„Continental“ pagamino pirmąsias padangas itin galingiems automobiliams su elektros pavara: kuo jos kitokios?  ()

Dideli ir galingi lengvieji, taip pat SUV automobiliai su elektrine ir hibridine pavara į kelią perduoda kur kas didesnę apkrovą nei įprasti automobiliai. Todėl „Continental“ sukūrė pirmąsias lengvųjų automobilių padangas su nauju „HL“ apkrovos indeksu. Pripūstos tuo pačiu slėgiu kaip įprastos padangos, naujas modelis pasižymi žymiai didesne keliamąja galia nei „XL“ padangos, skelbiama pranešime žiniasklaidai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„HL“ padangų leidžiama apkrova yra 825 kilogramai (apkrovos indeksas 101), o tai yra 10% daugiau nei „XL“ padangų apkrova (670 kg, apkrovos indeksas 94). Įprastų padangų, naudojamų standartiniams automobiliams, maksimali keliamoji galia yra 670 kilogramų (apkrovos indeksas 94) – beveik ketvirtadaliu mažesnė nei „HL“ padangų.

Padangų keliamosios galios didinimas, siekiant išsaugoti tas pačias kaip ir įprastų padangų savybes, lėmė daug pakeitimų padangų konstrukcijoje ir gumos mišinyje. „Kurdami naująsias „HL“ padangas susidūrėme su itin daug iššūkių, – sako dr. Stefan Habicht, vadovavęs šių padangų kūrimui. – Kalbant apie padangų konstrukciją, mes sutvirtinome jų kraštus, taip pat pakeitėme padangos kontūrą, siekdami sumažinti padangų keliamą triukšmingumą. Tuo pačiu metu optimizavome ir gumos mišinio sudėtį. Visos šios priemonės leido pasiekti įprastų padangų mažą pasipriešinimą riedėjimui, užtikrinti tikslų valdymą ir ridą.“

Šiuo metu „Continental“ pirmąsias naujo „HL“ standarto padangas tiekia naujiems automobiliams, taip pat jas bus galima įsigyti antrinėje rinkoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(3)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: