Šiaurės Korėjos hakeriai vagia milijardus dolerių ir taip finansuoja šalies branduolinę programą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Fikcija 2019-04-30 19:34
Ir teisingai daro gal luzeriai prades investuoti i sauguma...
dzo 2019-05-01 12:21
@Fikcija, yra tiesos tavo zodziuose
amas 2019-05-01 15:49
O su block chain neturėtu būt kaip ir vienas iš saugumo option, kad jei pavogi, tiesiog tas galas tampa be vertis ir grįžta šeiminimkui. Ta prasme jei sistema atpažysta vagyste ją anuliuona ir viskas. Lygiai taip ir su bankais, anuliuoji viską kas ne pagal taisykles ir viskas? Juk fiziškai nieko nepavagia. Dar galiu sugalvot, kad su kripto galima kažką padaryt, vien dėl anonimiškumo. Bet kaip su bankais? Pamatai vagystę, spaufi cancel ir viskas. Aišku nukentėtu tie, kas jau išsimainė virtualias bapkes į kažką, bet gi galima kažką sugalvot. Jei ta šalis pilnai užbanninta, tai be tarpininkų neišsivers, tada tarpininkus sodini. Nu bel vistiek nesugalvoju kaip tai įmanoma, juk hakeriai gali pavokt tik susitarimą, kad kažūkas turi bapkes, realiai nieko nepavagia, pasiunti juos nachėr ir viskas.
AAA000 2019-05-01 19:10
tu kazko cia nesupranti gal juk pagal sita apibudinima, kaip tu siulai - tinka ir bankai. juk jie is esmes laiko pavoge musu santaupas, ir mes be ju malones negalim naudotis, kol neissigryninam. o tu siulai uzblokuot visus, kur tik itarimas kad pavoge - jei tik atitinka pozymi. o cia iskart atitiktu butent sita pozymi - nes banks yra tarpininkas kol hakeriai nepanaudojo - tu net nezinai kad tavo virtualios babkes pavogtos. suzinai tik kai bandai pasinaudot banko paslaugom tada jie aiskina, kad mes nevogem - nors is tikro tavo akyse - bendrininkavo. pervede be tavo sutikimo - neissaugojo. tavo siulomas blokavimas tiesiog atkirs tave pati nuo banko. o ne vagis nes ir virtualus vagys ir bankai is esmes yra taspac - tarpininkai kazkokie. tik nelegalus virtualus vagys nepaime tavo paraso, kad galetu is taves vogt block chain technologija tiesiog yra alternatyvus tarpbankinio tarpinikavimo tinklas. pigesnis uz banku siuloma tarpininkavimo paslauga ir tiek. saugumas nuo to nedideja...
Shinigami 2019-05-02 09:18
Sprendžiu, kad nesupranti kas tas bitcoin yra ir kodėl kai kurie jo nori. Jei suprastum tokių nesamanių nerašytum. A) Bitcoin - tai anoniminiai pinigai, kurių niekas negali susekti ar apmokestinti. B) Juos žmonės naudoja, todėl kad niekas negali pasakyti kad jie jų turi ir kad jie juos naudoja. Išvada, jei iš tavęs pavogė bitcoin kaip tu įrodysi, kad tu juos turėjai? Ir kam tu tai įrodinėsi, jei bitcoin niekam nepriklauso?
amas 2019-05-02 12:48
Iš kur jūs traukiat tą anonimiškumą? Ir net likdamas anonimu gali įrodyt vagystę, pagal neaiškų gavėją, ar gavėją Šiaurės Korėjoje. Čia tik nuo tos valiutos sitemos kokybiškumo priklauso. Nu ok su cripto sakykim yra visaip, bet čia minimi ir bankai. Čia tai tikra bybienė, jei banką įmanoma nuhakinti, pavokti pinigus, tai čia jau ble kažkokia durnių kontora ne bankas. Ok jie sugeba išgrynint, bet tai ble sudėtinga. Jie kažkokia kalabybišky leidžia išgrynint vogtas babkes blokokį tą kalabybiškį ir viskas. Čia tik susitarimo reiklas. Apie smulkmes nekalbu, ble kaip jūs isivaizduojat kaip išsigrynit milijardą? O jei sako, kad milijardą cripto pavogė, tai čia milirardą ko? Dabar turi pasivoge Š.Korėjiečiai milijardo vertų kriptio, su jeis nieks nedraugauja, tai kokia to grobio vertė? Jūs pabandykit kokį 50k pinigų pervest, tada pamatysit, kad gali būt belekoks hakeris, bet tvarkingesnis bankas pakluas iš kur gavai ir kodėl vedi. O tada jau gali hakint toliau.
Shinigami 2019-05-03 08:29
Nu ir kas kad įrodysi vagystę? Kaip iš to kompiuterio kuriame dabar yra tavo bitcoin pasiimsi pinigus, jei jis yra kažkur Š. Korėjoje? Tu juk negali iš to kompiuterio nuotolinių būdu persivesti bitcoinus atgal. Su bankais taip pat viskas panašiai. Jei iš tavo banko buvo pinigai pervesti į kita banką, o iš jo nupirkti bitcoin, tai tuos pinigus matysi kaip savo ausys, nes jų nebeįmanoma susigrąžinti. Vienintelis klausimas šioje situacijoje dėl kieno kaltės tie pinigai pavogti. Tavo (nes pavogė tavo prisijungimo duomenys) ar banko (nes nulaužė banko serverius). Antro varianto praktiškai nebūna, tik filmuose. O jei pinigus pavogė dėl tavo kaltės, nes nesugebėjai iš banko pasiimti kodų generatoriaus ir dėl to pavogė visus prisijungimo duomenys arba sugebėjai nueiti į padirbta banko svetainę ir pats pervesti pinigus, tai kodėl kažkas kitas už tai turi kentėti (bankas)? Antru atvejų bankas tau visus pinigus gražintu, bet vagysčių dėl banko kaltės praktiškai nebūna. Bitcoin i panašus pinigai sukurti tam kad galėtum vengti mokesčių arba plauti juodus (vogtus ir nelegalius) pinigus. Kitokių priežasčių nėra. Todėl jie puikiai tam tinka ir čia įmestus pinigus matysi kaip savo ausis.
amas 2019-05-03 16:14
Ne, čia tik nuo tavo požiūrio priklauso. Jei galvoji, kad bankas neatsakingas ir nieko neturėtu daryti, tai jis ir nedarys. Tiksliau ne dėl tavęs, bet dėl panašiai mastančių daugumos. Situacija JK truputi kitokia, neini į banką sakai, kad nežinai kur kas čia pinigus nuskaičiuoja, jie gražina pinigus. Tada klausia gavėjo, jei jis nesugeba paaiškint, viskas. Paspaudė cancel ir to pervedimo kaip nebūta. Čia juk susitarimo reikalas. Jei tu jauti pasitenkinimą, kad "žioplius" reikia bausti ir taip jiems ir reikia, tai gal ir gatvėj atėmus pinigunę, žioplį reiktu palikt verkt kamputi, tegul kitą kart žinosi. Čia lygiai tas pats tik iškarto žinomi ir nukentėjęs ir vagis. Tai norit pasakyt, kad nukentėjusiojo problemos, kad jis žioplys, neišsaugojo kažko, ką buvo patkėjęs bankui pasaugot? Ble jūs rimtai taip galvojat? O ten skirtumas koks su kripto, ble prisivoks kripto ir turės tą kodą. Juk jį išsigrinint reikia į kažką už milijardą išsikeist, žolės juk neprisipirks, ar financuos branduolinęs prigramos nelegaliais ginklais? Kaip ir sakiau pabandykit persives iš užsienio didesnę sumą,tada sakykit kad žinot kaip tai veikia. Paklaus abiejų šalių bankai kas čia vyksta. O jei ne tai kažkas negerai.
Shinigami 2019-05-03 21:22
Netikių, kad taip viskas lengvai. Tada galiu pats pervesti pinigus į koki Kinijos banką iš Kinijos banko nusipirkti bitcoin, ateiti į banką ir sakyti: Nežinau kas kur mano pinigus pervedinėja, gražinkite juos man atgal. Taip man ir dirbti paskui nebereiks, tik į banką vaikščioti ir susigrąžinti pinigus.
immortallt 2019-05-03 22:29
oi amas, naivuolis Pirma, tu turbūt turi kreditinę, ten atšaukia iki tam tikros sumos. Kai kuriose šalyse, tame tarpe ir Lietuvoje, pranešus apie neaiškų lėšų nurašymą irgi tau grąžina pinigus. Bet registruojamas nusikaltimas ir jei paaiškėtų, kad pats darei - tai džiaugsis, kad dar be baudžiako išlipsi. Tiesa, pirmąkart taip nutikus nenustebk, kad gausi pasikeisti visus kodų generatorius. Antrąkart nutikus išves su antrankiais arba tiesiog atsisakys tavęs kaip kliento. Esmė ta nesupranti net kaip bankinė sistema veikia, tada dar bandai blockchain'us įpinti, kurių dar labiau nesupranti ir galvoji kad esi vienintelis protingas. O šiaip negirdėjai kas vyksta Estijoje dėl pinigų plovimo? Stebint įvykius iš šalies kyla įtarimas, kad čia gali per visą Europą persiristi, dar žiū ir į Ameriką. O tu čia dar Kinijos bankus nori įtraukti, kad jie vykdytų prevenciją prieš pinigų plovimą, kurį ir atsekti sunku.
immortallt 2019-05-04 10:50
Klausykit, kodėl nieko neišmanydami suplakat viską į vieną vietą? Pirma, nuo kortelės pavogti ir nuo banko sąskaitos tai du visiškai skirtingi dalykai. Kortelės priklauso tarptautiniams koncernams ir bankai perka iš jų paslaugas. Siekdami būti saugesni nei grynieji pinigai, jie draudžiasi/siūlo pinigų draudimą ir tai niekaip nesusiję su banku ar banko sąskaita, tik kad bankai ir dažniausiai tada patys klientai moka už šitą draudimą žinomą kaip kortelės mokestis. Tačiau jei kas įlys į tavo banko sąskaitą (na įlysti gali tik turėdami tavo prisijungimo duomenis, kuriuos praganei arba suveidei į fake puslapį), tai čia jau turbūt neatgautum niekur, nebent įrodytum, kad visgi įsilaužė į banko sąskaita ne pasinaudojus tavo duomenimis, o saugumo spragomis (labai mažai tikėtina).
Nosfis 2019-05-04 14:45
Pavogimas tiesiai iš banko, taip yra mažai tikėtinas, bet viena grupuotė, jau virš 1 milijardo pavogė, tiesiai iš bankų. Tiesiog prisiuntinėjo spamo banko darbuotojams ir užteko, kad vienas durnelis atidarytų tą linką ir taip užkrėsdavo visą sistemą. Jei kam labiau įdomų, tai grupuotė vadinasi "Carbanak" https://www.youtube.com/watch?v=GU47SkbixvI
immortallt 2019-05-04 14:50
Nuli, tu vis tiek nesupranti skirtumo. Imkime pavyzdį su fiziniais mainais - kuro kolonėlė. Jei tau pinigus paims, sakys kad pripylė 40l kuro o iš tikrųjų nepripils, ar kolonėlė grąžins pinigus? Grąžins. O jei tau iš bako kurą išsiurbs ar grąžins? Pasukios pirštu. Jei būsi apsidraudęs Kasco? Grąžins, jei bus apgadinta mašina tai darant. Nosfis, pats ir pasakei - mažai tikėtinas. Ir žinoma, kada nors viskas nutinka.
immortallt 2019-05-05 12:20
Apie kortelę - tai galioja visame pasaulyje visoms tarptautinėms kortelėms ir čia Lending code ne prie ko. Pirmu atveju - panašu iškreipta situacija, kuri gali būti dėl to, kad bankai leidžia naudotis kodų kortelėmis didelėms sumoms - bankas neužtikrina saugumo. Tikrai nesigilinu į kiekvienos šalies įstatymus, bet tu man pasakyk, ar tau normalu atrodo, kad pvz. bankas turėtų grąžinti tau pinigus, jei eidamas gatve nepažįstamas žmogus sakys - atiduok visas savo santaupas. Tu ramiu balsu sutinki ir paduodi pinigus. Pastarasis tau net negrasino ir buvai visiškai saugus. O tada nueini į savo banką ir sakai - klausyk, atidaviau savo pinigus nepažįstamam žmogui, duok man dar.