Šiaurės Korėjos hakeriai vagia milijardus dolerių ir taip finansuoja šalies branduolinę programą  (14)

Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong-unas didžiuojasi šia elitine programišių komanda, kuri dar yra žinoma, kaip „APT 38“. Ir to priežastis gana paprasta – per praėjusius metus jiems pavyko iš internetinių bankų ir kriptovaliutų keityklų pavogti 1 milijardą dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip skelbia „Wired“, ši profesionalų komanda sėkmingai vagia pinigus iš skaitmeninių valiutų sistemų ir šiuos pinigus nukreipia į Šiaurės Korėjos karinės pramonės stiprinimą.

O jei kalbant dar tiksliau – branduolinės programos vystymą.

Siekdamos užkirsti Šiaurės Korėjos branduolinių ginklų vystymą, daugelis pasaulio šalių įvedė įvairias sankcijas ir apribojo importą į šią šalį. Reaguodami į tokius veiksmus, Š. Korėjos „APT 38“ programišiai pradėjo intensyviai įsilaužti į bankus, turinčius silpną apsaugą, ir taip vogti skaitmeninę valiutą bei papildyti kariuomenės iždą.

„[Kibernetinio] saugumo specialistai vieningai pripažįsta, kad APT 38 pavogtos lėšos yra reikšminga Šiaurės Korėjos BVP dalis, nukreipiama į raketų ir branduolinės plėtros programas“, - „Wired“ teigė anonimu norėjęs išlikti saugumo ekspertas.

Š. Korėjos „APT 38“ įsilaužėliai kibernetinius nusikaltimus pakėlė į naują lygį ir dabar tai nėra vien tik paprastų pavogtų dolerių klausimas, bet atsiranda tikimybė, kad naujos branduolinės grėsmės gali būti finansuojamos patiklių ir savęs tinkamai nesaugančių kriptovaliutų investuotojų.

„Turime savęs paklausti. Kai Šiaurės Korėja kitą kartą išbandys raketą, ar tai yra tikrai gerai, kad ji už tai susimokėjo bitkoinais?“, - sakė dar vienas kibernetinio saugumo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(26)
(6)
(20)

Komentarai (14)