JAV kaltina Šiaurės Korėją dėl bandymo pavogti 1,3 mlrd. dolerių - iš dalies šiems vagims pavyko (Video)  ()

Jungtinių Valstijų teisingumo departamentas ką tik apkaltino tris valstybės remiamus Šiaurės Korėjos įsilaužėlius, kurie, anot jos, sumanė pavogti daugiau nei 1,3 mlrd. dolerių (1 mlrd. eurų).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trys įsilaužėliai yra iš Šiaurės Korėjos karinės žvalgybos grupės, žinomos kaip Žvalgybos generalinis biuras, rašo „The New York Times“. Pranešama, kad trijulė atliko rimtą šifravimo operaciją, kuri yra didesnės operacijos, skirtos tyliai pervesti pinigus Šiaurės Korėjos vyriausybei, kuri patiria finansines sankcijas, dalis.

„Kriptovaliutos visiškai keičia sankcijų vykdymo būdą ir jų veiksmingumą", - sakė Henry L. Stimsono mokslinių tyrimų centro  bendradarbė Stephanie T. Kleine-Ahlbrandt.

JAV vyriausybės duomenimis, trijulė sėkmingai pavogė mažiausiai 112 milijonų JAV dolerių (92 mln. eurų), iš kurių maždaug 11,8 milijono dolerių (9,7 mln. eurų) yra iš neįvardijamos finansų įmonės Niujorke. Jie taip pat nukreipė savo dėmesį į pramogų industriją kaip kerštą už 2014 m. Setho Rogano filmą „Interviu“, įsilaužė į bankomatus, pradėjo sukčiavimo kampanijas ir sukčiavimą savo pačių kriptovaliutomis, sakoma Teisingumo departamento pranešime spaudai.

 

Teisingumo departamentas apkaltino Park Jin-Hyoką ir dar du Šiaurės Korėjos šnipus Jon Chang-Hyoką bei Kim Ilą.

Vienas iš pareigūnų, Šiaurės Korėjos karinės žvalgybos agentūros narys Park Jin-Hyokas, 2018 m. Teisingumo departamento buvo apkaltintas dalyvavęs „Sony“ kompanijos įsilaužimu, kuris labai stipriai paveikė įmonę, taip pat dėl „WannaCry“ kibernetinės atakos Didžiosios Britanijos nacionalinei sveikatos tarnybai ir dėl išpuolio prieš Bangladešo centrinį banką ir viso pasaulio finansines institucijas.

„Šiaurės Korėjos operatyvininkai, naudodamiesi klaviatūromis, o ne ginklais, vietoj grynųjų pinigų vagiantys kriptovaliutos skaitmenines pinigines, yra pagrindiniai pasaulio banko plėšikai“, - pranešime spaudai sakė Teisingumo departamento Nacionalinio saugumo skyriaus generalinio prokuroro padėjėjas Johnas C. Demersas.

 

Įsilaužimų pobūdis – visi skaitmeniniai – atspindi besikeičiantį nusikalstamumo pobūdį, prie kurio gali būti sunku prisitaikyti, ypač kai jie ištrina ribą tarp kibernetinių nusikaltimų ir kibernetinio karo veiksmų.

„Šis atvejis yra ypač ryškus augančio kai kurių nacionalinių vyriausybių pareigūnų ir labai rafinuotų kibernetinių nusikaltėlių aljanso pavyzdys. Šiandien apkaltinti asmenys įvykdė tikrai neregėtą finansinių ir kibernetinių nusikaltimų spektrą: nuo sukčiavimo kampanijų, iki skaitmeninių bankų sąrašų ir sudėtingų pinigų plovimo operacijų“, - pranešime sakė JAV slaptosios tarnybos direktoriaus padėjėjas Michaelas R. D’Ambrosio.

Video apie Šiaurės Korėjos žvalgybos vagystę:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(30)
(3)
(27)

Komentarai ()