Naujas Japonijos naikintuvas turės mikrobangų ginklą - kam jis skirtas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2020-12-16 20:25
Ar aš kažko nepagaunu, ar šitą mikrobangų ginklą žiauriai lengva apeiti? Tereikia metalinio tinklelio, kurio akies dydis sutaps su mikrobangos ilgiu, ir jos bus pilnai nufiltruotos. Na pvz kaip daro mikrobanginių krosnelių gamintojai, kad nepaskrudintų žmonių kurie seilę varvina žiūrėdami į šildomą vakarykštę picą. Spėju stiprus srautas mikrobangų turėtų nuolat keisti dažnį, kad sunkiau nuo jo būtų apsiginti.
Hmz 2020-12-17 14:18
Čia kalbama apie raketas, kurios orientuojasi į radaro bangų atspindį nuo lėktuvo. Atitinkamai, jose stovi radijo imtuvas, kurį visiškai ekranuodamas tu padarysi raketą akla. Bet nežinau, kas trukdo padaryti apsaugas nuo viršįtampių antenos įėjime. Čia turbūt HardAxe daugiau žinos.
HardAxe 2020-12-17 14:51
Kariuomenė gali pradėti užpirkinėti 5G kepuraičių Akutės turi būti , nei bangos ilgis. Pilnai metalinis korpusas taip pat tinka. Bet realybėj telefonas nepameta ryšio metalinėj dėžėj, puode ar mikrobangėj. Tai faradėjaus narvas gal nėra 100% sprendimas prie labai didelės galios. Kodėl negalima padaryti apsaugos aš nepasakysiu. Būna apsaugų nuo žaibo: https://images-na.ssl-images-amazon.com ... L1100_.jpg Jie geriau žino savo siųstovo bei priešo raketų galimybes nei aš, manau pagrindo tame yra. Perdaug nauja technologija karinei pramonei, kad galėtume kažką interpoliuoti. Galbūt šiandieninės raketos nėra apsaugos ir reikės naujos raketų kartos. Gal kalba eina apie kokias šilumes raketas, kuriom keps cmos matrica. Gal šiaip laikinai "apaks", o tada jos nemoka iš naujo susirasti taikinio. Juk taikinį jom "užrakina" prieš paleisdami raketas ir jos jį tik seka. Galingas mikrobangų siųstuvas tuo pačiu tobulas ginklas nuo pigių dronų, tik tada ne naikintuvą reikia ginkluoti.
Niemand 2020-12-17 15:36
Apsaugas galima padaryti, bet jos banaliai blokuos signalą ar jį susilpnins nuo tam tikros galios įėjime, t.y. raketa vis tiek "apaks".
mobilunkas 2020-12-17 16:40
atjungs raketa uz kilometro... tai kokiu greiciu turi skrist naikintuvas, kad i jo prieki nespetu atsitrenkt akla raketa? radaras tai juk prieky. kilometras naikintuvui tai sekunde laiko, plius raketa skrenda greiciau nei naikintuvas, tad priespriesinis susitikimas ivyks per mazyte sekundes dali
conjurer 2020-12-17 19:12
Kaip parodė paskutinis karas su dronais, jų reikia bijoti. Ir atstumas būna ne kilometras, tai įdomu ar padės antžeminiai mikrobangų lazeriai.
Kyborg 2020-12-17 19:18
Naikintuvai skraido 3 machų greičiu, ar vis dėl to dažniausiai mažesniu nei 1 macho? Nors ir tos 1 sekundės daugiau nei pakanka atlikt manevrą ir išvengt aklos raketos. Be to, apie atskriejančią raketą pilotas sužinos ne likus 1km, o gerokai anksčiau, tad manevrui iš anksto bus pasiruošęs.
bahuriux 2020-12-17 19:56
(3 mach greičiu 30km aukštyje skraidė tik SR 71 ir jiem buvo px betkokios raketos kurių tipinis gretis iki 3 mach, nes raketos greit pritrūksta kuro). Mūšio metu naikintuvas gali skristi 0,5-2,3 mach raketa 2-3 mach, jei vienas prieš kitą tai laiko lieka 0,6-1,2s na asas galbūt išvengtu ir per 0,6s susidūrimo užtektu tik šiek tiek truktelėti vairalazde ir "apakusi/sutrikdyta" raketa pro šalį praskristu nuo dešimčių iki šimtų metrų, jei raketa jau iš anksto žino tikėtiną sprogimo laiką, vistiek yra šancų kad nepataikys. Paprastai skrendant priešais raketą kuri irgi nutaikyta į tave užtenka turėti nemažiau 1,1 mach (pageidautina 1,4+) greitį ir sugebėti trumpam ištverti kokius 6-8G, kad išvengti raketos, be jokių aktyvių priemonių. Išpradžių apknisi raketą, kad tipo tu skrendi kažkokiu kampu į ją nes naikintuvuose yra įspėjimo priemonės ir žinoma iš anksto apie pavojų. Raketa "užsimeta" dar papildomai kampą į priekį, kad susidurtu trajektorijos, o prieš pat likus kilometrui ar mažiau trukteli į kitą pusę. ir raketa netgi su 20G nebesugeba pakoreguoti trajektorijos į priešingą pusę ir nepataiko su vos ne 100% tikimybe. Bet tik kai raketa yra viena, o ne 5 iš skirtingų pusių ir dar pora žemė-oras iš apačios, tada geriausiai katapultuotis iškarto.
HardAxe 2020-12-17 19:57
Kiekviena apsauga, sujungimas ir t.t. mažina sistemos jautrumą. Ypač aukštuose dažniuose. Kaži ar bus daroma labai stipri apsauga iki atsiras realųs mikrobanginiai ginklai. Naikintuvai pergreit ir brangiai skrenda. Turbūt paprasčiau dronus kepti iš kito drono, malūnsparnio, žemės ir pan. p.s. jei kas neskaitėt... http://www.grand.lt/humoras/dienorascia ... ienorascio
Kyborg 2020-12-17 22:08
Parašei tai ką ir turėjau omenyje, tik šiek tiek detaliau
conjurer 2020-12-17 22:47
Niemand 2020-12-18 01:50
a) lazeriai čia niekuo dėti, mazeriai irgi vargu; b) yra toks dalykas kaip signal/noise ratio, iki tam tikro lygio įmanoma, bet ne kai į naktinio matymo akinius prožektoriumi...
conjurer 2020-12-18 02:11
Modernios kameros labai greit persiorientuoja į pakitusį šviesumą. Ale faradėjaus diafragma ar kažkoks kitas mechaninis pritamsinimas manau padėtų, jei nespėtų iškepti elektronika kol jis traukiasi.
Evil 2020-12-18 10:07
"Jei raketa suprogramuota sprogti ne nuo atsitrenkimo, bet tiksliai tuo laiku, kai ji turi būti prie" - retas atvejis, kad raketa sprogtų pramušusi bortą, sprogdikliai distanciniai (optiniai, radijo), kovine dalis dalis paleidžia elementus kūgiu. google paveiksliukus amraam warhead. "Naikintuvai skraido 3 machų greičiu, ar vis dėl to dažniausiai mažesniu nei 1 macho? " - neskraido, tik keli gali trumpam laikui. 3M paprasti reaktyviniai varikliai netinka. dabar siekiamybė yra supercruise, 1+M nenaudojant forsažo, jei nueinama iki dogfaito tai ten +-400 mazgų. " Be to, apie atskriejančią raketą pilotas sužinos ne likus 1km, o gerokai anksčiau, tad manevrui iš anksto bus pasiruošęs." - ne visada, Fox three galima leist kai radaras tik skanuoja, AMRAAM ar R-77 į aktyvią fazę persijungia likus apie 10 nm, kai RWR pradės apie ją rėkt laiko lieka tik katapultos rankena patraukt. "Ir koks skirtumas tas greitis, kai raketą gali paleisti iš gana toli.:" - kad galėtum atakuot iš toli turi skristi aukštai, greitai, o taikinys nemanevringas bomberis ar transportas. "Išpradžių apknisi raketą, kad tipo tu skrendi kažkokiu kampu į ją nes naikintuvuose yra įspėjimo priemonės ir žinoma iš anksto apie pavojų." - veikia tik su Fox one, apie Fox two ar fox three gali būti jau vėlu.