Trasoje išbandė „Tesla Semi“ sunkvežimio prototipą: galimai tai yra pirmoji „Tesla“ transporto priemonė su naujos kartos baterijų elementais (Video)  (1)

Elekromobilių gamintojas Fremonto gamyklos trasoje išbandė savo naują „Tesla Semi“ sunkvežimio prototipą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Manoma, kad naujasis prototipas yra pirmoji „Tesla“ transporto priemonė, kurioje sumontuoti nauji 4680 baterijų elementai.

Praėjusiais metais elektromobilių gamintojas sakė, kad naujieji elementai galės būti montuojami tokiose transporto priemonėse kaip „Tesla Semi“.

Artėjant jų gamybai, tikimasi, kad šie nauji prototipai jau yra aprūpinti naujais „Tesla“ bandomosios gamybos baterijų elementais.

Pristatydamas „Tesla Semi“, automobilių gamintojas sakė, kad elektra varomą sunkvežimį bus galima įsigyti 2019 m. Po kelių vėlavimų „Tesla“ kalbėjo apie „nedidelės apimties gamybą 2020 m. pabaigoje“, tačiau vėliau laiko juosta buvo perkelta į 2021 m.

 

Praėjusią vasarą generalinis direktorius Elonas Muskas darbuotojams pasakė, kad „atėjo laikas „Tesla Semi“ gamybai“, neatnaujinant laiko juostos.

Visai neseniai „Tesla“ nurodė, kad šiais metais bus pradėta elektrinio sunkvežimio gamyba, ir keletas pirmųjų pardavimų klientams.

 

Automobilių gamintojas taip pat nurodė, kad dalį ankstyvosios „Tesla Semi“ produkcijos planuoja panaudoti savo logistinėms operacijoms, ypač maršrute tarp Nevados „Gigafactory“ ir gamyklos Fremonte.

Tikimasi, kad „Tesla Semi“ sumažins logistikos sąnaudas dėl mažesnių eksploatacijos išlaidų ir sumažins „Tesla“ operacijų metu išmetamų teršalų kiekį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(2)
(16)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: