Paaiškėjo, kiek patenka baltarusiškos elektros per Lietuvos–Baltarusijos jungtis - skaičiai įspūdingi, prasideda naujas derybų etapas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-02-12 10:34
Kad ir kaip man patiktų atominė energetika, visas šitas dalykas yra absurdas. Mes nepatenkinti kad latviai pardavinėja lukašenkos (ne baltarusijos, o jo rėžimo, kuris nėra palaikomas visuomenės), nors patys ją įleidžiam. Ir dar stebimės kaip ji pas mus ateina, kai latvijos turbūt net nepasiekia. Iš vis kodėl mes netaikome rimtų sankcijų šitiems putino, ir jo marionečių rėžimams? Perkam resursus, parduodam paslaugas. Tokios skystos sankcijos tik stiprina tuos rėžimus, nes jie prie jų prisitaiko.
iPienius 2021-02-12 18:33
niekas netaikys jokiu sankciju. Vakaru Europa kazka pagrasina Putinui ir tuo pasibaigia. taip yra todel, kad jie per daug ekonomiskai susija. nezlugdys vakarai savo ekonomiku, kad pakenktu rusams ar baltarusams. to pavyzdys yra nord stream dujotiekis.
Benediktas 2021-02-12 18:39
Žlugtų Europos ekonomika, jei nutrauktų ryšius su Rusija? Jei taip teigi, tai gal žinai, kiek procentų eksportas importas su Rusija užima nuo viso?
conjurer 2021-02-12 19:11
Na nežlugtų vakarų ekonomikos, tiesiog jų politikai prarastų populiarumą dėl to. Dujomis šildytis yra pigiau nei elektra, jei užraukiam rusų dujas, brangs šildymas. O tada esanti partija bus nekenčiama. Tuo tarpu antras versalis auga prie juodosios jūros, finansuojamas europos pinigų, ir pigios rusų darbo jėgos.
Benediktas 2021-02-12 22:01
O tai negali is kitur gaut duju, is kokio Azebaidzano, jei ten yra, ta prasme nusitiest ne Nord stream, o South-east stream, bet ne is Rusijos? Mes juk galim vien Norvegiskom pakeisti. Terminalu pastatyt prie vakarines puses. Juk ne vien Rusija duju turi.
immortallt 2021-02-13 19:28
Dujų tiekimą vis tiek užsitikrins ES iš kitur, nemirtų atsisakant iš Rusijos, bet yra du bet: 1. Dujų eksportas sudaro mažą dalį biudžeto pajamų (jos dabar labai pigios, o ir šiaip visada buvo mažoji pelno dalis) 2. Atsisakys Europa, atsiras kas kitas dujas paims, pasistatė skystinimo gan daug. Sankcijos taikomos Rusijai šiaip nėra skystos, kaip reikalas smaugia jų naftos verslą, išdidino naftos gavybos sąnaudas ir kainuoja milijardus rusams, o kur dar finansų rinkų priėjimo apribojimai. Esmė ta, Rusija silpnėja jau kuris laikas ir žmonių nepasitenkinimas auga. Ilgą laikuo nuo atėjimo, Rusijoje gyvenimas tik gerėjo, dabar jau kuris laikas jis tik prastėja. Klausimas, ar nuėjus Putinui kas nors pasikeis, ar tik pasodins kitą tokį patį. Kaip geriausiai galima mažinti Rusijos galią ir įplaukas? Kuo greičiau didinti energijos efektyvumą ir diegti žaliąją energetiką - vėjas ir saulė mažins ne tik elektros importą, bet ir dujų paklausą. Elektromobiliai stipriai mažins naftos paklausą ir muš kainas pasaulio lygiu. O bendrai, ES yra prieš sankcijas kurios tiesiogiai palies žmones. Nežinau ar tai geras pasirinkimas... Biški skysta pozicija. Taip pat ES vangiai priima sankcijas, kurios paveiktų ES ekonomiką, nes iš tiek narių atsiranda, kas meta Veto.