabdyti „Mate 40 Pro“ ir „Pro Plus“ modelių gamybą.

Panašu, kad kol „Huawei“ negaus leidimo gaminti mikroschemų rinkinius ar jų įsigyti iš tokių kompanijų kaip „Qualcomm“, „Samsung“ ar „MediaTek“, rinkoje nebeliks „Mate 40 Pro“ ar „Pro Plus“ modelių, kai išseks jų esamos atsargos.

Tačiau JAV suteikia licencijas įmonėms tęsti verslą su „Hauwei“ tol, kol komponentai nebus naudojami 5G technologijai vystyti. „Qualcomm“, „Samsung“ ir „MediaTek“ taip pat kreipėsi dėl licencijos, o jeigu ji bus suteikta, galėtume sulaukti ir naujų „Hauwei“ flagmanų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: