Saudo Arabijai idėjų netrūksta: čia iškils nulinės emisijos miestas, kuriame nebus nei kelių, nei automobilių (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-01-15 14:37
Kodėl būtent linija? Nes teoriškai maglevu gali nulėkt į kitą pusę per trumpą laiką? 510 km/h yra maglev galimybėse. Tik šiap tokios investicijos dėl 1m gyventojų? Tabuke, iki kurio ta linija eis, jau telpa pusė milijono gyventojų. Ir kas čia per žemėlapis tame video?
TAURAS 2021-01-16 09:39
Taip, tiesi linija turbut del greicio, taip pat daug lengviau tiesti visas komunikacijas. Reikia nepamirsti, jog miestas pilnai apsirupins energija, tad jei skaiciuotum kiek 1mln gyventoju miestas sugeba sunaudoti energijos per metus, tai manau kazkada tikrai atsipirks.. Nors vienas miestas pats is saves atsiperka? Kita dalis, miestas bus statomas gamtos apsuptyje, kas uzima irgi vietos. Is esmes nera skirtumo kaip plota isdesto, ar linijoje ar apskritime. Plotas yra plotas. Aisku konceptas neiprastas akiai, bet jei nereikia gintis nuo priesu, tai linijos formos miestas nekeicia nieko. Kaip rodo, pats miestas bus suskirstytas i bendruomenes, tad galima si miesta isivaizduoti kaip daug gyvenvieciu sustatytu vienoje linijoje. Taip pat, tokio miesto pletimosi galimybes yra beribes.
conjurer 2021-01-16 14:19
Gal linija ir nėra taip blogai, bet būtent ši linija eina per žemus kalnus, upių slėnius, ir dykumas. Ir manau su žmonių judėjimu bus problemų. Nežinau kaip ten arabai gyvena, bet tarkim jei garsi grupė atvažiuoja į Lietuvą, ji dažnai koncertuoja viename mieste. Ten koncertuos vienoje dalyje to miestos, taigi visi grūsis į vieną bendruomenę. Greičiausiai į Tabuką. Šiap panašu kad arabai bando amerikos tipo suburbijas padaryti, tik žalesnes, ir su maglevais.