Elonas Muskas nebėra toks optimistiškas dėl „Tesla Semi“ gamybos - atskleidė, kur yra didžiausia kliūtis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2021-03-31 16:17
Bitcoin'us kasa užuot naudingą darbą atlikę
conjurer 2021-03-31 17:34
Asic ir GPU pramonė nesikerta su atopramonės liustais. Realiai problema yra dėl autogamintojų baimės kad mašinų pirkimai sumažės. Jie tiesiog neužsakė pakankamai liustų.
X-log 2021-03-31 19:10
Is dalies taip, dalis problemos, kad neuzsake pakankamai, bet didele problema kad apskritai truksta FAB'u pajegumo, plius Teksaso fuckup'as su orais, Taivano sausra, brexitas ir t.t. tikrai nepadejo esamiems gamybos pajegumams. Realiai dabar gauti kai kuriu komponentu mission impossible (pvz LTE modemai - vieno gamintojo nesenai gamykla sudege, kita nuhakino, dar kitas vel kazkas ir sedi persikes nes i jokius terminus nebegali isipaisyti)
conjurer 2021-03-31 20:10
Kad pajėgumai nelabai sumažėjo, paklausa padidėjo. Beje randu kelis lte modemus lietuviškuose ešopuose. Nebent reikalingas specifinis čipas ar gamintojas.
X-log 2021-03-31 20:59
Omenyje turejau modulius kurie naudojami gamybai, ne usb/addin/brakeout board/etc. Kai kurie Teksase esantys fabai uzsidare keliems menesiams del elektros dinginejimo, Taivanyje ribojamas vandens kiekis, Japonijoj keli kolkas susteje del gaisru - viskas sitas siais metais ar net si menesi, dar ivertink covid'o sukelta suirute praeitais metais - kaip galima teigti kad pajegumai nesumazeje?
conjurer 2021-03-31 21:12
Sakant kad pakilo paklausa. Kažkada buvo hdd krizė, kai keli fabrikai buvo užlieti, ir 2 metus hdd kainos buvo didesnės (kažkurių mechaninių dalių trūko). Bet aš situaciją vertinu bendrai, ir ji nėra bloga. Intelis tik ką išleido naujus cpu, ir juos jau galima nusipirkti. Kainos irgi adekvačios. Kas yra sustoją, tai kelios sritys geriausiu atveju, ir žiauriai išaugus GPU paklausa dėl minerių. Bet kaip tualetinis popierius susinormalizavo, taip ir webkameros, kurių paklausa buvo žiauriai išaugus pernai. Ir su laiku viskas susinormalizuos, išskyrus GPU. Dabar ant kiekvienos gpu galima būtų užklijuoti lipduką "pinigų spausdinimo mašina", kad atskirti šitą elektronikos sritį nuo kitų.