5G antenos maskuojamos kaip medžiai, kaktusai ir paukščiai - kodėl jos slepiamos?  ()

Kai kurie kaktusai Arizonoje nėra kaktusai. Kai kurie kryžiai Europoje skleidžia ne tik dangiškąją palaimą. Kai kurie paukščiai balkonuose balandžių nebaido. Tai - paslėptos 5G antenos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

7 metrų aukščio kaktusai Arizonoje atrodo visiškai tikri. Tik sustojus ir geriau įsižiūrėjus galima pastebėti nenatūraliai taisyklingas formas. Tai - mobiliojo ryšio antenos. Teksase antenos slepiamos konteineriuose ir pastatų sienose, kitur - vandens bokštuose. Kadangi bažnyčios įprastai turi aukštus bokštus su dar aukščiau kylančiais kryžiais, siųstuvai slepiami ten.

Teisybės dėlei reikėtų pasakyti, kad tai nėra naujas fenomenas. Tie kaktusai sėkmingai maskavo ir 4G antenas, o bažnyčių bokštai jau seniai vilioja mobiliojo ryšio tiekėjus. Net ir tas medis, kurį matote nuotraukoje viršuje, yra gerokai senesnis nei 5G. O štai šis paukštis yra naujas:

 

5G antenų maskavimui reikės daugiau pastangų, nes dėl šios kartos mobiliojo ryšio trūkumų, 5G bangas lengvai blokuoja pastatai ir medžiai. Tai reiškia, kad siųstuvų reikės daugiau. Įprastai jie nėra labai gražūs. Žmonės turi keistą savybę - jie nori slėpti infrastruktūrą, kuri jiems yra būtina. Mes nenorime matyti vamzdžių, elektros laidų ir antenų. Taigi, 5G antenos bus maskuojamos. Kad ir tais paukščiais, kokius pristatė Deutsche Telekom.

Tiesa, tas paukštis bent jau neapsimetinėja niekuo. Tai - tiesiog gražesnis antenos korpusas.

 

5G antenos sulaukia pasipriešinimo. Viena vertus, vis dar verda diskusijos apie jų poveikį sveikatai. Mokslininkai ramina, kad 5G radiacija nėra jonizuojanti, tačiau žmonės reikalauja epidemiologinių tyrimų. Nerimą didina tai, kad 5G bus visur - tų siųstuvų bus išties daug. Taigi, taip maskuojami jie atrodo taikiau.

Taigi, 5G antenos slepiamos dėl to, kad jų bus labai daug ir jos nėra labai gražios. Tai padės joms įsilieti į bendrą miesto ir gamtinį peizažą. Metalinės antenos labiau darko kraštovaizdį nei netikri kaktusai ar medžiai. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(16)
(-4)

Komentarai ()