Ekspertas apie „Black Hawk“ įsigijimą: šalis, kuri nemaitina savos kariuomenės – maitina svetimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

PCP 2020-11-22 15:58
https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_p ... e_election Labai gaila bet šitoje grafoje tokių liberalių demokratų kaip mes juos suprantam, nė žymės nesimato. Vakarietiškas įdėjas aplamai (atmetus lgbt it genderizmą, prie šito ten ir su pagaliu niekas nesiliestų) progaguoja dvi partijos, - Гражда́нская Платфо́рма - žydų ir šiaip inteligentų partija - nuotraukose žmonės su beretėmis ir akiniais - su viena vieta dūmoje, ir 20k narių. Navalno, vakaruose vadinamo "opozijos lyderiu" Россия Будущего su 0 vietų, ir 100k narių. Didžiausias pasiekimas buvo antra vieta Maskvos mero rinkimuose 2013tais metais. Palyginimui likusios partijos: komunistų partija - 150k narių, žirinovskio fašistai 300k. Справедливая Россия - "teisinga rusija" socialdemokratai. čia tiems kurie už įdėją viską padalinti, bet kažkodėl ssrs geruoju neprisimena. Komunistai lite. 100k narių РОДИНА (tėvynė) - tiems kam Žirinovskis yra nepakankamai hardcore. Nesislėpdami nekenčia žydų. čiurkų su savo arbūzais - išgarsėjo akcija "surink šiukšles iš gatvės". 100k narių. Palikit viltį, nederlinga ten žemė tam ką norit sėti.
Benediktas 2020-11-22 16:51
Kas nesupranta rusiškai, tai čia Rusijos centrinės rinkimų komisijos diplomas suteiktas apklausų susiejusių su rinkimais agentūros direktoriui gal, už gerą darbą. Čia vienai iš tų agentūrų, kurių duomenys panaudoti aukščiau esantiems grafikams. Žinoma ten yra ir daugiau Rusijos agentūrų, kur tokiais diplomais nesipuikuoja savo interneto svetainėse, bet....
Hmz 2020-11-22 17:01
Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad šiai partijai neleido užsiregistruoti juridinių asmenų registre ir ji - kaip partija - rinkimuose nedalyvavo.
SaMaras 2020-11-22 18:10
Na nežinant konkrečių sutarties sąlygų sunku sakyti tai pigu ar brangu.. Kiek tų atsarginių dalių ir kokie personalo mokymai.. nes jei dar ir kokį aptarnavimą apmokys atlikinėti, o ten tai vien sertifikatai eina (vaizdžiai sakant vienas sertifikatas nusišikti, kito sertifikato reikia užpakaliui nusivalyti ) tuomet gali būti netgi ir pigu..
PCP 2020-11-22 19:34
Benediktas, HMZ - geri pastebėjimai, bet aš asmeniškai netikiu kad Navalnui yra bent kokia atrama už didžiųjų dviejų miestų sienų. Na ne tokia ten kolkas visuomenė, ne tokia. Apsidžiaugčiau jei kas įrodytų kitaip. Ir jeigu visi rinkimai ir reitingai galima sufabrikuoti, tai kam Putinui nuogam ant arklio joti, krymas, ir kiti opiumo liaudžiai cirkai? patinka Rusijai Putinas bei tokio plauko vadovai ir nieko čia nepadarysi. Ir tam net nereikia kažkokios akivaizdžios korucijos. Mačiau kaip vyksta pirkimai organizacijose. - Reiškia plaktuko, ar šaukšto tiekėjas (jeigu nėra pilnai sąžiningas) nuolat tikrina ribas, kiek galima kelti kainą. Ir jeigu pamato kad pirkimus vykdantis asmuo yra žioplas, aplaidus, ar pernelyg vengiantis konfliktų - kelia kainą iki dangaus, nes tam, kad išreikštų pasipiktinimą tam valdininkui reiktų eikvoti emocinę energiją, pasirodyti "nerimtu", nes nu ką čia dėl kelių eurų veltis į ginčus ar derybas. Kam jam tai? O mainais per kalėdas už tai jam tiekėjas nusiunčia mandarinų ir kavos. O dabar kad ir nežinome tikslių skaičių bet paspekuliuokim - pvž gydytojo mokslai JAV (brangiau niekur nėra) - daugybė metų - kainuoja puse milijono. o čia kažkas nori pasakyti kad paruošti keleta pilotų (kurie tikrai prieš tai žali nebuvo) naujam sraigtui kainuoja dešimtis mln? taaaip. Apie kokius nors technikus nekalbu, jie kogero tiesiog gauna instrukcijų žurnalus kuriuos reikia vykdyti. O kiek atsarginių dalių? Na jei kaina daugiau nei dviguba, tai kogero vieną perki, ir antrą gauni ant dalių. taip? čia kaip nudrožtus grabus skelbimuose parduoda? Nesakau kad nereikia pirkti, atvirkščiai - tai labai menka kaina už galimybę gynybos ministrui paspausti ranką gynybos sekretoriui ( https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/l ... 56-1406170 ) . Bet tiesiog nebūkime naivūs ok? Čia manau susideda valdžios, geopolitiniai, ir svetimų pinigų leidimo dėsniai dėl ko karinė technika kainuoja tiek kiek kainuoja. Visam pasaulyje tas pats. P.s skaitant ministerijos atstovo komentarą (https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/l ... 56-1225328) , įstrigo momemtas: Reiškia Lietuva perka 6, (2019m, tuo metu buvo planai šešiems), ŠEŠIS sraigtasparnius ir ministerijos klerkas drįsta kalbėti apie "lietuvos pramonės įtraukimą". !!! įsivaizduojat? reiškia kažkas dėl šešių detalių užsukinėtų gamybą. Arba čia visiškas nesusivokimas apie tai iš kur atsiranda daiktai, arba akiplėšiškas bandymas gauti "ofsetų" lesyklą. Ačiū dievui nieko nepanašaus nebuvo suorganizuota. bravo, tobulėjam.
Benediktas 2020-11-22 20:14
Ir čia gali net neiti kalba ar Navalną ar kažką kitą palaiko. Tiesiog gali būti pasiektas kritinis taškas nepasitenkinimo. Ypač, jei metų bėgyje dar stipriai rublis devalvuotūsi, nes nacionalinis rezervas kažkokį dugną irgi turi. Jei neturėtų arba jis būtų labai gilus - galėjo rublio kursa palaikyti dirbtinai iki 35rub/$, dabar 76.
PCP 2020-11-22 20:55
Berserkas 2020-11-22 21:26
Kalbant apie Rusijos GDP tai irgi jį išpučia naftos, dujų ištekliai ir visą kitą.
eXpo 2020-11-22 21:31
Salis kuri maitina savo kariuomene , bet turi desimtis kartu didesnes kaimynes - visvien maitina tas kariuomenes kurios "ateina i svecius". Nebent turi sajungininku. Mus gali gelbet tik musu sajungininkai, ir pries rimta priesininka siek tiek padet savi kariai. Via ne Rembo filmas - 600 vienas budamas nenukausi...
Benediktas 2020-11-22 21:39
Berserkas 2020-11-23 00:04
Norėčiau pažiūrėti kaip Rusija visą kariuomene perkeltu į Lietuvą. Ar tikrai paliktų savo nesaugomas teritorijos ar sugebėtų pernešti visą kariuomene realybėje. Tai nėra realistiška. Be to kaip minėjo anksčiau vienas iš šio forumo narių, greičiau jau žalieji kareivukai atvyktų nei pati Rusijos kariuomenė.
Aschez 2020-11-23 00:44
Neskaiciau komentaru. Gal kazkas panasiai bus parase. As tiesiogiai prijimsiu siuos zodzius "nemaitina savos kariuomenes". Galetu pradeti gaminti normalius sausus davinius, nes dabartiniai tai nafik... Taip pinigais visur metosi. Tiek visokiu skandalu yra ivyke su viesaisiais pirkimais. Bet niekas negali is kariuomenes aukstesniuju kazkaip bandyti pakeisti ar itakoti nauju, geresniu, normalesniu sausu daviniu gamyba. Esu isbandes labai dauk ivairiu kitu saliu sausus davinius. Tai lietuviski krenta i zemumas. Aisku cia atsiras dabar, kad kazkas parasys "butu karas, nebutu ka valgyti, tai ziurke gyva suestum". Taip buciau alkanas ir suvalgyciau ta gyva ziurke. Bet dabar taikos metas.Tai galima gal ir pasistenkti del sito is valdzios puses. Kad jai karas ivyktu ir karys gautu sausa davini tai butu laimingas gaves normalu skanu maista. Yra labai dauk kitu saliu pavyzdziu. Ps. Pkt atidirbau 8 metus.
Benediktas 2020-11-23 01:07
Berserkas 2020-11-23 01:41
Už tat Lietuvos sausieji daviniai sveiki su mažai chemijos, tačiau sutinku, kad galėtų negaminti tokių drastiškai sveikų, išlaikyti proporcijas tarp sveikumo ir skonio.
Berserkas 2020-11-23 01:46
Žinai, kiekvieno skonis skirtingas. Aišku kokiame JAV sausajame davinyje bus skanu ir pnš kai daug skonio stiprikliu ir visokių kitokių dalykų, bet kiek žinau daug kas iš jų mėgsta mainytis su kitais mat po ilgo jų vartojimo į tualetą nebereikia eiti. Šiaip ir užsieniečių mačiau kurie sako, kad tikrai neblogas, natūralus labiau kaip naminis maistas. Bet vis vien manau, kad kaip ir sakiau, turėtų būti santykis ir ne vien remtis į sveikumą, nes manau šiltas skanus maistas su skanumynais tikrai pakelia karių morale.
Shinigami 2020-11-23 09:08
Lygiai tas pats ir Lietuvoje su lenkais. Politikas: Aš einu iš valdžios, tu eini iš mokyklos direktoriaus posto. Mokyklos direktorius: Jei politikas eina iš valdžios, aš einu iš direktoriaus posto. Jei aš einu iš direktoriaus posto, jus einate iš mokyklos. Mokytojai:
PCP 2020-11-23 12:28
. tik kruopų ir mėsos derinys kitoks. B. Tos pačios kruopos su mėsa iš principo ok, tikrai neblogai, bet kaip minėjau būtų gerai kažkokia įvairovė, ir jų ten būna kiek - 200g? ir tai tik kol maišelyje, atrodo padoriau, realiai išėmus ant lėkštės ten pora šaukštų. Ir tame gal 250 kalorijų. visa kita energija iš džiuvėsių ir riešutų. ir dėl to visas tas 20min trunkantis žaidimas su šildymu ir bedūme krosnim? ir dar visas "accesory packet" vien tam. Aš suprantu kur gamtoj stovykllaujant visai smagu, bet tas labai greit atsibosta. Ir kada tas arbatas virt? NĖR LAIKO. C. juokauja kad tais šarviniais džiuvėsiais reiktų M113 apklijuoti. D. Džemo dėžutės pastoviai pratrūkę. E.Labai svoris ir užimama vieta neoptimizuota. daug dėmesio šildymui, pridėta krūva kuro tablečių, kurias neįmanoma išnaudot, galėtum visą dieną arbatas virt ir dar liktų nu bet nėra kada tuo užsiimti. F.Šaukštas. Na bent truputį stipresnis galėtų būti. G.Guma? įprastas dalykas daugelyje MRE... Dar kogero galima pildyt ir pildyt
HardAxe 2020-11-23 12:41
Šiais laikais beveik galėtų atsirasti koks ofisiukas (kariuomenės padalinys?) 3d spausdinimo įranga gaminantis vienetines dalis karinei pramonei. Daug kas nepakeičiama, bet tikrai yra pagaminamų dalių.
Manobataibuvo2 2020-11-23 13:22
Jei tavo skaičiai tikslūs bent panašiai, tai narių šiose reitinguojamose partijose yra gal net ne pusė milijono. O Rusijoje 120 mln gyventojų kaip ne kaip ... ir daugumai ten ne komunizmas ar socializmas galvoje, o kaip pragyventi... o kai nebėra ką prarasti, tik grandines, kaip sakė Vladimiras Iljičius ...
Benediktas 2020-11-26 11:33
Kas supranta rusiškai - tikrieji Putino ir Vieningosios Rusijos reitingai. 2020 11 26 Nufilmuota apklausa gatvėje iš atsitiktinių žmonių. Bet ir nesuprantant rusiškai, aišku iš žmonių reakcijos.