Ateityje tokių vaizdų bus daugiau - moteris bandė pagauti savarankiškai važiuojantį „Tesla Model 3“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2021-02-22 19:01
Manau ne už kalnų autonominiai taksi, kurie dar labiau sumažins naudojimasi viešuoju transportu ir privačiais automobiliais ir visiškai išstums visokius pavežėjus. Sakykim du taksistai per mėn uždirba po 500 €, nors tikrai daugiau, tai per metus jie uždirba 12 000 €, o tai jau gera dalis autonominio automobilio. Norint sužynoti kiek mokesčių sumoka dabdavys reikia jūsų alga kuri įkrenta į kortelę padauginti iš 0,7.
Stebėtojas 2021-02-22 21:07
Gal padauginti iš 1,7?
T 2021-02-22 21:11
Ne, tada išeitu, kad valstybei sumoka daugiau mokesčių nei jums algos.
Shinigami 2021-02-23 11:11
Jei nori sužinoti kiek darbdavys už tave sumoka mokesčių, savo atlyginimą į rankas daugini iš 0,7. Jei nori sužinoti savo atlyginimą (alga ant popieriaus), savo atlyginimą į rankas daugini iš 1,7.
T 2021-02-23 11:27
Jei nori sužynoti kiek tau priskaičiavo algos (ant popieriaus) tada savo algą į rankas turi padauginti iš 1,2. Dažnai buchalterija darbuotojui nerodo visų mokesčių kiek jinai sumoka, bet jei gauni į rankas 1000 € tai ant popieriau bus parodyta, kad priskaičiavo 1200 € arba visų mokesčių suma bus 700 €. Tipo tu sumoki 200 €, o darbdavys 500 €, bet iš tikro tu niekur neini ir nieko menoki.
AAA000 2021-02-23 13:07
ne visai. viska moki TU. ir tik TU. is to ka uzdirbai. darbdavys tik uz tave perveda valstybei - nes siti mokesciai - PRIEVARTINIAI. juos atima (skandinavijoje pvz tik primena ir papraso susimoket). o kol neisrinko kaimieciu - ta faktiskai net slepe nuo taves - TAVO prievartini apmokestinima minimumas maziausiai apmokestintas - bet irgi yra nemazas koef. nezinau dabar - neaktualu. pagal mane minimumas isvis neturetu but apmokestintas - jei normali butu musu valstybe. dabar parodomoji kazkokia... atseit uz minimuma dirbantis kazka islaiko - kai realiai jis net savo pensijos nepadengia... va kai sita istaisys politikai - nustosiu juos vadint vagimis ir parazitais... minimumas turi but riba, kai nulinis tarifas ir ji gaunantis pilietis yra nei islaikomas, nei islaikantysis. ir jis turi kaitaliotis aktyviai - pagal situacija vastybeje. tokia turi but mokestine politika geroves valkstybeje - AISKUMAS ir SKAIDRUMAS ir TEISINGUMAS pirmiausia. ir visi turi jaust politiku spendimus itaka tiesiogiai per alga ir pensijas. dabar yra apvagiami vieni sluoksniai ir dotuojami kiti... visokios politines machinacijos... ------ koeficientas jei uzdirbi apie 700 "i rankas" yra mazdaug 1,45 jei uzdirbi apie 1000 "i rankas" yra mazdaug 1,50 jei uzdirbi apie 1200 "i rankas" yra mazdaug 1,57 jei uzdirbi apie 1500 "i rankas" yra mazdaug 1,64 ir palaipsniui didejant koeficientas stabilizuojasi 1,7 cia kazkur virs 2000 i rankas turetu but - siaip nesu dar gaves algos su tokiu koeficientu, kolkas zemiau jo
Shinigami 2021-02-23 13:18
Jei į rankas gauni 1000 €, tai ant popieriaus bus 1576.26 €. Darbdavys dar papildomai sumokės 27.90 €. Atrodo, reikia dauginti 1,6 savo atlyginimą į rankas, kad gautum atlyginimą ant popieriaus. P.S. jei papildomai kaupi 3% pensijai ir į rankas gauni 1000 €, tai tavo atlyginimas ant popieriaus yra 1663.99 €. Tada jau galima dauginti ir iš 1,7 P.P.S. Kiekviena mėnesį sveikatos draudimui sumoki 110.02 €, o jei į rankas gauni 10000 €, tada sveikatos draudimui kiekviena mėnesį sumoki 1153.72 €
AAA000 2021-02-23 13:27
siaip darbadavys turi rodyt sodrai, kas menesi tavo uzdarbius. o tu gali ten paziuret pats is savo paskyros gyventojui - jei moki prisijungt. vmi dar rodo metines suvestines - jei deklaruoji. deklaruot verta jei nedirbi bent kelias dienas-savaites per metus. tada permokos ismoka gausi. bet jei dirbi visus metus virs minimumo - deklaruot nera jokio tikslo. bus nebent nedamoka. arba nulis - jei darbdavio buhalteres kvalifikuotos ------- papildomas kaupimas ten mokestine lengvata - bet ne tau , o kaupimo indelio valdytojui realiai tu prarandi tas imokas
immortallt 2021-02-23 13:29
Jei alga arti MMA, tada mokesčių koeficientas mažesnis, jei gerokai daugiau už VDU, tai didesnis, na nebent jau viršiji 10k € darbo pajamų lygį, bet tada esi durnas, kad neišsimoki legaliai kitaip.
AAA000 2021-02-23 13:34
vel parazito logika labai didele alga ne tik tavo nuopelnas, o ir socialine atsakomybe - nes tu paprastai sedi ant kazkokiu rinkos reguliaviniu iskraipymu ar monopoliniu spragu. as tokius aplamai sodinciau - vien uz valstybe ir visuomene zalojanciu minciu viesa reiskima ir agitacija slept pajamas.
immortallt 2021-02-23 14:58
Arba aš mokykloje, universitete, ir darbe sėdėjau daug extra, laisvu laiku galvojau apie problemas, o ne baliavojau, kaupiau žinias, investavau savo pinigus ir pasiekiau tokią situaciją, kai niekas rinkoje tokių gebėjimų neturi, arba rinkoje tokių gebėjimų turinčių labai trūksta. Tavo logika, kad visi darbai yra prie konvėjerio ir kiekvienas darbuotojas gali atlikti taip pat kokybiškai darbą, ir per tą patį laiką tiek pat darbo. Ateina žmonės, kurie pakeičia sistemą taip, kad tie patys darbuotojai padaro 2x savo kiekį. Ir kiek toks žmogus kur nueina, tiek perdaro gamybines sistemas, kad pasiekiamas toks rezultatas. Niekas kitas to nesugeba. Kiek tu tokiam sumokėsi, jei jis tau visai įmonės veiklai, kasmet pelną pakeltų po 1 mln. eurų? Susimokėti 200k € už metus darbo yra kapeikos. O jei sakys, kad galės po poros metų ateiti, jam sakysi, duodu 400k€, ateik nuo kito mėnesio. Bet žinoma, tavo logika, kiekviena melžėja gali valdyti valstybę. P.S. "Aš" hipotetinis. 10k€ dar neuždirbu.
AAA000 2021-02-23 20:58
tipines parazitines fantazijos... pakels nasuma 2x vergu eksplotacijoje arba prigamins celofanuotu inspektu A++ apsiltinimo klases 10x daugiau nei pilnaverciu namu. ir visus ten suvarys va ir viskas kur nuves tokia parazitine logika. kur cia ipirsineji istisai. nesuprantu kuo cia isvis didziuotis? kame cia tavo unikalumas - kad ilindai i silciausia vieta kazkokioje parazitineje sistemoje? joje jei ne tu - butu kazkas kitas. cia tu laikai asmeniniu laimejimu? gaila man taves su tokiais "pasiekimais". as pvz noreciau isvis islaisvint VISUS nuo darbo. ypac automatizuoto, konvejerinio ir beprasmisko. ir atpalaiduot kuo daugiau gyvenimo laiko mokymuisi, ziniu siekimui ir kurybai. nes laikas yra auksciausia vertybe. ir nenusipirksi jo papildomai. nes net kryptys mokslo netinkamai vykdomos. o suvokimo galimybes vieno atskiro zmogaus yra labai ribotos. kazka pakeist, kur sisteminis parazitavimas klesti... but parazitu lengva. cia net galvot daug nereikia. jai tau prireike tam daug pastangu - cia net apgailetina aplamai kodel tu sneki apie kazkokius 200k€ ar net milijona, kai net sporint del tau "teisingu" isitikinimu tau reikia 10k€ paskola paimt? forume dar cia ekonomikus kitus mokina... as galiu pasakyt - mes ir dabar gyvenam sudiniau, net nei tie sirijos pabegeliai pries krize pas save gyveno. kur mes tipo "priiminejam" ir to priezastis - butent tokie kaip tu. kur temato buhalterinius skaiciukus kazkokius... prie ko cia melzejos? kur as cia aiskinau, kad bet kokios melzejos vastybe suvaldys? cia tau jos vis vaidenasi - jei tiek daug apie melzejas galvoji. sita profesija aplamai jau isnykus, ir nieko blogo kaip tu as toje profesijoje neiziuriu... jei staza surinko - pensija priklauso ir melzejoms. o tokie kaip tu jas noretu matyt apvogt ar uzdet mokescius, kad procenteli paimt sau nes melzeju efektyvumas buvo zemas kazkada. cia gerai tave supratau? tave sito ismokino?
immortallt 2021-02-24 09:20
Dar kartą demonstruoji, kaip tu nieko nesupranti ir gali dirbti tik "prie konvėjerio". Ir ne, aš neužimu kažkieno vietos, aš bet kuriuo metu turiu pasiūlymą keisti darbą, tiek eiti į privatų, tiek į viešąjį sektorių. Ne tik gaunant gerą algą, bet ir priedą už atėjimą. Taip pat dirbu freelance, kur per kontaktus atranda mane ir siūlo už 1 savaitės iki 3 mėn. darbą atlygį. Atlygį, kuris viršija VDU keliais kartais. Susiranda mane, nes ekspertų konkrečioje srityje yra mažai. Perfrazuojant, pagal tave "Kiekviena melžėja gali valdyti valstybę"
deivis 2021-02-24 14:12
Tai pagal tave jeigu dirbi darbą su žymiai didesne atsakomybe, reikalaujančiu žymiai daugiau žinių ir įdirbio, esi parazitas? Jo, su tokia logika toli eisi.
immortallt 2021-02-24 14:59
Viskas yra daug paprasčiau, jam atrodo kad duobkasys Ivanas, pasodintas į kad ir Lietuvos Banko prezidento kėdę, atliks darbą lygiai taip pat gerai/blogai, kaip kad ir Vasiliauskas.
DariusWh 2021-02-24 16:48
Visai nesutinku su tavimi. Kaip darbuotojas moka tuos mokesčius? Nes buhalterija apskaičiuoja tuos mokesčius, susitikrina su direktoriumi ir darbdavys perveda. Taip pat buhalterija teikia metines atsakaitas už ta darbuotoja. Ir kartais net tas darbuotojas pas ta pačia buhaltere ateina ir paprašo metine deklaracija padėti užpildyti. Jeigu darbuotojas gauna 1000€ i rankas. o darbdavys sumoka už ji 576€ Tai juodai darbdavys ir mokėtu 1000 i rankas. už ta patį darba. Nu gal 1100 iš geros širdies jog mokesčiai dingo.
immortallt 2021-02-24 16:56
Ne, taip tikrai nebūtų. Darbuotojui tada jokios motyvacijos, o sąnaudos padidėja. Tavo teiginys būtų teisingas vienu atveju - šalyje neįmanoma pakeisti darbo. O ką jis ten kalba apie Skandinavus, tai nusišneka juodai.
conjurer 2021-02-24 23:30
su kitais žinduoliais rodo, kad tai sukuria kitų problemų. Na bet apie kažkokį tarpinį variantą tikrai reikia galvoti, nes automatizacija tampa vis pigesnė ir efektyvesnė. Didžiausias gamyklas palaiko keliolikos inžinierių komanda. Žemdirbystė taip pat reikalauja žmogaus tik dėl etinių priežasčių. Ir žinome kad didelė turtitinė atskirtis, bei skurdas sukuria daug problemų.
immortallt 2021-02-25 10:31
conjurer, tokio efektyvumo šuolio, koks buvo pramonės revoliucijos metu, kai už vieno darbuotojo metinį atlyginimą galėjai paimti įrenginį, kuris per valandą pagamina tiek, kiek vienas darbuotojas per 1000 valandų. Ir taip daugmaž visose srityse. Automatizacija ir IT sprendimai plinta ir toliau dabar, tačiau tose šalyse kur jų daugiau, darbo vietų daugiau ir skurdas mažesnis. Elementariai, Indija, anglis kasa rankomis (na kirtiklį kai kuriems duoda), tačiau kažkaip geru gyvenimu ir žemu nedarbo lygiu nepasižymi šalis. Turtinė atskirtis milžiniška, kaip ir skurdas. Esmė ta, kad turtingėjant žmonėms auga paslaugų sektorius, kur automatizacija yra keblesnė ar nepageidautina kliento.
conjurer 2021-02-25 14:12
Kad ir paslaugų sektorius gali būti dalinai automatizuotas. Ir automatizacija vis pigins tą sferą. Kas dažnai būna pageidautina iš klientų. Beje europoje nėra daugiau darbo vietų, čia tiesiog mažiau žmonių nei indijoje. Na darbų iki nulio tikrai nesumažės. Bet jau dabar žmonės išsigalvoja profesijas, pvz "influenceriai". Ši profesija prieš tai buvo atliekama mechanizmų, kurie vadinosi reklamos stulpai. Manau 3A30 rimtą problemą kelia - gyvenimo laikas yra švaistomas. Kai yra galimybė mažinti darbo dienų kiekį per savaitę, darbdaviai eina kita linkme, ir išnaudoja darbuotojus kiek gali. Ir taip, yra vietų kur už viršvalandžius nemoka.