JAV Sausumos pajėgos nori prietaiso, kuris iš bet kokios balos vandenį paverstų Ringerio tirpalu: ar tai išvis yra įmanoma ir kodėl šis tirpalas toks svarbus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2021-01-11 20:53
Sūdytas vanduo tik makaronams virti.. į mūšio vietas vežasi karius, kurie dažniausiai tinkami kraujo donorystei.. va kraujo perdirbimas mūšio lauko sąlygomis būtų jau rimčiau..
HardAxe 2021-01-12 10:56
na sudyta mėna lėčiau genda kaip suprantu čia padarė R/O filtrą ir į distiliuotą vandenį įleidžia reikiam kiekį druskų?
SaMaras 2021-01-12 13:51
Aš ir panašiai supratau.
AndriusW 2021-01-12 13:59
Na dėl mūšio laukan imamų donorystei karių pirmą kart girdžiu. Gal gali kokia info pasidalinti, nes LK negirdėjau tokio kriterijaus, ką imti Arba sarkazmo nepagavau. Dėl kraujo darymo, tai ne tikrai arimiausiu metu, šiaip ar taip esant rimtesniam netekimui kraujo, tau visvien ringerį įvedinės, ko pakaks pradžiai. Net jei ir būtų sugalvotas kraujo gaminimas realus, jį reiktų įvesti skirtingom sąlygom, temperatūros ir t.t. Po ringerio yra sekantis žingsnis plazma, ten iš esmės ringeris+baltymai (kas jau sunkiau mūšio laukui laikyti) Dar sekantis plazma+trombocitai Iš esmės, ringeris, plazma, plazma su trombocitais ir kraujo pakaitalai pagal eiliškumą. Kolkas apie ringerį (neorganinį daiktą iš esmės, lengvai transportuojamą) dar tik kalba eina. Kiti toli toli iki dirbtinių realių naudojimų. Vat sakyčiau už ką padėkotų skyriaus/būrio medikai ar šauliai-gelbėtojai, tai galimybės patikimai įvesti kateterį apšaudymo, tamsos, streso, adrenalino, purvo sąlygomis. Nes kraujo netekimas ir hipotermija ir venos susiaurėjimas dažniausiai kartu eina. Ringerio pūslė ar kelios visvien svers mažiau, nei perdirbimo aparatas būrio vaistinėlėj.