Bus skirta mažiausiai 7 mln. eurų paramos mažos galios elektrinėms - svarbiausi terminai, prioritetai ir kas gali teikti paraiškas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Galonas 2020-12-11 12:08
Įdomu, šis kvietimas gali būti pritaikytas daugiabučių stogų elektrinėms įrengti? Su 446,49 Eur/kW parama galima pusę elektrinės išlaidų padengt, daugiabučiui tik stogo neužtektų visiems poreikiams, bet didelis vartotojų kiekis diena leistų dar greičiau pasiekt atsiperkamumą.
immortallt 2020-12-11 12:25
Su daugiabučiais bent jau buvo apskaitos problema. Reikėtų žiūrėti, ką ten per AEI bendrijas išsprendė. Kame problema? Na tarkime 100 kW jėgainė, 20 butų, imkime kad tą valandą pagamina 50 kWh, dabar 10 butų per tą valandą sunaudos 0,5 kWh, 10 butų naudos po 4,5 kWh per tą valandą. Tai kaip dabar šitą pirmąją pasirinktą valandą dalinti, kiek kas moka? Sakot, tada niekas nieko nemoka, nes iš karto suvartoja. Gerai, dabar paimkime, sekančią valandą, tarkime kad gamina tik 5 kWh per valandą, bendras poreikis išlieka tie patys 50 kWh per valandą, tik butai susikeičia vartojimu. Tai dabar tie, kurie prieš tai vartojo 0,5 kWh/h moka už elektrą ar ne? Kadangi jiems reikia pirkti iš tinklo, ar kompensuojama jiems kažkokia dalis kaupimo, ar ne? Yra dar daugiau klausimų, bet čia pagrindinė dilema iškylanti.