Čekija, kaip ir visa ES, praspyrė JAV? Štai kaip Čekija sureagavo į spaudimą uždrausti „Huawei”  (2)

JAV administracija tikėjosi, kad Valstybės sekretorius Mike Pompeo viešėdamas Prahoje pasirašys susitarimo memorandumą su Čekijos ministru pirmininku Andrej Babiš. Vizito metu turėjo būti pratęsta tarp Čekijos ir Amerikos dar gegužę pasirašyta sutartis dėl 5G tinklų saugumo, tačiau Čekija tokio dokumento šį kartą nepasirašė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ilgą laiką bandė įtikinti Čekiją nediegti modernių „Huawei“ ryšio tinklų. Iš pradžių atrodė, kad tam niekas netrukdys, tačiau Čekijos požiūris pastaruoju metu pasikeitė.

Remiantis šaltiniu, Čekija teigia besilaikanti bendrosios Europos Sąjungos pozicijos ir nenorinti imtis vienašališkų veiksmų. ES jau susitarė dėl tvarkos ir taisyklių, vadinamų „EU Toolbox”. Šios taisyklės dar neišskiria jokios konkrečios įmonės, tačiau visoms joms nustato vienodus saugumo reikalavimus.

Kiek anksčiau Mike Pompeo skelbė, kad Čekija yra viena iš patikimų partnerių, vystanti 5G ryšio infrastuktūrą. „Požiūris į „Huawei“ pamažu keičiasi, žmonės visame pasaulyje pradeda suvokti pavojus, kuriuos kelia Kinijos komunistų partijos šnipinėjimas. „Huawei“ susitarimai su viso pasaulio telekomunikacijų operatoriais pamažu nyksta, nes valstybės 5G tinklų kūrimui renkasi tik patikimus tiekėjus. Tokios šalys yra Čekija, Lenkija, Švedija, Estija, Rumunija, Danija ir Latvija. Šiuo metu Graikija 5G vystymui sutiko naudoti „Ericsson“, o ne „Huawei“, - sakoma JAV valstybės sekretoriaus pranešime.

Anot diplomatų, su kuriais bendravo INFO.CZ žurnalistai, Mike Pompeo, matyt, susidarė įspūdis, kad pasirašydama gegužės mėn. susitarimą dėl 5G tinklų saugumo, Čekija uždraus naudoti „Huawei“. Tačiau dabartiniai pokyčiai rodo, kad taip manyti buvo labai klaidinga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(12)
(7)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: