„Xiaomi“ sukūrė revoliucinę „Air Charge“ technologiją: pademonstravo, kaip iš tiesų turi veikti belaidė įkrovimo sistema (Video)  ()

Daugelis gamintojų belaidžiu įkrovimu vadina technologiją, kuri vartotoją išvaduoja tik nuo laido įkišimo į lizdą, tačiau prietaisą vis viena tenka padėti ant riboto ploto paviršiaus arba įstatyti į stovą. Tuo tarpu „Xiaomi“ ką tik paskelbė apie naują belaidžio įkrovimo sistemą „Air Charge“, kuri gali įkrauti kelis prietaisus vienu metu kelių metrų atstumu. Apie tai pranešama gamintojo svetainėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Produkte naudojama nauja patentuota „Mi Air Charge“ technologija. Naudodamas penkias įmontuotas antenas, debiutantas nustatys prietaiso padėtį kambaryje. Tada „Air Charge“ jį įkraus perduodamas ypač aušktų dažnių milimetrines bangas per 144 įmontuotas antenas. Signalui priimti „Xiaomi“ įrenginiuose bus įmontuoti du jutikliai – jutiklis padėčiai kambaryje nustatyti ir antenos tinlelis bangoms priimti ir joms konvertuoti.

„Xiaomi“ pareiškė, kad yra įsipareigojusi technologiją padaryti iš tiesų belaidę. Pasak kūrėjų, tai leis kiekvieną įrenginį įkrauti iki 5 W galia. Be to, fizinės kliūtys nemažina perdavimo efektyvumo. Naudodamiesi įrenginiu, galėsite įkrauti išmaniuosius telefonus, kūno rengybos apyrankes ir išmaniuosius laikrodžius.

 

Kinai dar nepaskelbė jokių produktų, naudojančių šią technologiją, išleidimo datos. Pokalbyje su „The Verge“ žurnalistais bendrovės atstovas sakė, kad jų tikimasi tik 2021 m. pabaigoje.

 

Priminsime, kad „Xiaomi“ nėra pirmoji, paskelbusi apie tokio įkrovimo kūrimą. „Energous“ kalbėjo apie panašaus įrenginio sukūrimą dar 2015 m. parodoje CES. 2018 metais prietaisas gavo JAV Federalinės ryšių komisijos sertifikatą, tačiau bendrovė jo iki šiol neišleido. Belieka tikėtis, kad „Xiaomi“ seksis geriau ir jiems pavyks išradimą pritaikyti komerciniuose gaminiuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(13)
(19)
(-6)

Komentarai ()