Vos vienas apsisukimas ir energijos užtektinai 2 dienoms – tokios gigantiškos vėjo jėgainės pasaulis dar nematė (Video)  (16)

Negalima paneigti, kad vėjo jėgainė yra galingas ir švarus energijos šaltinis, tačiau visada atsiras žmonių, bandančių įtikinti, kad jos negali pagaminti energijos užtektinai. Tačiau tai netrukus gali pasikeisti plėtojant „Vineyard Wind“ projektą Masačusetse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projekto kūrėjai neseniai paskelbė, kad naudos GE („General Electric“) vėjo jėgainę, vadinamą GE Haliade-X, didžiausią pasaulyje vėjo turbiną, kurios galia siekia 13 MW, ir tai yra įspūdingai didelė galia.

„Pasirinkus GE kaip mūsų pageidaujamą turbinų tiekėją, istorinė amerikiečių kompanija atliks gyvybiškai svarbų vaidmenį statant pirmąją komercinę jūrinę vėjo jėgainę JAV“, – sakoma „Vineyard Wind“ generalinio direktoriaus Larso T. Pederseno pranešime. „Tai labai svarbi akimirka ne tik mūsų projekto ateičiai, bet ir pramonės, kuri yra pasirengusi eksponentiškai augti ateinančiais dešimtmečiais, ateičiai.“

Užfiksuoti pasaulio rekordai

 

Naujoji 13 MW turbina per dieną galės pagaminti 312 MWh, tai yra 8% daugiau nei ankstesnė 12 MW „GE Haliade-X“ turbina, pastatyta Maasvlakte-Roterdamo uoste Nyderlanduose. Ši turbina jau pasiekė pasaulinį rekordą ir tapo pirmąja, kada nors per 24 valandas pagaminusia 262 MWh energijos – tiek, kad pilnai aprūpintų 30 000 namų ūkių.

Energetikos analitikas Johnas Rogersas, rašantis „Union of Concerned Scientists“, matematiškai įvertino naujos turbinos energijos gamybą ir nustatė, kad ji gali patenkinti visus namų ūkio energijos poreikius vos per septynias sekundes. Tuo tarpu GE tvirtina, kad vienas „GE Haliade-X“ turbinos pasukimas namų ūkiui galėtų užtikrinti energiją dviems dienoms.

 

Galiausiai, turbinos yra tokios galingos, tad energijos kvotoms įvykdyti reikės mažiau jų, o tai reiškia, kad reikės mažiau pastangų jas statant ir mažiau vietos. Vėjo energijos ateitis iš tiesų šviesi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(89)
(6)
(83)

Komentarai (16)