Kinijos skrydžių palydovai sulaukė netikėtos rekomendacijos - reikėtų nešioti sauskelnes  (1)

Kinijos civilinės aviacijos administracija (CAAC) neseniai paskelbė naujas rekomendacijas šalies oro linijoms. Ir tarp jų yra vienas neįprastas punktas - suaugusiesiems skirtos sauskelnės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sauskelnės yra geras išradimas, kai jo iš tikrųjų reikia dėl medicininių priežasčių. Tačiau kai jų reikia, nes to reikalauja valstybinės institucijos ar darbdavys, tai yra žeminantis dalykas. Ir kol kas tokio reikalavimo nėra - sauskelnės kol kas yra tik rekomenduojamos, kaip ir apsauginiai akiniai bei batų uždangalai. Tačiau ateityje rekomendacijos gali virsti reikalavimais.

Žinoma, kaip visada pastaruoju metu, kaltinti reikia nelemtą COVID-19 pandemija. Iš esmės, norima sumažinti įgulos ir keleivių kontakto taškus. Įprastai oro linijos tai daro rezervuodamos vieną tualetą įgulos nariams. Tačiau CAAC mano, kad sauskelnės yra geresnė išeitis.

 

Sauskelnes reikėtų dėvėti skrendant į regionus, kuriuose sergančiųjų skaičius milijonui gyventojų viršija 500. Kaip tikriausiai pastebėjote paskaitę naujienas ryte, tokių regionų yra išties daug. Beje, pilotams sauskelnių rekomendacija netaikoma ir logikos čia nedaug.

CAAC taip pat rekomenduoja paskutines tris eiles lėktuvo salone rezervuoti karantino zonai - čia būtų pasodinami keleiviai, kurie kelionės metu pajustų simptomus. Ir likęs salonas būtų padalintas į kelias zonas, taip atskiriant aukštai rizikos grupei priskirtinus keleivius. Plastikinės pertvaros turėtų padėti stabdyti oro ir lašelių kelionę tarp skirtingų zonų. Ir, aišku, kaukės lieka privalomos neribotam laikui.

 

Aišku, niekas neklausė skrydžių palydovų, ką jie galvoja apie rekomendaciją dėvėti sauskelnes. Tačiau tikėtina, kad jie nėra labai patenkinti. Kelių valandų trukmės skrydžiai malonesniais netaps, jei teks svajoti apie kažkur oro uoste esantį tualetą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(3)
(5)

Komentarai (1)