Jau netrukus „Microsoft“ pristatys „Windows 10x“: nauja OS bus labai naudinga vagystės atveju

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2021-03-04 15:48
Kas galėtų trumpai papasakoti, kaip veikia jau dabar esanti windows 10 - find my device - funkcija? Instaliuojant windows mačiau tokį pasirinkimą, bet niekad neteko juo pasinaudoti. Ir ji netgi atrodo beprasmiška, juk pavogus įrenginį juo ir taip negalima naudotis, tad tiesiog pakeiti HDD arba šviežiai instaliuoji windows ir viskas nusinulina. Dėkui.
ZigmasS 2021-03-04 17:51
Ponui reikia paieškoti geresnės vietos klausimui. Gal atsakymą žino pati MICROSOFT? Šitus komentarus skaito vienetai, atsitiktiniai žmonės, o rašo į čia dar mažiau, kurie visai neturi ką veikti.
VirtualGadget 2021-03-04 19:27
Kompiuterio pagrindinėj plokštėj gamintojas rašo duomenis apie kompiuterį. Kompiuterio pavadinimą ir kodus kad būtų galima atpažinti. Operacinė sistema surenka tuos duomenis ir naudoja kada reikia įrašyti kompiuterio valdymui reikalingą programinę įrangą. Tie patys duomenys gali būti panaudoti ir kompiuterio suradimui kada jis prisijungs prie tinklo. Operacinė sistema negali aptikti išardyto, išjungto ar operacinės sistemos neturinčio kompiuterio. Bet surašyta informacija internete apie kompiuterio komponentus gali priartinti galimybę aptikti ir sugauti vagį.
ablomaz 2021-03-04 20:59
Teisingos mintys, naujausių windows turbūt nebus pramės rašyti. Reikės arba senesnę, arba linux.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-03-04 23:24
Kažkada buvau aktyvavęs tą funkciją (find my device). Ten su microsoft paskyra buvo susieta (nuo seno turiu email'ą htomail (msn), kas dabar priskiriama outlook.live.com). Paskui kažkas mane toje funkcijoje užkniso. Ar tai slaptažodį reikėjo suvedinėti kaskart kraunantis OS, ar tai ką, nebepamenu. Bet tai nebuvo ta geriau žinoma funkcija - username slaptažodis. O kaip dabar yra su tuo "find my device", tai net nežinau. Na tarkim jei pavogtų PC, ar išeitų jį surasti? Kaip ir vieną kartą buvau tame užsiregistravęs. Žodžiu čia tokie dalykai, kuriems tiesiog neturi gyvenime laiko Kelis kartus yra tekę pasinaudoti panašia google paslauga, tik jau su telefonu. Žodžiu jeigu įrenginys yra "online" (pvz. telefonas), tai gali iš kito įrenginio (tarkim PC) prisiloginęs prie savo google paskyros, tiesiog į goole įvesti užklausą: Čia šitas praverčia, kai pameti ar kur nukiši telefoną. Tik primenu - tel turi būti online. Jeigu išjungtas, tai gali matyti paskutinę registruotą vietą, arba timeline pasižiūrėti visą maršrutą